Goji Бери ползи за здравето

Популяризирани като супер плодове през последните години, ползите от goji berry са известни, че спомагат за борбата с диабета и рака. Goji плодове са популярни сред известни личности като Мадона и Миранда Кер. Проучванията показват, че консумирането на плодове може да стимулира мозъчната активност и усещането за уелнес. Друго изследване открива как горските плодове могат да направят рак ревас. Е, има няколко изследвания, които говорят толкова силно за горски плодове, че човек не може да помогне, но ги опита.

Goji Бери като суперхрана

Goji плодове са били използвани в традиционната китайска медицина в продължение на повече от 2000 години. Някои легенди съобщават, че морските горски плодове са били изядени от монаси в Хималаите преди хиляди години и са потопени в гореща вода, за да помогнат на медитацията на медицината и да получат по-голямо здраве, жизненост, дълголетие, енергия и издръжливост. Ниското съдържание на калории, без мазнини, добър източник на фибри и високо антиоксидантна храна, ползите от goji berry включват способността да ви помогне да се борите с болестта, ефективно да управлявате теглото си и да постигнете по-добро храносмилане. Обикновено консумираната сурова, сушена или в течна или прахообразна форма, разнообразните горски плодове съдържат широка гама от фитонутриенти, витамини и следи от минерали, които им дават името “superfood berries” от много здравни експерти.

Обезщетения от 8 goji berry за здравето

Goji плодове ползи са толкова много, но тук са най-добре познати:

  • Отслабване и поддържане на теглото.

На ¼ чаша, Goji плодове доставят 90 калории с четири грама протеини и фибри. Диетите, богати на протеини и фибри, всички, докато са с ниско съдържание на калории, са показали, че поддържат теглото си в съответствие с потенциала за улесняване на загубата на тегло.

  • Регулиране на червата.

Фибрите са наложителни за здравето на храносмилателната система, като редовно поддържат червата и се борят срещу запек. Четвъртата чаша осигурява 10 и 16% от общите дневни нужди от влакна съответно за мъжете и жените. Достатъчен прием на фибри е бил предписван и за предпазване от заболявания на червата, включително хемороиди и различни видове рак.

  • Защита на очите.

Goji плодове съдържат zeaxanthin, каротеноид, показан за защита на очите от вредна светлина с висока енергия, включително ултравиолетовите лъчи от слънцето. Редовната консумация на зрънце допълнително показва, че намалява риска от свързана с възрастта макулна дегенерация, основната причина за загуба на зрението при възрастните хора. Съдържанието на богати на витамин С съдържание на goji плодове също може да намали риска от катаракта или замъгляването на лещите на очите.

  • Стабилизиране на кръвната захар.

Препоръчват се храни с по-високо съдържание на фибри, за да се стабилизират захарите в кръвта и да се намали рискът от сериозни шпайкове и спадове. Управлението на кръвната захар намалява риска от усложнения, причинени от диабет.

  • Мускулна стимулация.

Въпреки че предлагането на големи протеини идва от животински източници, goji berries не само служи като растителен протеин, но има 18 аминокиселини. Белтъчините играят важна роля в поддържането и натрупването на мускули, като впоследствие издържат силната мускулна маса и сила.

  • Борба с рака.

Плодовете се пръскат с антиоксиданти, включително горски плодове. От силното си съдържание на витамин С до здравите си полифеноли, goji плодове могат да се борят срещу рак и туморния растеж. Всъщност, едно проучване показва, че пиенето на сок от плодове Goji предпазва от увреждане на слънцето, което впоследствие намалява рака на кожата.

  • Против стареене.

Въпреки че натрупването на свещ за рожден ден е неизбежно всяка година, goji плодове са докладвани да имат анти-стареене свойства, особено един от основните свойства, търсени в традиционната китайска медицина. Високото съдържание на каротеноиди и полифеноли, два мощни антиоксиданти, се предлага да се бори срещу окислителите, като в крайна сметка инхибира клетъчната смърт, която вероятно допринася за ускорено стареене. Съдържанието на витамин С играе ключова роля и в противодействието на процеса на стареене, главно поради антиоксидантните свойства и производството на колаген.

  • Повишаване на настроението.

Пиенето на сок от плодовете на годжи са показали, че увеличават енергийните нива, впоследствие повишават настроението. Ежедневната консумация на goji ще увеличи субективните чувства на общото благосъстояние и подобреното неврологично и психологическо представяне само за едва 14 дни.

Заключението

Дали годжи зърна препоръчва да се консумират? Отговорът на този въпрос със сигурност е “да”. Тя може да се яде по много начини и тя може да направи тялото много добър. Цената може да е проблем за някои хора, но не трябва да ви пречи да се отдадете на този плод понякога, особено когато смятате, че всичко, което ще получите в замяна. Китайците са познавали предимствата на Goji Berry в продължение на хиляди години и сега е ваш ред да получите част от тези предимства. Така че, продължи, и си получите сладък, червен, chewy, goji зрънце. Ако искате да знаете как да получите всички предимства на goji berry по лесен начин, кликнете върху банера по-долу.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>