L-карнитин странични ефекти, които трябва да знаете

Въпреки че предлага някои ползи, L-карнитинът също има странични ефекти, които трябва да имате предвид. Има обаче начини да се избегнат страничните ефекти на L-карнитин. Приемането на повече от препоръчителната доза от добавката може да не означава непременно по-добри резултати. Точно като всичко, което консумираме, трябва да разберете какви са последствията.

Какво представлява L-карнитинът

Карнитинът е всъщност основно хранително вещество, което се намира в организма, което помага при транспортирането на мазнините в клетките ви митохондриите, където се трансформира в енергия, която може да се използва от вашето тяло. L-карнитинът може да спомогне за увеличаване на изгарянето на мазнините в тялото ви, повишаване на енергийното ви ниво, насърчаване на здраво сърце, здравословна циркулация и здравословен черен дроб. Карнитинът съществува в три форми: L-карнитин за сърдечно-съдови заболявания, ацетил-L-карнитин, който се използва за лечение на болестта на Алцхаймер и умствени проблеми и пропионил-L-карнитин, който също се използва за подобряване на сърдечните заболявания. L-карнитинът се използва широко като естествен метод за отслабване, тъй като позволява изгаряне на мазнини при много по-високи скорости. Тя също може да намали вашите желания, да увеличи енергията си по време на тренировка и да увеличи скоростта на метаболизма ви. По същия начин, карнитинът се използва за насърчаване на здравето на сърцето и за лечение и управление на стенокардия, аритмии и други сърдечни заболявания. Той се използва и от спортистите за насърчаване на спортната издръжливост.

Скорошно проучване относно страничните ефекти на L-карнитин

Напоследък има негативна преса за L-карнитин странични ефекти в новините. Накратко, резултатите от това проучване предполагат, че L-карнитинът, който се дозира през устата, се метаболизира от чревни бактерии, за да се получи вещество, наречено триметиламин. Триметиламин може да бъде допълнително метаболизиран в триметиламин-N-оксид. Предполага се, че триметиламин-N-оксидът предотвратява отделянето на излишния холестерол, като по този начин му позволява да проникне в стените на артериите, което се изследва като евентуален виновник за повишен риск от сърдечно-съдово заболяване. Звучи малко страшно, нали? Но това означава ли, че трябва да се притеснявате за страничните ефекти на L-карнитин? Нека да разгледаме по-отблизо L-карнитин като цяло и това неотдавнашно проучване и неговите последици. Първо, обаче, е важно да се има предвид аксиомата: “Ако малко е добро, много не е непременно по-добре”. Дори основните вещества, които се изискват за живота, могат да бъдат свръхдозирани или недостатъчно, което допринася за вредни за живота последици. Например:

  • Изчерпването / дехидратацията на водата може да ви убие, но твърде много вода е и смъртоносна.
  • Твърде малко натрий е известен като хипонатриемия, животозастрашаваща авария. Твърде много натрий води до хипернатремия, която също има потенциално фатални последици.
  • Твърде много захар или въглехидрати се свързват с диабетични проблеми, но когато оборотът на глюкозата в кръвта е прекомерен, консумацията на въглехидрати по време на тренировка е безопасна и се препоръчва.

Препоръчваният стек за избягване на ефектите от L-карнитин

Най-важното, което вземате с L-карнитин, е въглехидратите. Някои ранни проучвания не показват полза от L-карнитин, тъй като не успяват да повишат адекватно нивата на L-карнитин в мускулите. Това се дължи на факта, че добавката не е била взета в подходящия момент, когато инсулинът ще бъде подкован и мускулното поемане ще бъде адекватно. По-нови проучвания показват, че нивата на инсулин трябва да са доста високи, за да могат адекватни количества L-карнитин да влизат в мускулните клетки, където той изпълнява по-голямата част от работата си. На флипсайд, приемането на L-карнитин подобрява действието на инсулина в мускулните клетки, помагайки да се достави повече глюкоза в мускулните клетки, както и в повече L-карнитин. Докато едва 1 грам L-карнитин може да бъде ефективен, най-добре е да вземете 2-3 грама на доза за максимална полза, заедно с най-малко 30-40 грама въглехидрати и 20-40 грама протеин, за предпочитане с ядене. Това важи, ако приемате линеен L-карнитин или пропионил-L-карнитин. Ацетил-L-карнитинът обаче по-лесно се поема от червата и мускулните клетки, да не говорим за мозъка при отсъствие на храна. Следователно, формата на L-карнитин може да се подрежда с други съставки, които подобряват изгарянето на мазнините, като кофеин и зелен чай, и се приемат между храненията. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за безопасна дозировка, така че да можете да избегнете L-карнитин странични ефекти.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>