4 stora eksem och psoriasis skillnader måste du inse

Vilka är skillnaderna av eksem och psoriasis? Är två olika? Hur vet du det exakta smärta du upplever? Få svaret här.

Många människor vet inte de tekniska skillnaderna mellan psoriasis, eksem eller atopisk dermatit. Erkänner ett plåster på hud som är inflammerad, röd eller peeling, som ett av dessa villkor kommer att diktera hur du behandlar det. Din läkare behöver göra sista samtal, men psoriasis eller eksem kan vara problemet. Båda är hudåkommor med liknande symtom, men det finns sätt att berätta för dem isär. Jo, för att veta skillnaden på eksem och psoriasis, behöver du läsa hela artikeln här.

Som drabbas av eksem eller psoriasis

Psoriasis och eksem kan se samma eftersom de är båda utslag. De båda kliar, men de är faktiskt väldigt olika förutsättningar. Psoriasis börjar oftast i tonåren eller senare, medan eksem börjar i barndomen.

Där det är

Psoriasis är oftast på hårbotten, armbågar och knän (även om det kan vara var som helst), medan eksem är oftast i veck i huden, t ex hals och ögonlock, eller veck i arm och ben mittemot armbågar och knän.

Hur det känns

Eksem orsakar en intensiv klåda. Det kan bli så illa att du repar tillräckligt för att göra din hud utfall. Om du har psoriasis, kan du också vara kliande. Det finns dock något extra på gång. Din hud kan svida eller bränna. Vissa människor säger att det känns som du är att bli biten av brand myror.

Vad det ser ut som

Psoriasis är oftast tjockare och har större skalor av hud shedding sedan eksem. Psoriasis orsakar väldefinierade, tjocka, röda, fjällande fläckar, vanligen i områden som armbågar och knän. Det är vanligt att se psoriasis på ansikte, skinkor och hårbotten av ett barn. Du ser också ofta tjocka fläckar på huden med överliggande rodnad. På andra händer, eksem gör huden röd och inflammerad. Det kan vara fjällande, sipprar eller knaprig. Du kan se grov, läderartade fläckar som ibland är mörka. Det kan också orsaka svullnad.

Tja, det är klart att barn eller vuxen kan uppleva båda två. Men har nu du förstått skillnaden på eksem och psoriasis. För att bota denna sjukdom, måste du ansöka ett hälsosamt liv. Dessutom daglig kräm som daglig moisturizer grädde kan hjälpa dig att läka två. Här erbjuder vi Revitol eksem för att bota din smärta. Denna kräm kan även hjälpa dig att förhindra att sjukdomarna om eventuella symtom. Så, undvika sjukdomar genom att använda Revitol eksem ursprungligen 100% som du kan få på denna webbplats.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>