Carb blocker: хранителна добавка с много предимства

Carb blocker е хранителна добавка, която може да попречи на тялото да абсорбира въглехидратите, които ядем. Той предлага не само загуба на тегло, но и други ползи за здравето. Баркарбът е известен също като блокер на нишестето. Нишестетата са сложни въглехидрати, които не могат да се абсорбират от организма, освен ако не се разграждат в прости захари с храносмилателния ензим, амилазата. Добавката за блокиране на въглехидратите всъщност действа като инхибитор на амилазата. И когато консумирате въглехидрати, блокира ензима алфа-амилаза, който се произвежда в слюнката ви, от прикрепването към нишестете и разрушаването му в прости въглехидрати, които тялото абсорбира. Така че, като отричате способността на слюнката да произвежда амилаза, храната, която сте яли, бързо ще се изнесе от тялото и ще предотврати абсорбирането на калории. По-голямата част от диетичните добавки на пазара се фокусират върху подобряване на метаболизма ви за по-ефективно смилане на калориите. Но с блокирането на въглехидратите като хранителна добавка, основната точка на продажба е възможността да се консумират големи количества въглехидрати, без да се налага да ги смятате за калории изобщо.

Какви са ползите от блокера на въглехидратите?

Чрез блокиране на въглехидратите като хранителна добавка, това определено ще ви помогне да постигнете бързо и безопасно намаляване на теглото. Характеристиките на въглехидрати, обаче, не се ограничават до загуба на тегло, но могат да ви дадат и други предимства:

  • Намаляване на апетита.

В допълнение към блокирането на храносмилането, въглехидратите могат да повлияят на някои от хормоните, участващи в глада и пълнотата. Това може също да помогне за забавяне на изпразването на стомаха след хранене. Една от причините за това може да бъде, защото екстрактите от боб също съдържат фитохемаглутинин. Това съединение може да увеличи нивата на някои хормони, участващи в пълнота.

  • Подпомагане контрола на кръвната захар.

Carb blocker обикновено се предлага на пазара като добавка за отслабване, но вероятно има по-голямо влияние върху контрола на кръвната захар. Предотвратява или забавя разграждането на сложни въглехидрати. В резултат на това той също така намалява скока в нивата на кръвната захар, който обикновено се случва, когато тези въглехидрати се абсорбират в кръвния поток. В допълнение, въглехидратите блокират някои от хормоните, участващи в контролирането на нивата на кръвната захар

  • Осигуряване на полезно устойчиво нишесте.

Блокът на въглехидратите има друга неочаквана полза – увеличава количеството на устойчивото нишесте в дебелото черво. Това е така, защото намалява количеството въглехидрати, които се абсорбират в тънките черва, като по този начин се увеличава нишестето, което преминава през червата. Подобно на фибри, устойчиви нишестета са всякакви нишестета в храната, които не могат да бъдат усвоявани от ензимите в тънките черва. Те се намират в храни като сурови картофи, неузрели банани, бобови растения и някои цели зърна. Когато устойчивите нишестета преминат в дебелото черво, чревните бактерии ги ферментират и отделят газовете и полезните мастни киселини с къса верига. Когато въглехидратният блокер предотвратява разграждането на сложни въглехидрати в тънките черва, тези въглехидрати функционират като устойчиви нишестета. Много изследвания са свързани с устойчиво нишесте с намалена телесна мазнина, по-здрави чревни бактерии и подобрен контрол на кръвната захар и инсулинова чувствителност. Освен това устойчивите нишестета могат да помогнат да се увеличи количеството мазнини, които тялото ви изгаря след хранене.

Кой трябва да вземе въглехидрати

Някои хора се борят със сладък зъб, желание за сладкиши и сладкиши. Ако закусвате със захарни храни, въглехидратите няма да бъдат най-добрите добавки, които трябва да приемате, защото те не предотвратяват усвояването на захари. Те само предотвратяват отделянето на тези захари от въглехидрати на първо място. От друга страна, ако пожелаете на въглехидрати тежки храни като хляб и тестени изделия, като използвате въглехидрати, хранителната добавка ще бъде най-добрият избор. Предимствата, които предлага блокирането на въглехидратите, включват загуба на тегло, контролиран апетит, контролирани нива на кръвната захар и повишено количество устойчиво нишесте. Е, ако обичате да ядете хляб и тестени изделия, тогава въглехидратите са хранителна добавка, която трябва да опитате, за да запазите теглото си и цялостното си здраве. Кликнете върху банера по-долу, за да разберете други добри неща, които един блокер на въглехидратите може да направи за вашето тяло.

 Meratol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>