Трябва ли да приемате добавки за здраве на черния дроб?

Ако живеете начин на живот, който може да подчертае черния дроб, тогава трябва да обмислите приема на добавки за здравето на черния дроб, за да се осигури цялостна подкрепа на черния дроб. В зависимост от начина на живот, черният дроб може да бъде подложен на много стрес. Докато черният дроб може да се регенерира, ако този стрес е непрекъснат, просто няма възможност за регенерация. Примери за фактори, които могат да предизвикат черния дроб, включват пиене на прекомерни количества алкохол и „орални“, включително прохормони. Ако подлагате на черния дроб чрез някой от тези фактори, редовното приемане на чернодробни добавки е задължително.

Значението на добавките

Като цяло хранителните добавки продължават да се радват на стабилен растеж в Съединените щати, тъй като потребителите продължават да търсят начини за попълване на дупки в хранителното си портфолио. Особено популярни са естествените добавки, особено тези, които имат връзки с „древните” методи за превантивно здраве. Добавките, които претендират за „почистване“ или „детоксикация“ на черния дроб, са доста малки като пазар в сравнение с добавките, позиционирани към имунната подкрепа или когнитивното здраве, като примери, но все още популярни сред някои сегменти от населението на САЩ, особено млади хора и потребители. които редовно консумират бързи храни и алкохол. Потребителите са наясно с ролята на черния дроб при преработката на токсините и с важността на това черният дроб да работи правилно. Допълнението е здравословен начин за поддържане на чернодробната функция.

Популярни добавки за здравето на черния дроб допълват

Много от хранителните добавки за черния дроб на пазара съдържат следните три растителни съставки:

  • Бял трън.

Млечният трън е бил използван за лечение на чернодробни нарушения за повече от 2000 години. Това е билковата съставка, която най-често се използва в Съединените щати. Активното вещество в бял трън е силимарин, който се състои от няколко естествени растителни химикали. Силимаринът помага за възстановяване на чернодробната тъкан, намалява възпалението и защитава чернодробните клетки от увреждане, като действа като антиоксидант.

  • Лист от артишок.

Листата на артишок имат антиоксидантни свойства. Той може да предпази черния дроб. Изследванията дори показват, че артишокът може да помогне на чернодробните клетки да се възстановят. В проучвания, проведени през 2016 и 2018 г. за хора с безалкохолно мастно чернодробно заболяване, артишокът намалява маркерите на чернодробно увреждане в сравнение с плацебо.

  • Корен от глухарче.

Има толкова много ползи от глухарче. Те включват увеличаване на потока на жлъчката в тялото ви. С комбинираната помощ на витамин С в това вещество можете да увеличите имунитета на тялото си. Глухарът също помага за облекчаване на възпаления, които обикновено се появяват при дразнене на черния дроб.

Най-препоръчителните хранителни добавки за черния дроб

Има много различни добавки за здравето на черния дроб, които се фокусират върху почистването на дебелото черво или други области на тялото ви. Ако искате висококачествена добавка, която може да предложи цялата храна, която черният дроб трябва да поддържа добре, Liver Support Plus е това, от което наистина се нуждаете. Liver Support Plus работи не само за почистване на дебелото черво, но също така подобрява храносмилателната система, премахва токсините от тялото ви и подобрява общата функция на черния дроб. В допълнение към млечния бял трън, артишок и глухарче, Liver Support Plus се отличава от други добавки, като добавя смес от други естествени съставки. Това включва:

  • Цвекло: Цвекло съдържа антиоксиданти, витамин А, витамин В-6 и желязо. Тези съединения помагат за предпазване на черния дроб от възпаление и оксидативен стрес, като същевременно повишават способността му да премахва токсините от тялото.
  • Бял равнец: бял равнец има способността да успокоява нервите, намалява инфекцията на черния дроб и осигурява мощни антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти.
  • Chanca piedrea: Проучванията показват, че chanca piedra е в състояние да предотврати увреждане на черния дроб, причинено от токсини, лекарства или алкохол, и да защити чернодробната функция чрез понижаване на оксидативния стрес и блокиране на вредни съединения.
  • Корен от цикория: Коренът на цикория има дълга история на подпомагане на чернодробните проблеми. Древните римляни използвали билките, за да помогнат за очистването на кръвта. Известно е, че египтяните консумират корен от цикория в големи количества, за да пречистят черния дроб и кръвта.

Превърнете Liver Support Plus в част от дневния си режим. Приемайте по 2 капсули всеки ден. За най-добри резултати, приемайте по една капсула през деня и втора капсула вечер или по указание на Вашия медицински специалист. Кликнете по-долу за повече информация как да запазите черния дроб здрав.

Liver Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>