Употребата на хитозан за високо кръвно налягане

Доказателствата сочат, че пероралният хитозан може да потиска повишаването на кръвното налягане. Прочетете, за да научите повече за употребата на хитозан за високо кръвно налягане. Високо кръвно налягане (или хипертония) е, когато кръвното ви налягане, силата на тласкането на кръвта към стените на кръвоносните ви съдове, е постоянно твърде висока. Това състояние в крайна сметка може да доведе до здравословни проблеми, като сърдечни заболявания. Мнозина разбраха, че повечето хора се нуждаят от помощни средства за предотвратяване или преодоляване на високо кръвно налягане и поддържане на разумни нива на кръвно налягане. Здравословната диета и редовните упражнения остават крайъгълният камък на превенцията и терапията; въпреки това, средният индивид не може да поддържа необходимите терапевтични дисциплини и се нуждае от безопасни, допълващи се средства за допълване на диетата и физическите упражнения. До този момент наркотиците не са отговорът поради опасенията за безопасност, което кара мнозина да търсят по-безопасни, естествени алтернативи. Напоследък пероралният прием на хитозан, разтворимо влакно с реномирани специални свойства, се превърна в едно възможно решение на проблема. Тази статия разглежда положителните ефекти на хитозана при високо кръвно налягане.

Какво е хитозан?

Хитозанът е вид влакно, взето от екзоскелета на насекоми и черупките на ракообразните като:

  • скариди.
  • Миди.
  • Омар.

Някои хора приемат хитозан, за да се опитат да отслабнат. Хитозанът се продава на гишето като „мазнини за блокиране на мазнини“ или „маслени капани“. Добавката може да намали количеството на мазнините, абсорбирани в стомашно-чревния ви тракт. Преглед на висококачествените проучвания показва, че хората с наднормено тегло, приемали хитозан, са загубили значителни килограми. Учените откриха също, че хитозанът може да помогне за понижаване на високото кръвно налягане.

Проучванията на хитозан за високо кръвно налягане

В проучване изследователите прегледали 15 клинични проучвания (с общо 1219 участници), които тествали ефектите на хитозан върху възрастни. В сравнение с участниците, които получават плацебо, членовете на изследването, лекувани с хитозан, изглеждат, че чувстват значително благоприятни промени във високото кръвно налягане. По-голям доклад също така показва благоприятното въздействие на хитозана за високо кръвно налягане. Разглеждайки по-рано публикувани прегледи и мета-анализи (както и 25 допълнителни клинични изпитвания), авторите на доклада откриват „разумни доказателства, че специфичните хранителни добавки са ефективни за понижаване на високото кръвно налягане. Една добавка, подчертана в доклада, включва хитозан.

Хитозан за високо кръвно налягане: как действа?

Хитозанът може да помогне за понижаване на високото кръвно налягане, тъй като може да инхибира ангиотензин конвертиращия ензим. Като инхибитор на ангиотензин конвертиращия ензим, хитозанът спомага за отпускане на вените и артериите за понижаване на кръвното налягане. Хитозанът пречи на ензим в тялото ви да произвежда ангиотензин II, вещество, което стеснява кръвоносните ви съдове. Това стесняване може да причини високо кръвно налягане и да принуди сърцето ви да работи по-усилено. Ангиотензин II също отделя хормони, които повишават кръвното ви налягане.

Заключителни думи

Други клинични проучвания показват, че само за пет седмици човек, който използва хитозан, може да понижи високото кръвно налягане до 32 процента. Удивителното е, че освен че понижава високото кръвно налягане в организма, хитозанът гарантира полезния липопротеинов холестерол с висока плътност, който е хипидиран за перфектната си способност да освобождава артериите от атеросклеротична плака. Най-хубавото е, че хитозанът по принцип е достъпен и няма странични ефекти, както е отбелязано с други добавки. Следователно хитозанът има по-голямо въздействие в борбата срещу високото кръвно налягане, сърдечните заболявания и сърдечно-съдовите разстройства. Ако имате нужда от понижаване на кръвното налягане, като използвате хитозан, вие сте сигурни в най-добрите резултати за много кратко време. Искате ли да получите най-добрата добавка за хитозан? Кликнете по-долу.

Chitosan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>