Указания за здравословно хранене на простатата

Доброто хранене може да помогне за намаляване на риска от развитие на проблеми с простатата. В този пост ще обсъдим насоките за здравословно хранене на простатата. Някои специфични храни, които са ефективни включват боровинки, домати, чесън и ядки. Появата на проблеми с простатата може също да намалее, ако следните вещества са ограничени в диетата: аминокиселината метионин, холин и млякото на кравите. Увеличаването на простатата не е просто естествена последица от стареенето, а по-показателно е да се яде нездравословна диета и да не се упражнява достатъчно. Съвети за здравословно хранене на простатата, представени в този пост, ще ви помогнат да проверите нормалната функция на простатата.

Значението на здравословното хранене на простатата

Доброто хранене може да помогне за намаляване на риска от развитие на проблеми с простатата. Подобреното хранене намалява риска от увеличена простата, простатит, рак на простатата и дори подобрява цялостното качество на живот. Важно е да се оцени изборът на диета, когато става въпрос за риск от проблеми с простатата. Учените бавно са открили здравословно хранене на простатата и списък на супер храни и добавки, които да оптимизират вашата диета.

Указания за здравословно хранене на простатата

Вместо да се фокусираме върху специфични хранителни вещества, диетолози, лекари и изследователи, цялостният модел на здравословно хранене – и здравословното хранене е по-лесно, отколкото си мислите. Накратко, ето какво препоръчват експертите:

 • Яжте поне пет порции плодове и зеленчуци всеки ден.
 • Вместо бял хляб изберете пълнозърнест хляб.
 • Ограничете консумацията на червено месо. Риба и боб са по-здравословни източници на протеини.
 • Изберете здравословни мазнини като сьомга, ядки и авокадо. Ограничете наситените мазнини от млечни и други животински продукти. Избягвайте частично хидрогенирани мазнини (транс-мазнини), които се съдържат в много бързи храни и пакетирани храни.
 • Избягвайте подсладените със захар напитки, като сода.
 • Намалете солта. Изберете храни с ниско съдържание на натрий, като четете и сравнявате етикетите на храните. Ограничете употребата на консервирани, преработени и замразени храни.
 • Размери на частите за гледане. Яжте бавно и спрете да ядете, когато сте пълни.

Здравословно хранене на простатата: храни за ядене

Специфичните храни, за които се знае, че са в полза на простатата, включват:

 • Сьомга: Сьомгата е богата на здравословни мазнини, които съдържат омега-3 мастни киселини, които помагат за предотвратяване и намаляване на възпалението в тялото.
 • Домати: Доматите са богат източник на фитохимикал, наречен ликопен, който атакува свободните радикали и помага на организма да намали риска от рак на простатата и неговата агресия.
 • Плодове: Малините и боровинките са отличен източник на витамини С и К, манган и добър източник на фибри, а боровинките са сред плодовете с най-висока антиоксидантна сила поради многото фитохимикали, които съдържат.
 • Броколи: Броколи съдържа химикал, известен като сулфорафан. Смята се, че това е насочено към раковите клетки и промотира здрава простата.
 • Ядки: Ядките са богати на цинк, микроелемент. Цинкът се открива във високи концентрации в простатата и се смята, че спомага за балансирането на тестостерона и дихидротестостерона.
 • Цитрусови плодове: Портокалите, лимоните, лаймите и грейпфрутите са с високо съдържание на витамин С, което може да помогне за защита на простатната жлеза.
 • Лук и чесън: Мъжете с уголемяване на простатата обикновено ядат по-малко чесън и лук, отколкото мъжете без разширяване на простатата.

Като добавка: необходимо ли е?

Ако вашата диета вече е здрава, необходимо ли е да приемате добавки? Вероятно не е необходимо, но проблемът е, че диета понякога не може да включва всички хранителни вещества, от които се нуждаете, за да поддържате здравето на простатата. И има някои храни, които не можете да консумирате лесно всеки ден. Това е мястото, където добавката ще ви помогне. Един от най-добрите добавки за простатата е ProstaSURE от MaxMedix. Тази добавка е специално разработена за поддържане на здравето на простатата, предотвратяване и дори лекуване на проблеми с простатата. В рамките на ProstaSURE са много мощни естествени съставки, които включват видяна палмето, бета-ситостерол, тиквено семе, чесън, цинк, и ян лайння. Използват се само висококачествени съставки. ProstaSURE може да е малко скъпо, но можете да бъдете сигурни, че плащате за това, което получавате. Тази добавка е безопасна алтернатива на суровите химични съединения. Тя не изисква рецепта и безопасна за употреба, но много ефективна формула в резултат на обширни клинични изследвания. За да използвате ProstaSURE, просто вземете по една капсула с вода два пъти на ден. Ако искате да научите повече за ProstaSURE или за здравословното хранене на простатата като цяло, кликнете върху банера по-долу.

Prostasure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>