Чести признаци на женско безплодие и какво да правят по-нататък

Признаците на женското безплодие могат да варират значително. Ако сте загрижени, важно е да прочетете тази статия. Планирането на бременност може да бъде вълнуващо и включва много подготовка. Едно важно нещо, което трябва да имате предвид, е нивата на раждаемост и дали показвате някакви признаци на безплодие. С други думи, опитвали сте да забременеете (чрез редовен, незащитен секс) повече от година и не сте успели да го направите. Но какви са признаците на женското безплодие и как да се справим с тях?

5 общи признаци на женско безплодие

10-15% от двойките в САЩ са безплодни. Има много причини, поради които една жена среща трудности със зачеването. Ако се чудите дали сте една от тези жени, помислете дали следните признаци на женско безплодие могат да имат някаква връзка с вас.

  • Нередовни периоди.

Цикълът на средната жена е около 28 дни. Въпреки това, ако цикълът продължава от 21 до 35 дни, той все още се смята за нормален, толкова дълго, колкото е последователен. С нередовни периоди цикълът е толкова непредсказуем, че е невъзможно да се знае кога ще дойде следващият. Това се дължи на хормонални проблеми като хипо- или хиперфункция на щитовидната жлеза, хиперпролактинемия или синдром на поликистозни яйчници – всичко това може да доведе до безплодие.

  • Болезнени или тежки периоди.

Повечето жени изпитват крампи със своите периоди. Но болезнените периоди, които пречат на ежедневието ви, могат да бъдат симптом на ендометриоза.

  • Няма периоди.

Не е необичайно жените да имат месечен месец тук и там. Фактори като стрес или тежки тренировки могат да доведат до временно изчезване на периода ви. Но ако не сте имали период от месеци, е време да проверите фертилността си.

  • Симптоми на хормонални колебания.

Признаци на хормонални колебания при жените могат да посочат потенциални проблеми с фертилитета. Говорете с Вашия лекар, ако имате проблеми с кожата, намалено сексуално влечение, растеж на космите по лицето, изтъняване на косата и увеличаване на теглото.

  • Болка по време на секс.

Някои жени са преживели болезнен секс през целия си живот, така че са се убедили, че е нормално. Но не е така. Това може да е свързано с хормонални проблеми, ендометриоза или други основни заболявания, които също могат да допринесат за безплодието.

Как да се справим с признаците на женското безплодие

Ако сте жена, която има признаци на женско безплодие, но се надява да забременеете в бъдеще, може да подобрите шансовете си за нормална плодовитост, ако:

  • Поддържайте нормално тегло. Жените с наднормено тегло и поднормено тегло са с повишен риск от нарушения на овулацията. Ако трябва да отслабнете, упражнявайте умерено. Натоварените, интензивни упражнения за повече от пет часа седмично са свързани с намалена овулация.
  • Прекратете пушенето. Тютюнът има множество отрицателни ефекти върху плодовитостта, да не говорим за общото ви здраве и здравето на плода. Ако пушите и обмисляте бременност, спрете сега.
  • Избягвайте употребата на алкохол. Тежката употреба на алкохол може да доведе до намалена плодовитост. А употребата на алкохол може да повлияе на здравето на развиващия се плод. Ако планирате да забременеете, избягвайте алкохола и не пийте алкохол, докато сте бременна.
  • Намали стреса. Някои проучвания показват, че двойките, страдащи от психологически стрес, имат по-лоши резултати с лечението на безплодието. Ако можете, намерете начин да намалите стреса в живота си, преди да се опитате да забременеете.
  • Ограничете кофеина. Изследванията показват, че ограничаването на приема на кофеин до по-малко от 200 милиграма на ден не би трябвало да повлияе на способността ви да забременеете. Това е около една до две чаши от 6 до 8 унции кафе на ден.

PregnancyMiracle: интелигентен начин за подобряване на женската плодовитост

PregnancyMiracle от Лиза Олсън е цялостна и древна китайска система за забременяване. Това е електронна книга с 250 страници с твърдо съдържание. Авторът е бил безплоден в продължение на 14 години и е изпробвал всеки възможен метод. След години на изследвания и опити тя най-накрая забременяла на 43-годишна възраст. След това тя събрала всичко, което научила, в една книга. PregnancyMiracle предоставя подробни техники и методи за забременяване само за два месеца след като опитате системата. Системата е напълно естествена. Тя се фокусира върху холистичното подмладяване на репродуктивната система на жената. Основната концепция на книгата е петстепенното решение за напълно лечение на безплодието. Без значение какъв тип безплодие имате, стъпките ще работят за вас. Тази книга не е за наблюдение на периода на овулация. Това е по-скоро цялостен подход, комбиниращ промяна в хранителния режим, промени в начина на живот, правилен начин на мислене и практикуване на правилните техники за бременност. Без значение какви са признаците на женското безплодие, PregnancyMiracle предлага естествени и холистични решения за преодоляване на проблемите с безплодието. Кликнете върху банера по-долу за повече информация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>