Psoriasis och kost: vilken mat och behandling du ska ta

Är kosten en av de bästa sätten att bota psoriasis? Tja, här kommer vi att diskutera relationen mellan psoriasis och kost att veta för bättre förebyggande och behandling.

Många människor tror att vad de äter påverkar deras psoriasis, men inga studier har visat ett samband. Läkare kan inte vara säker på att det finns ingen koppling mellan vissa livsmedel och psoriasis. Det är bara att hittills, det finns inga bevis. Så, vad är kosttillskott? Är diet tillräckligt bra för att behandla psoriasis?

Tips för kost under psoriasis

finns det inga starka vetenskapliga bevis för att vissa livsmedel kan påverka psoriasis. Dock finns det bevis att förlora extra vikt kan lindra symtomen. Dietister och läkare rekommenderar en hälsosam och balanserad kost för att kontrollera din vikt och din psoriasis, samt sänka din risk för hjärtsjukdomar, diabetes och stroke (som är förhöjda hos personer med psoriasis). Grunden för en hälsosam kost är magert protein, låg fetthalt mejeriprodukter, fullkorn, och frukter och grönsaker.

Hålla sig borta från extrema dieter som hävdar att bota psoriasis. De kommer inte att fungera. Undvik de som kräver att du snabb, få lavemang eller vidta andra extrema åtgärder. Dessa dieter kan vara tidskrävande, dyra, svårt att hålla sig med, och i vissa fall även farlig.

Bästa diet livsmedel för psoriasis

probiotiska livsmedel, konsumerar livsmedel med hög probiotika kan stödja matsmältningen, minskar inflammation och öka immunitet. Leta efter ekologiskt, raw, odlade mejeriprodukter som yoghurt, kefir och odlade grönsaker. Det har varit många, många personliga konton av probiotika uppklarnande envis psoriasis som inte svarade på konventionell behandling.

Livsmedel med hög antioxidanter

liknande i lineupen för fiberrika livsmedel, livsmedel med hög antioxidanter inkludera grönsaker, frukter, örter, bönor och nötter. Vissa val som toppar listan när det gäller antioxidanter innehåller gojibär, vilda blåbär, pekannötter, koriander och kidneybönor. Antioxidant livsmedel är särskilt viktigt eftersom psoriasis drabbade löper en större risk för cancer och hjärtsjukdomar.

Fullkorn

fullkorn är lågt glykemiskt, vilket innebär att de har en mild inverkan på ditt blodsocker och kan förbättra aptitkontroll och hormonella nivåer och leda till förbättrade symtom. Hela korn bröd och spannmål ger också folsyra–en syntetisk form av den B-vitamin folat. Om du tar den psoriasis medicin metotrexat, kan du behöva vara ökad folsyra.

Psoriasis är en inflammatorisk sjukdom. Många individer har dragit nytta av efter en anti-inflammatorisk diet för att minska sina symtom. Förutom dessa dietlivsmedel som du kan konsumera, kan du också använda en sådan kräm. Krämen kan vara en som kan återfukta din hud. Det kommer att vara nyfiken. Du kan dock välja Revitol Dermasis. Denna produkt är specialiserad för hudproblem inklusive psoriasis. Den är gjord av vissa naturliga ingredienser. Exakt, rekommenderar vi verkligen Revitol dermasis för behandling av eksem med diet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>