BCAA за спортно хранене: може ли да подобри производителността?

Използването на добавки на ВСАА за спортно хранене за повишаване на производителността се превърна в многомилионна индустрия. Аминокиселините могат да се класифицират или като “съществени”, или “несъществени”. Основни аминокиселини са тези, които трябва да се консумират в диетата, защото тялото не може да ги синтезира. От осемте най-важни аминокиселини, трите “аминокиселини с разклонена верига” – изолевцин, левцин и валин – често се считат за най-важни, особено по отношение на упражненията. Добавянето на BCAA е препоръчано за много цели, включително повишаване на ефективността на упражненията и възстановяване.

Кога трябва да приемам BCAA за спортно хранене?

Тялото може да получи BCAA от храни, съдържащи протеини, като риба, месо и яйца, но ако планирате да увеличите тренировките си и следователно се нуждаете от повишени нива на прием на протеини, се препоръчва ежедневно приемане на BCAA за спортно хранене. Добавките също могат да помогнат за намаляване на скоростта на умора при новодошлите спортисти, така че ако просто започнете вашето фитнес пътуване, добавянето на BCAA в диетата си по-рано от по-късно може да бъде от полза. Повечето експерти препоръчват приемането на тези добавки като добавка преди или след тренировка ежедневно, като се добавят към шейкове, вода или плодов сок. Ако искате да преминете през тренировка, може да искате да имате BCAA първото нещо, за да се борите с разпадането на мускулите, което се случва по време на сън. Това е идеално за тези, които искат да изградят маса, както и тези спортисти, които са споменати по-рано.

Кои са основните ползи от BCAA за спортното хранене?

Когато обмисляте BCAA за спортно хранене, ползите, които можете да очаквате варират от изграждане на мускули до загуба на мазнини и много други между:

  • Повишени нива на синтез на протеин.

BCAA може да повиши нивата на протеиновия синтез, максимизирайки резултатите от изграждането на мускулите. Синтезът на протеините е от решаващо значение за процеса на мускулен растеж, тъй като позволява на тялото ви да обработва протеини по ефективен начин за поддържане на мускулното изграждане и възстановяване. Допълването на диетата с качествен прах BCAA може да помогне на тялото ви да се превърне в фина машина за синтез на протеини. Ще видите по-добри резултати по-бързо. Освен това, подобреният синтез на протеини може да предотврати прекомерното износване и разкъсване на мускулите, така че можете да избегнете дерайлаж от нараняване или разстройване на крайната мускулна болезненост.

  • Повишава метаболизма и изгаря повече мастни клетки.

BCAAs са свързани с по-висока мощност за изгаряне на мазнини. Ако вашите цели в областта на здравето са насочени към загуба на мазнини, добавянето на BCAA към вашата рутина може да ви даде сериозно предимство. BCAA добавки са корелирани с по-малко телесни мазнини и по-добър състав на тялото, което според много изследователи е благодарение на повишения метаболизъм на хранителните добавки. Освен това, BCAA може да повиши вашия толеранс към глюкозата, което е друга полза за хората, които искат да увеличат максимално загубата на мазнини.

  • Балансирани хормонални нива.

BCAA поддържа балансирани хормонални нива, особено по време на тренировки с висока интензивност. Има два хормона, които влизат в игра по време на интензивна тренировка: кортизол и тестостерон. В крайна сметка целта е да се поддържат ниски нива на кортизол (“хормона на стреса”) и по-високи нива на тестостерон. Това осигурява на организма идеално балансирани условия за добра тренировка и резултати. BCAA поддържа този баланс, който от своя страна ви позволява да тренирате по-трудно и по-дълго, без да се сблъсквате с въпроса за умората.

дозиране

И така, как разклонените аминокиселини са фактор с вашата диета и други добавки? Стандартната доза за изолевцин е 48-72 милиграма на килограм телесно тегло и препоръчителната доза за левцин е между 2-10 грама. Това се равнява на около 20 грама комбинирани аминокиселини с балансирано съотношение на левцин и изолевцин. Това би било еквивалент на консумация на естествени източници на протеини като месо и яйца в съотношение 1-1,5 грама протеин на килограм телесно тегло на ден. Но запомнете, за да получите незабавните ефекти на аминокиселините с разклонена верига на вашите плазмени нива на BCAA, вземете ги сами, вместо просто да ги получавате от храни. Наблюдавайте точно дозата си. Прекомерните количества BCAA добавки могат да стимулират инсулиновите сигнали, причинявайки инсулинова резистентност. Научете повече за използването на BCAA за спортно хранене, като кликнете върху банера по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>