Топ 5 ползи за колаген

Открийте ползите от колаген за здравето, включително как може да помогне на сърцето, ставите, костите, мускулите и особено кожата. Като най-изобилен протеин в тялото, колагенът се предлага в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и връзките. Вашето тяло произвежда колаген редовно. Но това се забавя с възрастта. Навиците на лайфстайл, които могат да доведат до производството на колаген до крещящо спиране, включват тютюнопушене, излагане на слънце и нездравословна диета. И без добри нива на колаген може да започнете да виждате бръчки и увиснала кожа или дори да изпитате болки в ставите. Добавянето на добавка за колаген към дневния ви режим е от съществено значение за оптималното здраве и функциониране.

Колагенът е супергерой на тялото ви

Преди да поговорите по-подробно за ползите от колагена за здравето, помислете за колагена като за “лепилото”, което държи тялото ви заедно. Това е фиброзният протеин, който се намира в цялото ви тяло, в органи, мускули, кожа, коса, нокти, зъби, кости, кръвоносни съдове, сухожилия, стави, хрущяли и храносмилателната ви система. Има много различни видове колаген, които правят различни неща, но по-голямата част от колаген, до 90%, е “тип 1″. Това е най-често срещаният и най-силен вид колаген. Подобно на супергерой, той е дори по-силен от стоманата! Този тип се намира в кожата, костите, органите, очите и вътре в храносмилателния ви тракт.

Доказани ползи от колаген

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ви. Той има много важни функции, включително осигуряване на кожата на структура и укрепване на ставите ви. През последните години добавките с колаген стават популярни. Повечето са хидролизирани, което означава, че колагенът е разграден, което ви улеснява да абсорбирате. Консумацията на колаген може да има най-различни ползи за здравето. Следват 5 подкрепени от науката ползи за колаген.

  1. Насърчава здравето на сърцето: Колагенът може да помогне за намаляване на нивата на лошия ви холестерол и предотвратяване на сърдечни заболявания. Той може също да предотврати и лекува натрупването на плака в кръвоносните ви съдове, като предпазва от инфаркт и инсулт.
  2. Подобрява здравето на ставите: С напредване на възрастта ставите им започват да се разпадат. По-специално, гъбният хрущял на ставите започва да се износва. Има доказателства, че добавките с колаген могат да помогнат за възстановяване или предотвратяване на влошаването на хрущяла в ставите.
  3. Предотвратява загубата на кост: Колагенът съставлява значително количество костна структура и спомага за поддържането на костите силни. Тъй като човек остарява и производството на колаген се забавя, костите могат да станат по-слаби, тъй като човек губи колагена, необходим, за да поддържа костите силни и подкрепени.
  4. Увеличава мускулната маса: Между 1–10% от мускулната тъкан се състои от колаген. Този протеин е необходим, за да поддържате мускулите си силни и да функционират правилно. Приемът на колаген може да насърчи синтеза на мускулни протеини като креатин, а също така може да стимулира растежа на мускулите след упражнения.
  5. Подпомага здравата кожа: С напредване на възрастта може да сте забелязали, че кожата ви е станала по-разхлабена и по-малко еластична – и може да има бръчки или гънки, където кожата ви е била по-гладка и еластична. Увеличаването на приема на колаген може да измине дълъг път, за да изглежда кожата ви по-твърда и гладка.

Как да постигнете ползите от колаген оптимално

Може би сте запознати с колагена като популярна съставка в продуктите за красота и здраве. Колагенът отдавна се рекламира за способността му да хидратира кожата ви, да сведе до минимум фините линии и да намали появата на стрии. Но преди да започнете да залагате на крема, за да попълните вашите нива на колаген, трябва да знаете, че локално прилагането на колаген няма да ви даде реални ползи. Защо? Защото, за да улавяте ползите от колаген оптимално, трябва да го консумирате. При поглъщане колагенът може да повлияе на мозъка, сърцето и храносмилателната система. Междувременно не е толкова лесно колагенният крем да проникне в клетките на кожата ви. Актуалният колаген наистина е просто маркетинг свръх.

Най-добрата добавка за колаген за кожата

Когато става дума за добавки с колаген, обаче, има толкова много навън, че може да е трудно да се разбере коя да изберете. Искаме да направим този избор лесен, като ви предложим да вземете Pure Collagen. Pure Collagen е формулиран с Verisol®, единствена по рода си смес от чист хидролизиран колаген тип 1 и 3. Това работи за кожата отвътре навън, за да повиши еластичността на кожата и да намали фините линии и бръчките и в редица клинични проучвания е доказано успешно. Капсулите Pure Collagen не съдържат пълнители, свързващи вещества или изкуствени оцветители и ароматизатори, така че е идеалната натурална добавка, особено за здравето и красотата на кожата. Предимства на Pure Collagen:

  • Клинично проучена добавка за премии.
  • Съдържа Verisol®, биоактивни колагенови пептиди.
  • Без изкуствени ароматизатори, пълнители или свързващи вещества.

Капсулите Pure Collagen работят отвътре в клетките, за да поддържат естествените нива на колаген и помагат да оставите кожата си да изглежда и да се чувства най-добре. Можете да получите повечето ползи от колаген, като приемате Pure Collagen. Кликнете по-долу, за да получите своя Pure Collagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>