3 варианта за лечение на екзема

Пероралните медикаменти са стандартно лечение на екзема, но има и няколко други възможности. Екзема е хронично състояние на кожата, което причинява предимно суха, сърбяща кожа, което неизбежно кара хората да се надраскат или разтриват засегнатата област. Това може да доведе до възпаление, обриви, мехури и кожа, които “плачат” (изцежда бистра течност), наред с други симптоми. Бактериални, вирусни и гъбични инфекции също могат да се развият, защото екземата разгражда кожната бариера. Няма никакво лечение за екзема. Целта на лечението с екзема е да се намалят симптомите, да се излекува кожата и да се предотврати по-нататъшно увреждане.

Лечение на екзема

Симптомите на екземата и ефективните терапии варират. Лечението на екзема може да включва домашно лечение плюс лекарства с рецепта, за да се улесни ужасното, сърбеж и дискомфорт. Изследователите провеждат клинични проучвания за нови лекарства с надеждата да намерят дългосрочни решения за лечение на екзема. Налице са много подобрения, като в идеалния случай е още повече. Освен редовното почистване и овлажняване, тук са обичайните възможности за лечение на екзема.

  • Перорални лекарства.

Лекарите могат да предписват перорални лекарства на хора с екзема, които не са в една конкретна област. Те действат чрез забавяне на реакцията на имунната система, която може да помогне за намаляване на тежестта на симптомите на екземата. Примери за перорални лекарства за тежки симптоми на екзема включват азатиоприн, циклоспорин, метотрексат, микофенолат мофетил и орални стероиди. Въпреки че те могат да помогнат за намаляване на честотата на екземата, те могат да имат някои тежки нежелани реакции, включително повишен риск от инфекция, гадене, високо кръвно налягане и увреждане на бъбреците или черния дроб в зависимост от лекарството В резултат на това тези лекарства обикновено се използват за кратко време, за да се намалят тежките симптоми.

  • фототерапия.

При фототерапията се използва специална машина за излъчване на теснолентова ултравиолетова B светлина върху кожата, за да се намали сърбежът и възпалението, да се увеличи производството на витамин D и системите за борба с бактериите в кожата. Около 70% от хората с екзема се подобряват с фототерапията. Някои хора смятат, че фототерапията поставя тяхната екзема в състояние на “преместване” или “тихо” дълго след края на лечението. Като цяло, фототерапията се счита за безопасна. Известните рискове от фототерапията включват слънчево изгаряне, стареене на кожата, меланом, главоболие, гадене и катаракти от недостатъчен протектор на очите по време на лечението.

  • Инжекционни лекарства.

През март 2017 FDA одобри dupilumab (Dupixent). Това лекарство е биологично средство, което може да помогне за намаляване на възпалението при лечението с екзема. Тя може да помогне на тези с екзема, която не е добре контролирана. Повече от 2000 възрастни с екзема са участвали в три клинични проучвания, включващи dupilumab. Това изисква инжектиране. Изследванията показват, че повечето хора изпитват чиста кожа и намаляват сърбежа след около 16 седмици. Честите нежелани реакции, свързани с това лекарство, включват конюнктивит, студени рани и възпаление на клепачите.

Естествено лечение на екзема без странични ефекти

Трите екзема лечения, описани по-горе, са доказали своята ефективност, но за съжаление те могат да предизвикат някои странични ефекти едновременно. Ако искате естествено лечение на екзема без странични ефекти, опитайте Revitol Eczema Cream! Сместа от съставки, използвани за производството на Revitol Eczema Cream, е напълно естествена и има за цел бързо да се отърве от състоянието на кожата на екземата. Използваната формула помага за възстановяване на нормалната функция на кожата чрез успокояване на кожата и лечение на рани от белези. Използваните съставки са:

  • Колоидна овесена каша – овлажнява и успокоява кожата.
  • Керамиди – повишават хидратацията и предпазват кожата от вредни патогени.
  • Овесена каша – осигурява антиоксиданти.
  • Алое вера – намалява възпалението на кожата. Алое се използва за ефективно лечение на хронични кожни проблеми, като псориазис, акне и екзема.

Revitol Eczema Cream може да се прилага ежедневно. Също така, този продукт може да се използва при необходимост по всяко време. Все пак, потребителят трябва да използва този крем редовно, за да получи цялостните ползи. За повече информация за Revitol Eczema Cream, не се колебайте да отидете на официалния сайт.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>