Хондроитинът е от полза за ставни проблеми

Има доказателства, които показват полза на хондроитина при проблеми със ставите, като артрит. Хондроитинът може да помогне за намаляване на болката и да подобри обхвата на движение. Хондроитинът е сложна захар, която естествено се намира в хрущяла, който защитава ставите ни. С течение на времето нормалните нива на хондроитин могат да започнат да намаляват, но има доказателства, че добавянето с хондроитин може да помогне за облекчаване или дори обратни ставни проблеми, свързани със ставите, като артрит. В добавките хондроитинът обикновено идва от животински хрущял. Хондроитин добавката помага да се намали болката и да се подобри обхвата на движение по редица начини, които работят синергично за постигане на подобренията, които изпитват много хора. Тази полза от хондроитин за артритните стави е призната от повечето учени.

Какво е хондроитин?

Хондроитинът е хранителна добавка и жизненоважна част от хрущяла. Проучванията са установили, че приемът на хондроитин може да предотврати разграждането на хрущяла и също така може да стимулира механизмите му за възстановяване. Хондроитинът често е тестван за остеоартрит. Доказателствата са последователни и много от тях показват, че има значителни клинични ползи за намаляване на болката.

  • Семейство: Хранителна добавка.
  • Научно наименование: Хондроитин сулфат.

Хондроитинът е сложна захар, произведена от хрущяла на крави, свине и акули. Можете да закупите хондроитин капсули от аптеки и супермаркети. Обикновено се продава в комбинация с глюкозамин сулфат.

Ползата от хондроитин при остеоартрит и болки в ставите

Над 27 милиона възрастни в САЩ живеят с остеоартрит, което е най-често срещаният вид артрит и дегенеративно заболяване на ставите, което се характеризира с разрушаване на хрущяла и засилена болка в ставите. Хондроитин сулфатът обикновено се използва за лечение на болки, свързани с остеоартрит, особено форми, които засягат много чувствителни части на тялото като коленете и ръцете. Като цяло, проучванията показват, че употребата на хондроитин обикновено помага за облекчаване на болките в ставите в продължение на няколко месеца, въпреки че някои хора изпитват още повече ползи и по-бързо – особено когато комбинират няколко добавки заедно и правят други промени като ядене на артрит диета към лечение на симптоми. При средно проучване участниците обикновено изпитват около 10 процента подобрение на болезнени симптоми при използване на хондроитин в сравнение с плацебо. Най-добрите резултати обикновено се постигат след използване на продукт, който го съдържа в продължение на три или повече месеца.

Ползата от хондроитин за ставите: как действа?

Ползата от хондроитин за ставите е реална, но как точно работи? Е, лабораторните изследвания са установили, че хондроитинът може да намали активността на ензими и вещества, които разграждат колагена в ставите. Други изследвания доказват, че той има няколко противовъзпалителни свойства. Изследванията също така установяват, че хондроитинът може да предотврати разпадането на хрущяла и също така може да стимулира механизмите за възстановяване.

Най-добрият суплемент, съдържащ хондроитин

Ползата от хондроитин за ставите може да бъде по-значима, ако тази добавка се комбинира с други добавки заедно. Това обаче не означава, че трябва да използвате много продукти. ProJoint Plus е чудесен продукт за здравето на ставите, който съдържа не само хондроитин, но и други съставки, включително:

  • Глюкозамин.
  • бромелаин.
  • куркума.
  • метионин.
  • Екстракт от босвелия.
  • Кверцетин.

ProJoint Plus се предлага с пълни съставки, така че не е необходимо да го комбинирате с други продукти. ProJoint Plus работи за излекуване на първопричината за болки в ставите. ProJoint Plus постига това чрез възстановяване на хрущяла в ставите и засилване на синовиалната течност, която огражда ставите. Това води до дългосрочни ползи, а не просто намаляване на симптомите. Тези с остеоартрит, ревматоиден артрит и специфични наранявания на ставите могат да изпитат значителни облекчения при болки в ставите, като редовно приемат ProJoint Plus. Процесът може да осигури незабавно облекчение или може да отнеме време за възстановяване на повредени зони. Ако искате да научите как да приемате ProJoint Plus правилно, не се колебайте да отидете на официалния уебсайт.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>