Термогенеза и изгаряне на мазнини

Термогенезата и изгарянето на мазнини са ключовете за отслабване. Тази статия ще разкаже всичко, което трябва да знаете за термогенезата и изгарянето на мазнини. Когато говорим за хапчета за отслабване, думите „термогенеза“ и „изгаряне на мазнини“ се използват изключително често. Въз основа на начина, по който тези думи са разпръснати в рекламите, вие сте накарани да повярвате, че те са добро нещо, което трябва да стимулирате. Но замисляли ли сте се какво означава термогенеза и изгаряне на мазнини или защо бихте искали да ги увеличите? Тук сме, за да обясним всички добавки за термогенеза и изгаряне на мазнини и защо искате хапчетата за отслабване да ги увеличите, особено ако искате да свалите мазнините бързо.

Термогенеза и изгаряне на мазнини: какви са те?

Термогенезата е процесът на производство на топлина в човешкото тяло. Тя може да бъде предизвикана от:

 • Упражнителна дейност.
 • Нетренировъчни занимания, например всички ежедневни дейности, освен съня.
 • Диета, включително хапчета или добавки.

Как термогенезата е свързана с изгарянето на мазнини и отслабването?

Вашето тяло се нуждае от енергия (калории от натрупаните ви мазнини), за да произвежда топлина. Ето защо повишената термогенеза се равнява на увеличения разход на калории и изгарянето на мазнини и с течение на времето ще доведе до загуба на тегло.

Естествени начини за увеличаване на термогенезата и изгарянето на мазнини

Има някои естествени начини за увеличаване на термогенезата и изгарянето на мазнини:

 • Пийте кафе: Кафето може да ви помогне да увеличите термогенезата по естествен начин и по този начин да изгорите мазнините си. Консумацията на кафе може да бъде още по-ефективна, когато се комбинира с упражнения, тъй като кофеинът също помага за подобряване на атлетичните показатели.
 • Яжте повече протеини: Всеки път, когато ядете храна, тялото ви се нуждае от енергия, за да усвои хранителните вещества. Това се нарича термичен ефект от храненето. Протеинът е макронутриентът с най-силно въздействие на термичен ефект. Вие изгаряте около 30% от консумираните калории, когато ядете протеин.
 • Добавете тренировка за съпротива към вашата тренировъчна рутина: Тренировката за съпротива се определя като упражнения, които карат мускулите да свиват срещу външно съпротивление. За да създадете тази външна устойчивост, можете да използвате дъмбели, гири, ленти за съпротивление или вашето телесно тегло.
 • Напред вашите нетренировъчни дейности: Не упражняващите се дейности също могат да бъдат усилващ метаболизъм. Всички дейности, които не са част от рутината на упражненията, включват стоене, ходене нагоре и надолу по стълбите, носене на хранителни стоки или тичане след децата ви (или домашни любимци).

Може ли добавката да увеличи термогенезата и изгарянето на мазнини?

Учените за спортно хранене откриха добавки, които увеличават термогенезата и изгарянето на мазнини. Те се наричат ​​термогенна добавка. Приемът на термогенни добавки е лесен начин за изгаряне на мазнини. Има доказателства, че те могат да намалят апетита и да засилят метаболизма и изгарянето на мазнини, ефектите са значителни. Те могат да бъдат още по-ефективни, когато са в съчетание със здравословна диета и физически упражнения. Много различни видове термогенни добавки се предлагат на гише. Някои съдържат само една съставка, докато други използват смес от стимулиращи метаболизма съединения. Ето някои от най-популярните термогенни добавки на пазара:

 • Кофеинът.
 • капсаицин.
 • пиперин.
 • Хромен пиколинат.

Е, ако искате да знаете най-препоръчителната термогенна добавка, която трябва да вземете, щракнете върху банера по-долу.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>