CLA ползи за здравето на кожата

Повечето хора знаят само CLA като добавка, която помага да отслабнете. Има и CLA ползи за здравето на кожата. CLA е повече от обикновена омега-6 мастна киселина. Това е една от добрите мазнини, присъстващи в храни като говеждо и млечни продукти, но само в ниски нива. По ирония на съдбата, говеждото и млечните продукти са храни, които също са с високо съдържание на лоши мазнини, или наситени мазнини, така че получаването на достатъчно CLA чрез диета е проблематично. Затова препоръчваме да приемате CLA под формата на добавка.

CLA е нещо повече от изгаряне на мазнини

CLA означава конюгирана линолова киселина. Тази есенциална мастна киселина не само е доказала, че спомага за намаляване на телесните мазнини, но поддържа и мускулите, но също така предлага и много допълнителни ползи за здравето, като защита срещу сърдечно-съдови заболявания и рак, подобряване на костната маса и намаляване на възпалението. Една от най-големите ползи за здравето на CLA е способността му да ограничи туморния растеж в различни места в тялото. Много независими проучвания показват, че CLA предпазва от рак на гърдата, колоректален рак, рак на простатата, рак на стомаха и рак на кожата. Ето защо ние силно вярваме в ползите на CLA за здравето на кожата.

CLA полза за грижа за кожата като антицелулитно лечение

В едно проучване 60 жени получават CLA в продължение на 60 дни, а при 75% от жените видът на кожата се подобрява значително, а обиколката на бедрата намалява средно с 0,88 инча. CLA също така е доказано, че намалява телесните мазнини, така че с излишната мазнина, което прави състоянието изглежда по-лошо, това може да бъде друго обяснение за това как тя помага за намаляване на целулита. CLA ползите за кожата са реални и доказани.

Как да получите CLA ползи за кожата

Има два основни начина да включите повече CLA в диетата си и да се възползвате максимално от CLA ползите за здравето на кожата:

  • Природни източници.

CLA е естествено срещаща се мастна киселина, която може да се намери в месото и млечните продукти на пасищни животни като крави, кози и овце. Разбира се, говеждото и млечните продукти са по-често срещани в Съединените щати, така че ще насочим вниманието си там. Но не избягвайте да си купите доживотна доставка на пържола и масло още! Не всички от тези продукти са равни, когато става въпрос за CLA. Може да знаете, че има два основни подхода за отглеждане на говедата: хранене с трева и хранене със зърно. Мисълта за хранещите се с трева крави внушава образи на щастливи животни, които се веселят в полетата и преживяват преживяното под открито небе. Кравите, хранени със зърно, живеят по-малко бляскаво и се хранят с неестествена храна от царевица и / или соя. Интересно е, че кравите, които се хранят с трева, не са само по-здравословни, те са по-здрави за нас! Тези крави обикновено имат два до три пъти повече CLA от кравите, хранени със зърно. Това прави говеждото месо и млечните продукти, хранени с трева, богат (макар и по-скъп) източник на КТД.

  • добавки.

Друг вариант е да получите CLA чрез добавки. Можете да намерите CLA капсули / хапчета онлайн и в много аптеки, магазини за добавки и други подобни. CLA, намерен в тези добавки, не идва от животно. Вместо това, той се създава в лаборатория чрез модифициране на други масла като шафраново масло. Така че, ако сте вегетарианец или вегетарианец, това може да бъде чудесна възможност. Приемането на синтетична добавка също е чудесен начин да получите CLA, като избягвате червеното месо, което може да бъде нездравословно в големи количества. Въпреки че има голямо количество CLA в говеждо месо, хранено с трева, е доказано, че червеното месо съкращава живота на хората, когато се консумира редовно. Което е още една причина да не преминете към диета за всички видове говеждо месо, само за да се възползвате от ползите за CLA за кожата и цялостното здраве. Можете да кликнете върху връзката по-долу, за да получите препоръка за най-добрата CLA добавка.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>