CLA и лекарства с високо кръвно налягане

Приемането на добавки с конюгирана линолова киселина (CLA) може да повлияе на кръвното налягане. Въпросът е дали може да се приемат CLA и медикаменти с високо кръвно налягане? Конюгирана линолова киселина се отнася до група химикали, открити в линоловата киселина на мастна киселина. Млечните продукти и говеждото месо са основните хранителни източници. CLA се използва при рак, втвърдяване на артериите (атеросклероза), затлъстяване, загуба на тегло, причинена от хронични заболявания, културизъм и ограничаване на реакциите при хранителни алергии. CLA е възможно също така ефикасна за високо кръвно налягане. Ранните доказателства сочат, че добавката на CLA може да намали или предотврати високо кръвно налягане. Необходими са обаче допълнителни изследвания за CLA и високо кръвно налягане, преди да може да се направи окончателно заключение.

CLA и високо кръвно налягане

Научният интерес към конюгираната линолова киселина започва през 80-те години на миналия век като резултат от ранни доказателства за противоракови ефекти. От този момент интересът към CLA се разширява до области на загуба на тегло, повишаване на физическата активност и промяна на състава на тялото. Сега CLA е широко продаваната добавка, която се продава за намаляване на затлъстяването и телесните мазнини. CLA също е изследван за ефектите му върху високото кръвно налягане. За високо кръвно налягане се препоръчва приемане на 4,7 грама CLA през устата дневно в продължение на пет седмици. След като CLA е известно, че намалява кръвното налягане, някои хора питат дали могат да комбинират CLA и медикаменти с високо кръвно налягане. Прочетете, за да намерите отговора.

Вземане на CLA и лекарства с високо кръвно налягане заедно

Някои лекарства за високо кръвно налягане включват рамиприл, каптоприл, еналаприл, лосартан, валсартан, дилтиазем, амлодипин, хидрохлоротиазид, фуроземид и много други. Проучванията показват, че консумирането на CLA заедно с рамиприл намалява кръвното налягане повече, отколкото просто да се консумира само рамиприл при хора с неконтролирано високо кръвно налягане. Въпреки това, приемането на CLA и лекарствата за високо кръвно налягане може да доведе до прекалено ниско кръвно налягане. Досега не препоръчваме на хората да консумират CLA и лекарства с високо кръвно налягане заедно. Но в някои случаи лекарят може да предпише CLA и лекарства за високо кръвно налягане за своите пациенти. Приемането на CLA заедно с лекарствата за високо кръвно налягане в правилната доза може да помогне за намаляване на рисковете за здравето. Въпреки това, отново трябва да получите лекарска рецепта, преди да комбинирате CLA и лекарства за високо налягане.

заключение

Конюгираната линолова киселина или CLA има много ползи за здравето. Доказано е, че тази добавка намалява мазнините, се бори със затлъстяването, изгражда мускули, ограничава хранителните алергични реакции и дори предотвратява рака. Проучванията показват също, че конюгираната линолова киселина може да намали високото кръвно налягане. Това кара някои хора да заменят лекарствата с високо кръвно налягане с CLA. Въпреки това, изследователите не са стигнали до окончателното заключение, че CLA може да замени лекарствата с високо кръвно налягане. Но те са сигурни, че CLA ще бъде важна част от лечението на високо кръвно налягане в бъдеще. Приемането на CLA и лекарствата за високо кръвно налягане също не е добра идея, защото това ще доведе до прекалено ниско кръвно налягане. Но в специални случаи е възможно лекарят да предпише CLA и лекарства за високо кръвно налягане на пациента си, разбира се, в правилната доза. Като широкодостъпна добавка на пазара, CLA заслужава много внимание. Ако искате да научите повече за CLA, кликнете върху банера по-долу.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>