Хъркане и алкохол: влияе ли алкохолът на хъркането ви?

Има ли връзка между хъркането и алкохола или е само мит, че хъркате повече, когато пиете? Нека намерим отговора на въпросите. Забелязали ли сте, че когато пиете алкохол, сте склонни да хъркате повече? Наистина, може да не сте били този, който забелязва. Вероятно вашият сън партньор ви е досаждал в досада, който ви предупреди за проблема. Алкохолът може да ви направи сънливи, но не е добър приятел за вашия сън. Влошава хъркането и пречи на дишането ви по време на сън.

Хъркане и консумация на алкохол

Хъркането и консумацията на алкохол са свързани. Хъркането може да възникне поради твърде много консумация на алкохол близо до времето за лягане. Алкохолът работи като вид мускулен релакс, който може да накара мускулите на челюстта и гърлото да станат толкова отпуснати, че да създаде барикада за дихателните ви пътища. След като дихателните пътища са блокирани, дишането става принудително и въздухът се изтласква през ограничено пространство. Вибрацията на въздуха и тъканта, която блокира дихателните пътища, предизвиква звук от хъркане. Докато дълбокият сън със сигурност е нещо, към което всички се стремим, алкохолът всъщност може да накара човек да спи твърде дълбоко. Последицата от това, че спите твърде здраво, е, че тялото ви става по-малко запознато с дишащите модели и контролирането на устата. Това кара устата на човек да се отвори неволно и причинява появата на хъркане.

По-малко алкохол и хъркане може да отшумят

Алкохолът ви кара да хъркате? Да! Можете ли да направите нещо по въпроса? Можете, абсолютно! За съжаление с хъркането и алкохола най-добрият вариант е да се въздържате, но няма нищо лошо в това да пиете-две. Просто не забравяйте да си дадете поне солидни три часа, за да смилате и преработвате алкохола, пийте много вода и не забравяйте, че има и други начини, по които можете да се отпуснете:

  • Прочетете книга: Изгубете се в една история, научете ново умение или живейте служебно, за да помогнете да се освободите от ума си. Четенето може да бъде както релаксиращо, така и ескапистно, така че опитайте да се извиете с нова история (или стар любим), за да освободите ума си от нещата преди лягане.
  • Тонизирана вода и пресен сок: Ако искате да отпиете нещо, докато наваксвате новините или се подготвяте за вечеря, опитайте освежаваща безалкохолна напитка, която ще ви даде това познато коктейл без минусовете на алкохола: смесете 8 унции тонична вода с 4 унции от любимия ви плодов сок за освежаващ летен вятър.

Най-добра практика за пиене

Има начини за борба с хъркането, ако консумацията на алкохол е предрешено заключение. Съществуват много инструменти за справяне с хъркането и консумацията на алкохол, те включват мундщуци против хъркане, които служат за позициониране на челюстта по начин, който подпомага поддържането на въздушните канали отворени през цялата нощ. Air Snore (продукт на Bauer Nutrition) е един от най-добрите мундщуци, които помагат да се предотврати хъркането. Air Snore е уникален от другите мундщуци против хъркане, тъй като предлага повече от един начин да ви мълчат нощем. В кутията ще получите две неща: мундщук и капки. Мундщукът Air Snore е устройство, което оказва леко натиск върху челюстта ви, докато спите. Като държите устата си отворена и брадичката си разположена под правия ъгъл, това ще предотврати затварянето на дихателните ви пътища през нощта и ще помогне да спрете хъркането си. Капките са тайното оръжие на системата Air Snore. Въпреки че на пазара има изобилие от мундщуци против хъркане, Air Snore е една от единствените марки, които предлагат течни капки, които придружават твърдия мундщук. В Air Snore няма нищо опасно. Капките дори са направени от изцяло натурални съставки като евкалипт и слънчогледово масло, а мундщукът е създаден с висококачествени фармацевтични материали. И двете могат да бъдат отстранени или изплакнати по всяко време. Можете наистина да се чувствате в безопасност с Air Snore. Кликнете по-долу, ако искате да опитате Air Snore.

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>