CLA и затлъстяване: Може ли CLA да се справи със затлъстяването?

Тази статия е за CLA и затлъстяването. Учените установили, че CLA намалява мазнините след хранене, като по този начин става решение за затлъстяване. Тъй като CLA намалява мастните запаси след хранене, това води до увеличаване на метаболизма и разграждането на мазнините, което прави общото количество мастни клетки значително намалено.

Какво е CLA?

Някои от вас може и да нямат представа какво е CLA. Е, CLA е конюгирана линолова киселина – естествена мастна киселина, която се съдържа в месни и млечни продукти. CLA естествено се произвежда от паша на животни. Кравите и други пашуващи преживни животни, като кози и елени, имат уникален ензим в тяхната храносмилателна система, която превръща омега-6 мастните киселини в зелени растения в CLA. След това се съхранява в мускулните тъкани и млякото на животните. CLA е технически транс-мазнина. Но транс-мазнините, които се срещат естествено в месо и млечни продукти, са много по-различни от промишлено произведените, изкуствени транс-мазнини, намиращи се в печива и бързо хранене. Индустриално произведените транс-мазнини са силно свързани със сърдечни заболявания, докато естествено произведените транс-мазнини могат да са полезни за вас. CLA не е незаменима мастна киселина, така че не е необходимо да я получавате от диетата си за оптимално здраве. Въпреки това, много хора приемат CLA добавки за техните предполагаеми ефекти на изгаряне на мазнини. Така че е правилно да свържете CLA и затлъстяването. Изследванията показват, че CLA е ефективен за загуба на мазнини при хора. CLA добавка е това, от което се нуждаете за борба със затлъстяването.

Научни изследвания за CLA и затлъстяване

Краткосрочните проучвания на CLA и затлъстяването показват, че конюгираната линолова киселина може да намали телесната мастна маса и да повиши чистата маса, но дългосрочните ефекти на тази хранителна добавка не са проучени. Въпреки това, по-ново проучване е установило, че CLA може да има дългосрочни ефекти върху намаляване на телесните мазнини при хора с наднормено тегло, но иначе здрави възрастни. При изследване на субекти за период от 12 месеца, изследователите са установили, че тези, които са приемали по 3,4 g CLA всеки ден в продължение на 1 година, са претърпели до 9% намаление на телесната си мазнина в сравнение с тези в плацебо групата. Дневният прием на калории и упражненията са сходни за двете групи в това рандомизирано, двойно-сляпо проучване. Някои учени смятат, че CLA намалява мазнините след хранене, като по този начин увеличава метаболизма и разграждането на мазнините и намалява общото количество мастни клетки.

CLA и затлъстяване: заключението

Има научни доказателства, че CLA помага за борба със затлъстяването. Затлъстяването е силно свързано с метаболитни нарушения. Изследванията показват, че CLA намалява телесните мазнини и може да подобри метаболитните променливи при хората. CLA съдържа свойства против затлъстяване и води до метаболитни ефекти. Добавянето на CLA в продължение на 4 седмици при затлъстели мъже с метаболитен синдром може да намали коремната мастна тъкан без съпътстващи ефекти върху общото затлъстяване или други сърдечносъдови рискови фактори. Ефектите на изгаряне на мазнините на CLA при хората са впечатляващи. Той допринася за значителна загуба на мазнини без потенциални вредни ефекти. Е, CLA е наистина претендент за хапчета за отслабване. Ако искате да научите повече за CLA и затлъстяването, кликнете върху връзката по-долу.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>