Форсколин и глаукома – естествено лечение на очите

Има ли връзка между форсколин и глаукома? Е, forskolin е съставка от растението coleus forskohlii, която е полезна за глаукома. Forskolin традиционно се използва в аюрведичната медицина. Въпреки, че обикновено се предлага като очна ябълка, той се предлага и като орална добавка. Едно проучване показва, че форсколин може да помогне за облекчаване на натиска в очите, което често се наблюдава при хора с глаукома. Установено е също, че е безопасна алтернатива на бета-блокерите при пациенти с глаукома, които имат съпътстваща астма.

Forskolin и неговите ефекти върху глаукома

Преди да разгледате свойствата на coleus forskohlii (forskolin), най-добре е да разберете какъв вид състояние е глаукома. Глаукома се получава от течности, образуващи се в предната част на окото, което води до натиск върху оптичния нерв и в крайна сметка може да доведе до слепота. Първият тип на глаукома, глаукома с отворен ъгъл, не е значителна заплаха, тъй като натрупването на очните течности става с по-бавна скорост. Обаче, глаукома с ъгъл на затваряне води до болки в очите, гадене, замъгляване и главоболия, тъй като ириса идва твърде близо до ъгъла на оттичане. Тази втора форма на глаукома може да доведе до слепота, ако не бъде лекувана незабавно. Двете форми на глаукома са свързани с ниска функция на щитовидната жлеза. Ситуацията предполага, че метаболизмът на организма не е достатъчно стабилен, за да осигури ефективна циркулация на течности в различните органи на тялото. Ефектът е особено тежък за очите поради нежните му характеристики. Coleus forskohlii е отличен инструмент за увеличаване на метаболизма на индивида, тъй като той се използва от векове за подобряване на жизнеността на тялото. Този компонент на билката гарантира, че тялото е в състояние да компенсира натрупването на течност в окото, като по този начин компенсира глаукома и намали ефекта му върху хората, които вече са го развили.

Форсколин, сАМР и глаукома

Както беше споменато по-рано, forskolin е растителна производна субстанция. Произвежда се в кореновите клетки на Plectranthus barbatus или coleus forskohlii. Forskolin се получава основно от изсушен корен. Използват се и екстракти с по-широк спектър, като чайове и прахове. Аналози на форсколин също са изследвани:

  • Colforsin daropate.
  • NKH477.
  • FSK88.

Всички тези вещества имат обща способност да активират аденилат циклазата, която произвежда цикличен аденозин монофосфат (сАМР). cAMP е от изключително значение за всички клетки. Forskolin влияе и върху редица процеси, независими от cAMP.

Forskolin и сАМР са важни за лечение на глаукома

Форсколин и сАМР влиянието върху очните нервни клетки са толкова дълбоки, че веществата, съдържащи форсколин, активно се преразглеждат за лечение на глаукома и други очни заболявания. Тук вече беше споменато, че форсколин може да се използва за лечение на диабетна ретинопатия. ЦАМР също е известно, че е много важно в развитието на ретината. Известно е, че разтворимата аденилил циклаза, ензим, който директно произвежда сАМР, действа в различни части на окото и играе важна роля в тяхната функция. Хранителните добавки, съдържащи форсколин и други полезни вещества, са подобрили състоянието на пациентите с глаукома. Предлага се също така, че форсколинът, взет заедно с витамини като В1 и В2 и нитротин, понижава кръвното налягане в очите, което е основният проблем при глаукома. В случай на нараняване на кръвоносните съдове в очите, комплексните инжекции в окото с форсколин, хомотаурин и L-карнозин предотвратяват смъртта на нервните клетки в окото след повишаване на вътреочното налягане.

Глаукома и ниска функция на щитовидната жлеза

Вие също трябва да знаете, че много случаи на глаукома са свързани с хипотиреоидизъм или ниска функция на щитовидната жлеза. Тироидната жлеза е от съществено значение за добрата метаболитна активност. Когато имате ниска активност на щитовидната жлеза, имате нисък кръвен поток и ниско метаболитно състояние. Това може да бъде вредно за окото ви, особено ако имате глаукома. Това е ключов момент. Ако имате глаукома, проверете дали функционирането на щитовидната жлеза е проверено. Има проучвания, които показват, че локалното приложение на coleus forskohlii понижава вътреочното налягане.

Окончателна присъда

За тези, които имат проблем с глаукома и ниска функция на щитовидната жлеза, форсколин е добавката, която те могат да използват за лечение. Много пациенти с глаукома и хипотиреоидизъм са имали положителни ефекти след приема на форсколин, така че не се колебайте да използвате добавката. Като лекарство за глаукома, forskolin обикновено се предлага в две форми: капки за очи и орално. Моля, попитайте Вашия лекар, за да научите точния продукт за Вас. Ако не сте били наясно с продукта за лечение на глаукома, препоръчваме ви да кликнете върху банера по-долу, за да получите точната информация.

forskolin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>