Топ 6 доказани ползи от суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин подобрява много повече от мускулите. А ползите от суроватъчния протеин могат да помогнат на мъже и жени от всички възрасти, размери и нива на активност. Въпреки, че културистите и любителите на фитнес са популяризирали и похвалили суроватъчния протеин, истината е, че всички ние можем да се възползваме от добавянето на суроватъчен протеин в диетата си. Протеинът е толкова важен за нашите тела; така че трябва да сме сигурни, че ще получим достатъчно. Без протеин не бихме могли да изградим мускули или да поправим тъканите си. Предимствата на суроватъчния протеин включват също и даване на енергия, транспортиране на хранителни вещества, така че телата ни да могат да ги използват, и да произвеждат ензими и хормони, от които се нуждаем.

Какво е суроватъчен протеин?

Суроватъчният протеин е протеиновата фракция от суроватка, която е течност, която се отделя от млякото по време на производството на сирене. Това е пълен, висококачествен протеин, съдържащ всички основни аминокиселини. В допълнение, суроватъчният протеин е много смилаем, абсорбира се от червата бързо в сравнение с други видове протеини. Тези качества го правят един от най-добрите диетични източници на протеини. Има три основни вида прах от суроватъчен протеин: концентрат, изолат и хидролизат. Концентратът е най-често срещаният тип и също е най-евтиният. Ползите от суроватъчен протеин се ползват от много културисти и атлети. Можете също така да получите ползите от суроватъчен протеин, като добавите тази добавка към ежедневната си диета.

Как работи суроватъчният протеин

Суроватъчният протеин е висококачествена протеинова добавка, която осигурява големи количества бързо и лесно смилаеми аминокиселини. Суроватъчният протеин насърчава по-голям растеж на мускулите, поради наличието на тези аминокиселини, които са градивни елементи на мускулите. Мускулен растеж може да бъде постигнат само ако скоростта на изграждане на мускулите е по-голяма от разграждането на мускулния протеин.

6 ползи за здравето на суроватъчния протеин

Сега, след като знаете какво представлява суроватъчният протеин и как той работи, тук са нашите шест доказани предимства на суроватъчния протеин:

  • Загуба на мазнини, а не мускули.

Когато най-накрая започнете да изграждате някакъв мускул, последното нещо, което искате да направите по време на тренировка, е да загубите мускулите вместо мазнините. Всеки, който работи усилено, за да придобие мускулна маса, знае, че запазването му е също толкова важно, колкото и изграждането му. Ако се борите да получавате достатъчно протеин всеки ден, суроватката е един от най-лесните начини да получите повече.

  • Увеличаване на издръжливостта.

Какво ще стане, ако ви кажем, че суроватъчният протеин ви прави по-силен във фитнеса? Е, ако това спомага за увеличаване на общия прием на протеини до по-приемливи нива, тогава може.

  • Спрете апетита.

Когато тренирате и нахранявате тялото си здравословна храна, тя може да се превърне в болка, ако сте зает човек. Може да се опитате да се борите с това като ядете здравословните си бързи храни. Но ако винаги чувствате, че сте гладни или се борите от болки в глада, помислете за добавяне на суроватъчен протеин към вашата диета.

  • Контролирайте кръвната захар.

Знаем, че консумирането на протеин заедно с храни, които имат захар, помага да се контролира скоростта, с която захарта влиза в кръвта. Тъй като суроватката е протеин, не е чудно, че изследователите смятат, че комбинирането на суроватка със сладки храни помага на диабетиците да намалят кръвната си захар.

  • Подкрепа за здраво сърце.

Едно проучване в Държавния университет на Айова стигна до заключението, че добавянето на напитка от суроватъчен протеин към диетата на младите индивиди с високо кръвно налягане понижава систолното и диастолното кръвно налягане. Въпреки това, участниците с нормални нива на кръвното налягане не са виждали същите понижаващи резултати. Друго изследване също носи добри новини; проучването съобщава, че даването на здрави мъже на мляко, съдържащо суроватъчен протеин, не само понижава триглицеридите и систоличното кръвно налягане, но и повишава доброто им ниво на холестерол.

  • По-нисък холестерол.

Намерихме научно проучване за това как суроватъчният протеин повлиява нивата на холестерола при 11 затлъстели жени без диабет. Участниците получиха добавка от суроватъчен протеин в продължение на четири седмици. Изследователите научиха, че субектите, които консумират суроватъчния протеин, намаляват общия си холестерол и намаляват количеството на триглицеридите в черния им дроб. Друго проучване също изследва този ефект. Този път пациентите с наднормено тегло са получавали или суроватъчни, или казеинови добавки. Както можете да очаквате, субектите, приемащи суроватката, са имали по-ниски нива на холестерол, когато изследването е завършено, отколкото тези, които допълват с казеин.

Избор на протеинов прах

Преди да прочетете тази статия, може би сте смятали, че ползите от суроватъчен протеин са само за powerlifters, спортисти, фитнес ентусиасти и hulks. Може би сега си променил мнението. Вярно е, че суроватката има впечатляващ спектър от ползи за здравето. Искате ли да поддържате мускулите, докато губите тегло? Суроватката може да помогне с това. Какво ще кажете за смекчаване на риска от заболяване, подобряване на антиоксидантните защити и повишаване на имунитета? Суроватката може да помогне и с тези неща. С толкова много подкрепящи доказателства, суроватъчният протеин си струва да опитате. Защото когато взимаш добавка всеки ден, искаш твърда наука зад нея. Кликнете върху банера по-долу, за да намерите по-научни доказателства, които подкрепят ползите от суроватъчния протеин.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>