Трябва да знаете goji плодове странични ефекти

Известни с вкусния си вкус и прекрасното си, ярко оранжево и червено оцветяване, трябва да сте наясно с goji плодове странични ефекти. Те са били използвани в китайската медицина от древни времена, по основателна причина. Goji плодове могат да намалят риска от развитие на рак, да увеличат дълголетието, да се грижат за сърцето ви и да укрепят имунната система. Всъщност те са се превърнали в една от най-търсените здравословни храни в света, като някои диетолози отиват до такава степен, че да ги нарекат супер храна. Въпреки това, вие също трябва да знаете за Goji плодове странични ефекти.

Приемането на твърде много goji плодове: препоръчва се

Goji плодовете са много полезни за нас и осигуряват редица ползи за здравето, както и ползи за красотата за нас поради наличието на редица хранителни вещества като витамини, минерали, антиоксиданти, фитонутриенти и полифеноли и т.н. в тях. Какво ще кажете за goji berries странични ефекти? Въпреки че горските плодове goji са добри за нас и предоставят многобройни предимства, препоръчително е да сте на сигурно място и да консумирате goji плодове с умереност. Приемането на твърде много goji плодове потенциално може да причини неочаквани странични ефекти.

Goji плодове странични ефекти и как да ги избегне

Известна от векове като билкова добавка с много ползи за здравето, goji berry е предписана от медицински специалисти в областта на алтернативната медицина за лечение на заболявания, вариращи от високо кръвно до стомашно-чревни проблеми. Въпреки това, пациентите, които се интересуват от приемането на билкови добавки, трябва да са наясно и със следните нежелани странични реакции:

  • Лекарствени взаимодействия.

Както при всяко ново лекарство или билкова добавка, пациентите, които се интересуват от добавянето на goji към диетата си, трябва да са наясно, че могат да възникнат възможни лекарствени взаимодействия, ако тези пациенти вече приемат допълнително лекарства. Най-нежеланите лекарствени взаимодействия, наблюдавани при пациентите, са тези, които започват лечение с goji berry, които вече приемат рецепта за лечение на диабет. Това се дължи главно на естествените качества на билката, които могат да повлияят на функцията на инсулина и панкреаса (два основни фактора, които са засегнати от диабета). Препоръчваме да потърсите съвет от медицински специалист, преди да започнете консумацията на годжи или консумирайте го.

  • Храносмилателната система.

Чести нежелани реакции, наблюдавани при повечето лекарства или добавки, нововъведени в организма, са дразнене на храносмилателната система. Потребителите на ягодоплодни яйца са съобщили за незначителни проблеми с храносмилането, които са резултат от началото на лечението, свързано с добавки към ягодоплодни ягоди. Тези незначителни нарушения включват диария, нарушено храносмилане, гадене и повръщане (в екстремни случаи). Алергичните реакции към билката могат също да причинят затруднения в храносмилателната система, особено след продължителна употреба на добавката. В резултат на това, goji berry като добавка се приема най-добре с храна или с пълен стомах, за да се ограничи вероятността от стомашно разстройство.

  • Повишено кървене.

Въпреки че е рядко, друг страничен ефект, който потребителите трябва да съзнават, преди да консумират goji, е естествените качества на билката, които могат да повлияят на кръвосъсирването. Имаше случаи, при които жената преживяваше повишено кървене по време на менструация, след като започнала програма за добавки, базирана на годжи, включваща консумацията на три до четири чаши сок от гайди на ден. Въпреки че не са официално публикувани допълнителни неблагоприятни странични ефекти на Goji плодове, свързани с повишеното кървене, потребителите все още трябва да се консултират със своя лекар, ако имат анамнеза за нарушения, свързани с кръвен съсирек.

Радвайки се на горски плодове

Не е нужно да се притеснявате прекалено много за нежеланите реакции на Goji berries, просто трябва да сте внимателни. Насладете се на вкусните плодове и на всичките им предимства без никакъв страх. Въпреки това, не забравяйте да се консултирате с вашия доставчик на здравни услуги, преди да добавите тези бисерни плодове към вашата диета, особено под формата на добавка. Както вече казахме, горските плодове могат да взаимодействат с лекарства, взети за диабет и кръвно налягане. Не консумирайте goji плодове, ако приемате разредител на кръв, като например варфарин. Ако купувате изсушени горски плодове, независимо дали са от естествения хранителен магазин или онлайн, не забравяйте да ги опитате със зърнени храни, кисело мляко, домашно приготвена смес, салати, добавени към горещия чай или само сами. Реконструираните горски плодове са по-сладки, отколкото сушени. Чайът Goji е небесно горещо, докато сокът е сладък начин да се почувствате съживени! Ако искате да научите повече за начините да се насладите на ползите от горските плодове и да избегнете страничните им ефекти, просто кликнете върху банера по-долу.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>