Goji плодове хранене факти

Често използвани за символизиране на продължителността на живота в китайските легенди, хората в миналото може би не са достатъчно наясно с фактите за храненето на плодовете. Тези малки оранжево-червени плодови плодове, получени от семейство растение семейство расте естествено в много азиатски и средиземноморски региони. Ботанически, goji принадлежи към фамилията растения Solanaceae (нощница). Wolfberry, съпруга на съпруга са други имена на goji. Патладжан, домати, картофи са други интересни членове на семейството в това семейство от нощницата. Научно наименование: Lycium barbarum. Провинция Нингксия в Северозападен Китай е важен район, където вълколозите са се разраствали в търговски мащаб. Goji плодове, отглеждани в Ningxia, особено в Zhongning, са известни в световен мащаб за изключително качество.

Вкус и външен вид

По отношение на външния вид, goji плодове са малки и ярки червени плодове в прясна форма. Изсушените горски плодове са по-комерсиални и изглеждат като червени стафиди. Определянето на вкуса на плодовете на годжи е донякъде трудна задача, тъй като те имат уникален вкус. В прясна форма, плодовете имат горчив и стягащ вкус, с леко кисела нотка и много малко сладост. Въпреки това, в тяхната (по-популярна) изсушена форма, goji плодове губят голяма част от горчивината си. Сухите плодове са все още малко горчиви, но те развиват лепкав сладък вкус и консистенция. И това не изглежда да повлияе на храненето на горски плодове.

Goji плодове хранене факти, които трябва да знаете

Хранителните факти за плодовете на годжи са изненадващо невероятни и полезни за здравето, а включват:

  • Калории, протеини и диетични фибри.

1/4 чаша сервиране на горски плодове съдържа 90 калории и 4 грама протеин на порция. Лекарите препоръчват, че възрастните жени консумират 46 грама, а възрастните мъже 56 грама протеин на ден. Също така съдържа 4 грама диетични фибри, които осигуряват между 10,5 и 19 процента от хранителния референтен прием за диетични фибри за възрастни мъже и жени. Повечето възрастни не получават достатъчно количество диетични фибри всеки ден. Диетичните фибри са важни, тъй като помага да се предотврати преяждането, като се чувствате пълноценни и също така помага на тялото ви да премине през системата ви чрез добавяне на насипно състояние към вашите изпражнения.

  • Антиоксидант витамин А.

1/4 чаша сервиране на горски плодове съдържа 180% от дневната Ви стойност на витамин А. Естествен антиоксидант, витамин А предпазва тялото от увреждане от свободните радикали, произведено, когато тялото ви разгражда храната. Свободните радикали могат да ускорят процеса на стареене и да причинят смърт и клетъчна смърт. Витамин А е необходим и за поддържане на лигавиците ви здрави, както и за подпомагане на възпроизвеждането на клетките. Дефицитът на витамин А често се дължи на лошото виждане, тъй като витамин А е необходим за добро зрение.

  • Витамин С, изграждащ колаген.

Също така естествен антиоксидант, витамин С забавя процеса на стареене и намалява риска от рак и сърдечни заболявания, като защитава тялото ви срещу свободните радикали. Витамин С се използва също и в производството на колаген, който прави кожата, хрущялите, сухожилията, сухожилията и кръвоносните съдове здрави. Той също така подпомага лечението на рани и в ремонта и поддържането на здрави кости и зъби. 1/4-чаша сервиране на goji плодове има 30% от дневната стойност на витамин С.

  • Богата на желязо гаджи.

Желязото може да се намери във всяка клетка в тялото ви и е основен минерал, тъй като е необходимо да се направят кръвни клетки. Той се използва за производството на хемоглобин и миоглобин, два протеина, които носят кислород в тялото ви. Дефицитът на желязо ще причини анемия, която може да причини замаяност, загуба на тегло, умора и задух. 1/4 чаша сервиране на goji berries ви осигурява 15% от дневната стойност на желязото.

Те не са за всеки

Независимо от невероятното хранене на горски плодове, този плод за съжаление не е за всеки. Goji плодове могат да взаимодействат с някои лекарства, като кръвта тънък варфарин. Те също така могат да взаимодействат с лекарства за диабет и лекарства за кръвно налягане. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете Goji Berry, ако сте на някакви медикаменти или страдате от алергии, но освен това, е много безопасно да се възползвате от храненето на goji berries с умереност. Научете повече за фактите, свързани с храненето на плодовете, като кликнете върху банера по-долу.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>