Хитозан ползи за вашето здраве

Често пуснати на пазара като естествено средство за отслабване, обаче, ползите от хитозан не се ограничават до отслабване. Хитозанът има много ползи за цялостното ви здраве. Хитозанът е вид фибри, получени от хитин, вещество, което се развива в твърдите външни черупки на ракообразни като раци, омари, скариди и калмари. Подобно на други форми на фибри, хитозанът е немилаем и той се движи през стомашно-чревната система, без да се абсорбира. Хитозанът се предлага като хранителна добавка, главно предназначена да помогне на хората да отслабнат и да понижи нивата на холестерола. Прочетете, за да знаете други ползи от хитозан.

Какви са ползите от хитозан?

Ползите от хитозан са по-големи от повечето други видове фибри. Хитозанът е храносмилателни диетични фибри. Когато се консумира, мрежата му от големи молекули се свързва с токсини, мазнини и холестерол в червата. Те се извеждат от червата и се отстраняват със изпражненията. С други думи, хитозанът може да намали абсорбцията на мазнини и токсини в червата ви, като се свързва с тях. Способността на хитозана да свързва излишните мазнини е ключ към действието му за отслабване. Другите предимства на хитозана са:

  • Понижаване на холестерола: Както вероятно вече се досещате, хитозанът работи за понижаване на холестерола, като намалява абсорбцията му.
  • Заздравяване на рани: Изследванията показват, че хитозанът може да подобри заздравяването на рани и да помогне на нервите да се възстановят.
  • Лечение на болест на Крон (чревно разстройство): Изследванията показват, че приемането на хитозан през устата може да помогне на хората с болестта на Крон.
  • Помощ при хора с бъбречни заболявания: Приемът на хитозан през устата може да намали високия холестерол, да помогне за коригиране на анемията и да подобри физическата сила, апетита и съня при хора с бъбречна недостатъчност, които получават дългосрочна хемодиализа.
  • Помага за подобряване на здравето на ставите: Глюкозаминът е много важен за ставите ви, помага за поддържането на съединителната тъкан и намалява загубата на колаген. Комбинацията от глюкозамин и хитозан може да подобри абсорбцията на глюкозамин два до три пъти.

Как действа хитозана?

Както вече казахме, Хитозан се извлича от черупките на раци, омари и скариди. Това е влакнесто вещество, което може да блокира усвояването на хранителни мазнини и холестерол. Проучванията установяват, че хитозанът действа по подобен начин на лекарството, което се отпуска само по лекарско предписание – Ксеникал или Орлистат, което също се приема като добавка за отслабване. Как работи хитозанът и как Orlistat работи за отслабване изглеждаше подобно по начин, който Orlistat също блокира усвояването на мазнините в тялото и ако се използва във връзка с правилна диета и упражнения, може да ви помогне да отслабнете. Важно е да се отбележи обаче, че това, как работи хитозанът, не зависи само от твърденията за загуба на тегло. Ползите от хитозан всъщност надхвърлят загубата на тегло.

Дози хитозан

За да постигнете оптимални ползи от хитозан, трябва да приемете правилно тази добавка. Хитозан е прилаган при клинични проучвания за намаляване на холестерола и загуба на тегло в широки дози от 0,24 до 15 g дневно в продължение на 4 до 24 седмици. Хитозан е прилаган при пациенти с бъбречна недостатъчност, подложени на продължителна хемодиализа без видими нежелани реакции. Хитозан е прилаган и при пациенти с преддиабет, за контрол на глюкозата в доза от 1500 mg / ден. Е, ако искате да разберете най-добрата доза за хитозан за вас, можете да щракнете върху банера по-долу.

Chitosan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>