Psoriasis och mjäll: vet skillnaden och behandling.

Torr, flagnande hud på din hårbotten kan vara obehagliga och pinsamma. Tja, hur du skilja psoriasis och mjäll? Få svaret här.

Mjäll kan vara irriterande, men psoriasis i hårbotten är en helt annan fråga, som kan bli ganska allvarliga om inte behandlas. Det kan vara svårt att skilja mellan vanliga mjäll och ett utbrott av psoriasis eftersom båda kan lämna dig med en kliande och flagnande hårbotten. Behandlingarna för varje kan dock vara helt annorlunda, så det är viktigt att lära sig berätta en från den andra.

Mjäll: symptom och orsaker

mjäll är ett tillstånd som präglas av flingor av torr hud i hårbotten. Flingorna kan ofta falla från ditt hår och landa på dina axlar. Mjäll resulterar vanligen från en torr hårbotten. Om detta är orsaken, flingor är vanligtvis små och du kan ha torr hud på andra delar av kroppen.

Symtomen vid mjäll är flagor av hud som kan variera från små och vit till färgen, till stora, feta och gula flingor. Visas främst på hårbotten klåda och fjällning. Mjäll orsakas primärt av en naturligt förekommande svamp, jäst som livnär sig på din naturliga hud oljor. Detta orsakar huden att kasta snabbare och klia. Andra möjliga orsaker till mjäll är inte borsta håret regelbundet, inte tillräckligt schamponering, torr hud, kost och stress. Till skillnad från psoriasis ses ofta i mild mjäll hos vuxna mellan 20-30 år gammal. Det påverkar också män mer än kvinnor.

Psoriasis villkor

till skillnad från mjäll, psoriasis är ett problem som rotade i immunförsvaret. Är det en autoimmun sjukdom, vilket innebär speciella proteiner kallas autoantikroppar attack frisk vävnad.

Symtomen vid psoriasis varierar beroende på svårighetsgrad och typ av utbrott. De vanligaste tecknen som du har psoriasis är fläckar av rodnad, inflammerad hud, ofta täckt med flagnande silverfärgade fjäll. Dessa skalor, eller plack kan som de ibland kallas, vara kliande och smärtsamma och kan spricka och blöda när repig. I mer allvarliga fall av psoriasis, kommer dessa plack gå med och sprida, som täcker stora områden i hårbotten. Psoriasis är inte begränsat till hårbotten och kan visas på andra områden av kroppen.

i detta fall, mjäll, kallas seborrhea, kan oftast behandlas relativt enkelt och är sällan ett allvarligt medicinskt problem. Psoriasis, däremot, är ett kroniskt tillstånd utan ett nuvarande botemedel, och en som kan orsaka en hel del smärta och obehag.

När du upplever positivt psoriasis, kan du välja moisturizer grädde att behandla. Här, måste du se din läkare först. Dock kan lägga utanför medicinen använda kräm vara ett bra val. Du kan välja den Revitol Dermasis. Denna kräm återfuktar huden medan striderna symtomen på psoriasis. Det kommer också lugna ned klåda, rodnad och irritation. Denna Revitol Dermasis är därför vänligt användbar för behandling av psoriasis. Få det här nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>