6 невероятни ползи от капсаицин

Ползите от капсаицин са изключително добре проучени. Към днешна дата са публикувани над 6000 статии и проучвания на този пикантен компонент. При клиничните изпитвания капсаицинът е показал както антиоксидантни, така и противовъзпалителни свойства. Обаче, най-добре познатите ползи от капсаицин са за подобряване на телесния състав поради неговите термогенни (изгаряне на мазнините) ефекти и повишаване на нивата на кръвната захар и липидите.

Какво е капсаицин?

Капсаицинът е биоактивно растително химично вещество, което се съдържа във всички люти чушки (capsicum). Джалапенос, хабанерос, призрачни чушки, серранози и различни други чили получават горещия си вкус от капсаицин. А чили пипер ще вкус spicier, ако тя съдържа повече от този растителен химикал. Капсаициновият екстракт, получен от горещите люти чушки, се предполага, че има редица ползи за здравето, свързани със загуба на тегло, управление на болката и циркулаторна функция. Капсаицинът също се изследва заради неговите сърдечно-защитни и противотуморни свойства, различни храносмилателни нарушения, хиперлипидемия и алкохолизъм.

Шест капсаицин са от полза за здравето

Основните ползи за здравето от капсаицин включват способността му да успокоява главоболието, да лекува псориазис, да управлява диабета, подпомага усилията за отслабване, предотвратява някои видове рак и подобрява храносмилателната система.

  • Рак.

Капсаицинът, като мощен аналгетик и антиоксидантно съединение, може да помогне за намаляване на оксидативния стрес в различни части на тялото чрез неутрализиране на свободните радикали. Това са опасните странични продукти на клетъчното дишане, които могат да причинят хронични заболявания, включително рак.

  • Кожни състояния.

Когато нанесете това вещество върху кожата си, това ще помогне за успокояване на болката и възпалението, въпреки че може да предизвика първоначално дразнене или дискомфорт. Като блокира рецепторите на болка в кожата, тя може да намали хроничния дискомфорт.

  • Диабет.

Проучванията показват, че капсаицинът е в състояние да намали количеството болка при диабетна невропатия, което е много често срещан вторичен симптом на дългогодишните диабетици.

  • Отслабване.

Чрез повишаване на метаболизма и подпомагане на детоксикацията на тялото, това вещество може да помогне на цялата ви система да работи по-гладко и да направи вашите тренировки по-ефективни. Можете да използвате капсаицин, за да отслабнете, без да изпитвате усещане за парене.

  • Храносмилане.

Ефектите на капсаицин могат да помогнат за по-ефективно регулиране на храносмилателната система и елиминиране на отпадъците, като по този начин се намаляват симптомите на диария и запек.

  • Главоболие.

Триенето на това вещество на слепоочията, под формата на мехлем, може да помогне за отпускане на налягането в главата и за успокояване на симптомите на мигрена.

Видове капсаицинови добавки

Капсаицинът е за всеки. Можете да получите полза от капсаицин, дори ако не сте фен на пикантна храна. Вашите допълнителни опции включват:

  • Кайенски хапчета: хапчетата с кайенски пипер са широко достъпни. Те могат да се състоят от действителните плодове или от екстрахирани капсиноиди.
  • Зелен чай и кайенска комбинация: И двете съставки стимулират термогенния отговор. Смята се, че комбинирането им се умножава в съответните им ползи.
  • Създайте тинктура: Комбинирайте една част кайен с две части водка или Everclear. Да се ​​съхранява на тъмно място и да се разбърква на всеки два дни. След около четири седмици тинктурата ти ще бъде готова.

Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за ползите от капсаицин и как да намерите правилното капсаицин.

Capsiplex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>