Управление на висококачествената диета за спортно хранене

Когато става въпрос за проектиране на диета за спортно хранене, има много начини за това. В зависимост от вида спорт, спортистите ще имат разнообразна гама от енергийни и хранителни нужди, които трябва да се вземат предвид. Има безброй източници, от които те могат да получат такава енергия под формата на пълноценна храна и добавки, но някои източници ще имат много повече ползи за цялостното му здраве, докато други действително могат да причинят вреда.

Вземете диета за качествено спортно хранене

Има много продукти за спортно хранене, предлагани на пазара като добавки и храни. В рекламите винаги се посочва, че те са без захар, без мазнини, без калории или с високо преработени протеини, витамини и минерали. Въпреки това, атлетите трябва да разглеждат цели храни като основен фокус за получаване на висококачествена енергия и хранителни вещества. Препоръчително е да се избират органични плодове и зеленчуци, за да се намалят ефектите на пестициди, хербициди и поглъщане на токсини. Свободно време да ги пазарувате на пазарите на местните фермери, за да получите пресни натурални храни. Изберете различни цветни плодове и зеленчуци, за да осигурите балансиран прием на витамини, хранителни вещества и фитохимикали, необходими на спортистите за растеж, възстановяване и възстановяване на тялото.

Постигане на балансирана диета за спортно хранене

Балансираната диета съдържа всички хранителни вещества, от които се нуждаете, в правилните количества, за да сте здрави. За повечето хора балансираната диета трябва да се състои от: 60% въглехидрати, 30% мазнини, 10% протеини, витамини, минерали и вода, но това варира в зависимост от нивата на активност, вида на упражненията и здравния статус на индивида.

  • Въглехидрати.

Спортните хора, особено онези, които участват в издръжливост, често изискват по-висок от нормалния 60% прием на въглехидрати, за да поддържат големи запаси от гликоген и да устоят на умората.

  • Мазнини.

Диетата за здравословно хранене не трябва да съдържа повече от 30% мазнини, а максимум 10% трябва да бъдат наситени мазнини. Мазнините осигуряват вторичен източник на енергия и след като сравнително малките запаси на въглехидрати се изчерпят, метаболизмът на мазнини става основен източник на енергия.

  • протеини.

Протеините се срещат в изобилие в месо, яйца, риба, млечни продукти, ядки и семена. Протеинът е от съществено значение за растежа, възстановяването и поддържането на телесните ни тъкани и поради тази причина много спортисти (главно тези, които се нуждаят от сила или размер) ще увеличат количеството на протеините, които консумират, за да помогнат на мускулите да растат и развият силата си.

  • Fiber.

Fiber не е наистина хранително вещество, но определено се нуждаете от него в диетата си, за да поддържате храносмилателната система здрава и да работи правилно. Може да се намери в плодове и зеленчуци.

  • течности.

Течностите са жизненоважни за всеки спорт, за да се предотврати дехидратацията. Когато упражняваме нашето тяло, потта ни помага да ни охладят.

  • Витамин и минерали.

Мастноразтворимите витамини като витамин А и витамин D могат да се съхраняват в организма. Витамин А се намира в зеленчуците, черния дроб и яйцата, витамин D се съдържа в млякото, рибата и яйцата. Водоразтворимите витамини не могат да се съхраняват в тялото, така че трябва да ядем тези храни в нашата диета, те включват витамин С, който се намира в плодовете и зеленчуците. Минералите са необходими и за здрави кости и зъби, както и за растежа на други тъкани. Те включват неща като калций, който се намира в млечните продукти и зеленчуците. Също така желязото, което се намира в боб и други зелени зеленчуци и се използва за производството на хемоглобин в червените кръвни клетки.

Добавяне на добавки към диетата за спортно хранене

Холистичният подход към проектирането на диета за спортно хранене също взема под внимание как се чувства спортистът, както психически, така и физически. Важно е атлетите да записват съня си, как се чувстват психически и емоционално, както и нивата на енергия и глад. Отчитайки как се чувства човек, е много важно да се правят корекции в диетата на спортното хранене. Това се отнася и до избора на подходящи добавки, които да се използват. Всички атлети трябва да работят усилено в обучението и състезанието. Знаем, че наистина искат да опростят процеса и да получат продукти, които значително подобряват енергията, резултатите от тренировката и времето за възстановяване. Поради причините по-горе, BlackWolfWorkout е роден. BlackWolfWorkout идва като всичко-в-едно спортни добавки, насочени към помага да увеличите печалбите, без да се налага да хапвате няколко хапчета и прах. Производителят на BlackWolfWorkout опрости процеса на добавки за вас, което означава, че можете да се концентрирате върху нещата, които имат значение – като се фокусирате върху следващата си тренировка или състезание и удряте трудно! Създаването на BlackWolfWorkout включва опитни диетолози и формулатори, което води до серия от оптимално балансирани смеси, предназначени да осигурят максимални резултати. BlackWolfWorkout съдържа 100% активни съставки, предназначени да подхранват тялото ви с това, от което се нуждаят, когато то се нуждае. Искате ли да знаете какви ползи ще получите от използването на BlackWolfWorkout? Е, просто кликнете върху банера по-долу, за да разберете ползите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>