6 натурални добавки за здраве на ставите

В тази статия ще разгледаме списък от 6 натурални добавки за здравето на ставите. Тези добавки могат да ви помогнат да подобрите здравето на ставите във времето. Много хора се справят с хронична болка в ставите в коленете, ръцете, лактите, раменете и на други места. В повечето случаи това се причинява от най-често срещания тип артрит, остеоартрит. Тази форма на артрит засяга почти една четвърт от хората в Съединените щати. Има десетки добавки, които твърдят, че поддържат здравето на ставите и лекуват и болки в ставите, но кои от тях действително работят? Ето един от най-добрите добавки за здравето на ставите и какво казват диетолозите за тях.

6 диетолози, одобрени добавки за здравето на ставите

Ето шест хранителни добавки, препоръчани за здравето на ставите:

 • Глюкозамин и хондроитин.

Глюкозаминът и хондроитинът са една от най-често срещаните комбинирани добавки, които лекарите и диетолозите препоръчват на хора с остеоартрит. Когато се комбинират, глюкозамин и хондроитин могат да помогнат за облекчаване на съществуващите болки в ставите. Те могат също да помогнат за предотвратяване или забавяне на дегенерацията на ставния хрущял, което е основната причина за болка, свързана с остеоартрит.

 • бромелаин.

Тази добавка помага на тялото да формира нова ставна и мускулна тъкан, като същевременно намалява възпалителните реакции, които водят до подуване на ставите и скованост. Диетолозите смятат бромелаин за много ефективно съединение за здравето на ставите поради съдържанието на сяра, което влияе както върху клетъчната активност, така и върху имунната система.

 • Boswellia.

Босвелия, известна още като индийска ладан, обикновено се използва за болка, причинена от артрит. Химикалите в този екстракт, наречени босвелия киселини, имат противовъзпалителни ефекти. Клиничните проучвания показват, че екстрактите от босвелия подобряват симптомите на болка повече от плацебо при хора с остеоартрит.

 • куркума.

Тази подправка с жълт нюанс е супер шумна, и то с добра причина. Куркуминът – активният антиоксидант в куркумата, който притежава всички онези добри противовъзпалителни свойства – доказано намалява болката, възпалението и сковаността.

 • Methylsulfonlymethane.

Според лекари и диетолози е показано, че метилсулфонлиметанът в дози до 25 mg на ден перорално намалява болката, подобрява функцията и намалява известната скованост.

Предложения за избор на добавки за здравето на ставите

Изборът на добавки за здравето на ставите може да бъде непосилен с броя на наличните продукти. Тъй като има много добавки, необходими за здравето на ставите, е по-добре, ако използвате един продукт, който съдържа множество съставки. Приемът на една добавка, съдържаща множество съставки, със сигурност е по-лесен и ефективен от приемането на много добавки едновременно. Не всички добавки на пазара обаче имат едно и също качество. Някои здравни добавки за ставите с множество съставки нямат правилния състав, имат твърде малко от една или повече съставки, така че да не успеят да бъдат полезни. Продуктът, който ви препоръчваме е ProJoint Plus. ProJoint Plus е висококачествена добавка с пълни съставки за здравето на ставите. Повечето добавки за здравето на ставите действат само за намаляване на възпалението и не правят нищо друго. Макар че това важи за повечето добавки на пазара, но Projoint Plus е различен. ProJoint Plus съдържа най-добрите естествени съставки, които се допълват:

 • Глюкозамин.
 • хондроитин.
 • бромелаин.
 • Boswellia.
 • куркума.
 • Methylsulfonlymethane.
 • Кверцетин.
 • метионин.

Съставките на ProJoint Plus са комбинирани перфектно в правилния състав и са тествани, за да гарантират, че ви осигуряват достатъчно хранителни вещества за насърчаване на гъвкавост, по-добро здраве на ставите и мобилност на ставите. Всички съставки, които съставляват ProJoint Plus, са предназначени да намалят възпалението и да подобрят здравето на ставите. Тъй като съставките са изцяло натурални, също така е безопасно да приемате тази добавка в дългосрочен план, за да управлявате болката и възпалението и да предотвратите увреждане на ставите в бъдеще. Интересувате ли да опитате ProJoint Plus? Е, отидете на официалния уебсайт!

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>