Vad är de gemensamma psoriasis typerna hända i mänskliga?

Att veta vilken typ av psoriasis du har hjälper dig och din läkare göra en behandlingsplan. Här är några psoriasis-typer som du bör förstå väl.

För mycket av allmänheten, psoriasis är en obekväm, ful hudsjukdom. För de med psoriasis innebär det dock en ofta smärtsam och intensivt kliande kronisk autoimmun sjukdom som visas på huden. Enligt Stiftelsen för nationella Psoriasis är psoriasis den vanligaste autoimmuna sjukdomen i USA, som drabbar upp till 7,5 miljoner människor.

De flesta människor bara har en typ i taget. Ibland, efter dina symtom gå bort, kommer en ny form av psoriasis dyka upp som svar på en utlösare.

Plackpsoriasis

plackpsoriasis orsakar upphöjd, inflammerad, röd hud täckt med silvriga, vita fjäll. Dessa fläckar kan klia och bränna. Det kan visas var som helst på din kropp men ofta dyker upp i dessa områden armbågar, knän, hårbotten och nedre delen av ryggen.

Guttat psoriasis

guttat psoriasis visas i små röda fläckar på huden. Det är den näst vanligaste formen av psoriasis. Fläckarna visas ofta på bålen och extremiteterna, men de kan också förekomma i ansiktet och hårbotten. De är oftast inte lika tjock som plackpsoriasis, men de kan utvecklas till plackpsoriasis över tid.

Invers psoriasis

Funna i armhålorna, i ljumskarna, under brösten och i andra hudveck runt könsorganen och skinkorna. Denna typ av psoriasis visas som klarröda lesioner som är slät och blank.

Erytroderm psoriasis

till skillnad från de första två typerna av psoriasis, erytrodermisk psoriasis är inflammatoriska, därav kan det leda till stora delar av din kropp förvandlas till en klarröd färg. En obalans i din bodyr kemi sägs vara den främsta orsaken till denna typ av psoriasis. De människor som är mest benägna att erytroderm psoriasis är de som upplever instabila plackpsoriasis, vari lesioner inte är tydligt väldefinierade.

Pustulös psoriasis

denna typ av psoriasis är ganska annorlunda från de andra eftersom som namnet antyder, patienterna kommer att utveckla vita blåsor eller blister innehållande icke smittsamma pus, omgiven av röd hud. Dessa pustler tenderar att visas antingen i vissa delar av kroppen, såsom händer och fötter eller över mest din body.12 du kan påverkas med någon av dessa tre typer av pustulös psoriasis.

För att återvinna alla typer av psoiasis, du måste veta bra behandlingar. Här erbjuder vi en otroligt återfuktande kräm. Namnet är den Revitol Dermasis. Denna kräm är testat av dermatologer naturligt och kliniskt. Tillverkad av ört, är denna kräm säkert för alla människor på någon åldersnivå. Därför vill du prova Revitol Dermasis? Få det på denna artikel endast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>