Целулитни признаци и лечение

Целулитните признаци се разпознават сравнително лесно. Състоянието се характеризира с мастни натрупвания под кожата, които причиняват неравномерен, бучкан, вдлъбнат вид. Целулитът е най-лошият кошмар на всяка жена, въпреки че наистина може да засегне всеки след началото на пубертета. Това състояние, което придава на бедрата ви вид на извара, може да не е медицински опасно, но може да повлияе на външния ви вид и увереността ви. Продължете да четете, за да научите повече за това какво е целулит и какви са признаци и причини за целулит. Ще научите също как да намалите или предотвратите образуването на целулитни признаци.

Какво е целулит?

Целулитът е козметично състояние, благодарение на което кожата ви изглежда неравна и натъпкана. Той е много често срещан и засяга до 98% от жените. Целулитът може да засегне и мъжете. Целулитът най-често се развива в бедрата, корема и задните части. Въпреки че целулитът не представлява заплаха за вашето физическо здраве, той често се разглежда като грозен и нежелан. Това може да го направи източник на стрес и тревожност за тези, които го имат.

Целулитни признаци

Целулитът е по-често срещан при жените и обикновено се появява в локализирана област на тялото, като например на стомаха, бедрата, бедрата и задните части. Той може да се появи и в други области, включително гърдите, горната част на ръцете, гърба и шията. Зоните на тялото, засегнати от целулит, често се описват като наподобяващи извара или портокалова кора. В леки случаи омазняването се забелязва само когато кожата е прищипана или притисната. Други признаци включват удебелена кожа, хладно усещане към кожата и счупени кръвоносни съдове. В тежки случаи целулитът може да накара кожата в засегнатата област да стане по-чувствителна и да натъртва по-лесно от нормалното. Повишената чувствителност, прекомерното натъртване и други симптоми могат да показват по-сериозно състояние и трябва да бъдат докладвани на квалифициран лекар. Признаци за целулит могат да се появят при хора с тънка или с нормално тегло, както и при хора с наднормено тегло или затлъстяване.

Причините за целулита

Целулитът се причинява от промени в структурата на мастните клетки и съединителните тъкани, които се намират под повърхността на кожата ви. Тези промени могат да накарат мастните ви клетки да станат много големи и да се изтласкат навън в съединителната тъкан под кожата ви. Освен това, промените в кръвоснабдяването на засегнатите от целулит участъци могат да доведат до натрупване на допълнителна течност в тъканта. Това придава на кожата ви неравен вид, който е свързан с целулита. Неправилната диета и лошите хранителни навици допринасят за образуването на признаци на целулит. Редовният прием на алкохол, мазни храни и захарни храни са всички причинители на целулита. Други фактори, които причиняват целулит, включват:

  • Недостатъчен прием на вода.
  • Напрежение, стрес и тютюнопушене: тютюнопушенето причинява стесняване на капилярите. Стресът и напрежението насърчават натрупването на токсични вещества.
  • Мързелив начин на живот и липса на упражнения в ежедневието.
  • Стареене: Загуба на тонус на кожата поради намалена еластичност на съединителната тъкан.

Как да намалим или предотвратим образуването на признаци на целулит

Слушането е да знаете, че целулитът не е болест, а знак, че начинът ви на живот не е здравословен. Най-добрият начин за намаляване или предотвратяване на образуването на целулитни признаци е чрез комбинация от разумна диета, редовни упражнения и масаж. Тези стъпки ще гарантират, че поддържате теглото си и ще поддържате тялото си в добра форма. За по-оптимални резултати ще трябва да използвате и Dermology Cellulite Cream. Dermology Cellulite Cream е идеалният лек за избавяне от целулита. Активните съставки в Dermology Cellulite Cream включват кофеин, ретинол А и някои растителни съединения. Те могат да накарат целулита да изчезне от кожата ви чрез:

  • Разграждане на мазнини.
  • Подобряване на кръвния поток.
  • Подобряване на еластичността на кожата.
  • Намаляване на задържането на течности
  • Промиване на токсините.

Много лесно се използва Dermology Cellulite Cream. Просто трябва да прилагате крема редовно и последователно върху областта на тялото си, където се появява целулит. Може да отнеме време, за да се покажат резултати, така че ключът е последователност. Ако сте последователни, ще получите бързи резултати до седмица след употреба! Можете да получите Dermology Cellulite Cream на официалния уебсайт на този продукт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>