Факторите на риска от бременност, за които трябва да сте наясно

Има някои често срещани рискови фактори за бременност, за които трябва да сте наясно. Вземете предпазни мерки по време на бременността, за да осигурите безопасното раждане на вашето бебе. Всяка бременност всъщност носи своите рискове. Фактори като възрастта и общото здравословно състояние могат да увеличат шансовете ви да изпитате усложнения по време на бременност. За щастие, добрата пренатална грижа и подкрепа могат да ви помогнат да намалите рисковите фактори за бременност.

Общите рискови фактори за бременност

Следните рискови фактори за бременност трябва да бъдат обсъдени с Вашия лекар. Не забравяйте, че над 97% от бременностите водят до безопасното доставяне на здраво бебе. Ако посещавате ранните пренатални грижи, вашият медицински екип може да идентифицира и адресира всички рискови фактори, свързани с бременността, като:

 • напреднала възраст на майката. Рисковете от бременност са по-високи при майки на възраст над 35 години.
 • Юношеска бременност. Жените на възраст под 18 години имат значително по-висок риск от сериозни медицински усложнения, свързани с бременността, отколкото тези над 18-годишна възраст.
 • Избор на начин на живот. Пушенето на цигари, употребата на алкохол и употребата на незаконни наркотици могат да изложат на риск бременността.
 • Медицинска история. История на хронична хипертония, диабет, сърдечни нарушения, проблеми с дишането, като лошо контролирана астма, инфекции и нарушения на кръвосъсирването, като тромбоза на дълбоките вени, може да увеличи рисковете за бременността.
 • Хирургична история. Историята на операцията на матката, включително многобройни коремни операции или хирургическа намеса при тумори на матката (фиброми), може да увеличи риска от бременност.
 • усложнения при бременност. Различни усложнения, които се развиват по време на бременност, могат да представляват риск. Примерите включват анормална позиция на плацентата и ограничаване на растежа на плода.
 • Множествена бременност. Рисковете, свързани с бременността, са по-високи при жени, носещи близнаци или с по-висок порядък.

Управление на рисковите фактори за бременност

Дори и да нямате съществуващ здравен проблем, много лекари препоръчват назначаването на предшественик с Вашия лекар, за да сте сигурни, че сте здрави, както може да бъдете, преди да забременеете. При това назначение Вашият лекар може да препоръча стъпки, които можете да предприемете, за да намалите рисковите фактори за бременността. Те включват:

 • Приемане на поне 400 микрограма фолиева киселина ежедневно преди и по време на бременността.
 • Подходящи имунизации.
 • Хранене на здравословна диета и поддържане на подходящо тегло.
 • Постоянна физическа активност, освен ако Вашият лекар не ви е препоръчал друго.
 • Избягване на цигари, алкохол и наркотици (с изключение на лекарства, одобрени от Вашия лекар).
 • Посещавайте редовно Вашия лекар.

Древна китайска система за лечение на усложнения от бременността

Традиционната китайска медицина е научно потвърдена, че предоставя редица ползи за здравето, включително превенция и лечение на усложнения при бременност. Едно проучване споменава констатациите, че традиционната китайска медицина може да помогне на пациентите, които се борят с проблемите с бременността, причинени от синдрома на поликистозните яйчници, стрес, тревожност и нарушения на имунната система. Същото проучване заключава, че в комбинация със западните подходи за бременност, китайската медицина може да бъде ценен инструмент за управление на рисковите фактори за бременност. PregnancyMiracle е невероятна електронна книга, която можете да получите чрез официалния уебсайт на продукта. Книгата има холистичен подход към рисковите фактори за бременност, базирани най-вече на традиционната китайска и алтернативна медицина. Предоставената в книгата информация помага за намаляване на рисковите фактори за бременност и за повишаване на фертилитета, дори ако сте в края на 30-те или 40-те години, ако имате тубулна обструкция, синдром на поликистозни яйчници или ендометриоза, маточни фиброми, кисти на яйчниците или ако вашият партньор нисък брой сперматозоиди. PregnancyMiracle е написана от Лиза Олсън. Лиза е специалист по хранене, здравен консултант и изследовател по китайска медицина. Ако искате да научите вдъхновение за тази книга, ви предлагаме да посетите официалния уебсайт на PregnancyMiracle, където авторът обяснява борбата си и как е победила шансовете никога да не зачене с помощта на китайската медицина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>