Удивителните ползи от суроватъчен протеин за бодибилдинг

Суроватката е една от най-добрите добавки за подпомагане на изграждането на мускули и загубата на мазнини. Ето какво трябва да знаете за силата на суроватъчния протеин за бодибилдинг. Суроватката е пълен протеин, което означава, че има всичките девет основни аминокиселини, необходими за синтеза на протеини. Суроватката е основна добавка и поддържа огромна гама от цели както за мъже, така и за жени. Той е бързосмилаем и перфектен за изграждане на мускули и загуба на мазнини в комбинация със здравословна диета и физически упражнения.

Суроватъчен протеин: какво е това?

Суроватката идва от мляко, което всъщност се състои от два протеина: казеин, който съставлява приблизително 80% от млечния протеин, и суроватката, която представлява останалите 20%. Когато млякото се превръща в сирене, суроватката се отделя от твърдата извара и може да се намери в оставената течност. Веднъж разделени, той преминава през още няколко стъпки за преработка, за да стане това, което повечето хора разпознават като суроватъчен протеин: сравнително безвкусен прах, който може да се добави към шейкове, протеинови барове или дори печени изделия. Това е често срещано усилване на протеини в търговски шейкове, барове, зърнени храни и много други храни, но може също да се приема самостоятелно. Съставки на суроватъчен протеин:

  • Алфа-лактоглобулин.
  • Бета-лактоглобулин.
  • Говежди серумен албумин.
  • имуноглобулини.
  • По-малки компоненти: железни свързващи протеини, калций, калий, натрий, фосфор, фолиева киселина, биотин и витамини А, С, В1, В2, В3, В5 и В12.

Използването на суроватъчен протеин за културизъм

Най-известната употреба на суроватъчни протеинови добавки е за целите на културизма. Суроватъчният протеин е популярен сред спортисти, културисти, фитнес модели, както и хора, които искат да подобрят работата си във фитнеса. Начините, по които суроватъчният протеин помага на културизма, включват:

  1. Блокове за изграждане: Той осигурява протеини и аминокиселини, които служат като градивни елементи за увеличаване на мускулния растеж.
  2. Хормони: увеличава освобождаването на анаболни хормони, които могат да стимулират мускулния растеж, като например инсулин.
  3. Левцин: Високо е в аминокиселината левцин, за която е известно, че стимулира синтеза на мускулен протеин на молекулярно и генетично ниво.
  4. Бърза абсорбция: Суроватъчният протеин се абсорбира и използва много бързо в сравнение с други видове протеини.

Ефективността на суроватъчния протеин за бодибилдинг ще бъде по-оптимален, когато се консумира точно преди, след или по време на тренировка. Синтезът на мускулния протеин обикновено се увеличава в периода след тренировка. Въпреки това, неотдавнашен преглед на доказателствата заключи, че общият дневен прием на протеин е най-важният фактор за мускулния растеж. Дали протеинът се консумира около тренировката или не, има значение.

Как да приемате суроватъчен протеин за бодибилдинг

Ето как да приемате суроватъчен протеин за бодибилдинг: Вземете 20 грама прах от суроватъчен протеин в рамките на 30 минути преди тренировка и вземете 40 грама в рамките на 60 минути след тренировка. Също така обмислете приемането на 20-40 грама суроватка веднага след събуждане всяка сутрин, за да стартирате мускулния растеж. Суроватката се приема по-добре под формата на прах и се смесва със спрей, мляко или сок. Блендер може да направи вкус на протеинов шейк вкусен! Най-добре е да изберете прах от суроватка, който съдържа хидролизати на суроватъчен протеин (суроватъчен протеин, разделен на по-малки фрагменти за по-бързо храносмилане) или суроватъчен протеин.

Значението на суроватъчния протеин за културизма: заключение

Суроватъчният протеин е страничен продукт от преработката на мляко или сирене и се продава като хранителна добавка в шейкове и протеинов прах. С течение на годините развитието на суроватъчни протеини е преминало през няколко фази и сега се използва от случайни трениращи и спортисти на всички нива. Суроватката не само се абсорбира бързо, но и лесно се усвоява. Всеки път, когато го използваме, телата ни се възползват от поглъщането на около двадесет аминокиселини. Те играят жизненоважна роля в възстановяването на мускулите, костите, органите и другите части на тялото. Няма съмнение, че диетата с високо съдържание на протеини е от съществено значение за постигане на сериозни мускулни печалби. Суроватъчният протеин предлага необходимите градивни елементи, от които тялото изисква да изгради важни тъкани и чиста мускулна маса. Има много научни изследвания, които показват, че протеиновият шейк може да достави добра комбинация от аминокиселини в правилната концентрация за оптимална работа. Ако сега се интересувате да използвате суроватъчен протеин за бодибилдинг, кликнете върху банера по-долу, за да получите допълнителни указания.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>