Psoriasis definition och typer som du bör förstå.

Vad är exakt psoriasis definitionen i den medicinska världen? Här, kommer vi inte bara berätta om definitionen men också typerna av psoriasis.

Har du psoriasis smärta i ditt liv idag? Detta är villkoret när du hittar några hudproblem med vissa orsaker och symptom. Dessa fläckar normalt visas på armbågar, knän, hårbotten och nedre delen av ryggen, men kan finnas var som helst på kroppen. De flesta människor påverkas bara med små fläckar. I vissa fall kan plåstren vara kliande eller öm. Så, vad är faktiskt psoriasis? Skiljer denna smärta med eksem?

Vad är psoriasis?

Psoriasis är en kronisk autoimmun sjukdom som huvudsakligen drabbar huden. Det är icke-smittsam. En rödaktig, fjällande utslag – kallas ofta röda, fjällande fläckar – är vanligt förekommande på ytor i hårbotten, runt eller i öronen, armbågar, knän, naveln, könsorgan och skinkor. Denna uppbyggnad av celler orsakar skalning på hudytan. Inflammation och rodnad runt skalorna är vanliga. Typiska psoriasisartrit skalor är vitaktig-silver och utveckla i tjocka, röda fläckar. Ibland, kommer att dessa fläckar spricka och blöda.

Faktiskt, detta Psoriasis är en vanlig hudsjukdom som ändrar livscykeln av hudceller. Psoriasis orsakar celler att bygga upp snabbt på ytan av huden. Den extra hud celler bildar tjocka, silvrig skalor och kliande, torra, röda fläckar som ibland smärtsamma.

Typer av psoriasis

första är plackpsoriasis. Den vanligaste formen, plackpsoriasis orsakar torr, upphöjda, röd hudlesioner (plack) täckt med silvriga fjäll. Placken kliar eller kan vara smärtsamma och kan uppstå överallt på kroppen, inklusive könsorganen och den mjuka vävnaden inuti munnen. Du kanske bara några plack eller många.

Sedan guttat psoriasis är vanligt i barndomen. Denna typ av psoriasis orsakar små rosa fläckar. De vanligaste platserna för guttat psoriasis inkluderar torso, armar och ben. Dessa fläckar är sällan tjocka som plackpsoriasis.

Böj psoriasis (invers psoriasis) – psoriasis förekommer i hudveck (flexion veck), framför allt i armhålorna, könsorgan, pannus (under magen av en överviktig person), under brösten (inframammary vik) och skinkor. De drabbade områdena visas som släta, torra områden av huden som är inflammerade och röda. Men har de inte den skalning, vilket är vanligt med plackpsoriasis. Denna typ av psoriasis är vanligare hos överviktiga eller feta personer. Människor som har mer hudveck veck hud är känslig för irritation från svettning och gnugga. Individer med böj psoriasis är mottagliga för svampinfektioner.

Invers psoriasis. Främst påverkar huden i armhålorna, i ljumskarna, under brösten och runt könsorganen, orsakar invers psoriasis släta fläckar av röd, inflammerad hud. Det förvärras av friktion och svettning. Svampinfektioner kan utlösa denna typ av psoriasis.

När du upplever en av typerna, du har att bota det så snart som möjligt. Här är en rekommenderad produkt som kan hjälpa dig att bota och behandla psoriasis enkelt. Revitol Dermasis är den kräm som vi antar. Denna kräm är gjorda av växtbaserade ingredienser. Det tillhör naturligtvis naturliga krämen för att återfukta din hud med psoriasis. Så Förbered dig att plocka denna Revitol Dermasis kräm endast på denna webbplats just nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>