Съвместни добавки за превенция на болка

Съществуват десетки добавки за профилактика на болки в ставите, но кои всъщност работят? Ето разглеждане на 5 от най-добрите опции. Много хора страдат от болки в ставите в коленете, ръцете, лактите, раменете и на други места. В повечето случаи болката в ставите се причинява от остеоартрит. Хората обикновено приемат добавки за превенция на болки в ставите, за да избегнат остеоартрит. Колко ефективни са тези добавки? Нека да разгледаме

Какво можете да направите за болката в ставите?

Остеоартритът, известен още като дегенеративно ставно заболяване, е много често срещан при хора, особено на възраст над 30 години. Ставите, които са най-често засегнати, включват тези, които поемат най-голяма тежест и злоупотреба като следните:

 • колене.
 • Ръце.
 • Колена.
 • рамене.

Хората, които са получили спортни наранявания, са изложени на по-голям риск от дегенерация на ставата. Обичайните ежедневни занимания водят до износване на ставите, особено ако телесното тегло се увеличава. Дори наддаването на тегло от 5 килограма предава пет пъти, което би било равно на 25 излишни килограма натиск върху ставите на долната част на тялото, така че поддържането на нормално телесно тегло е много важно. Освен това е много важно да приемате добавки за превенция на болки в ставите, за да забавите дегенерацията на ставата.

Топ 5 добавки за превенция на болки в ставите

Някои хора използват ставни добавки, за да се опитат да избегнат болки в ставите, причинени от остеоартрит. Глюкозамин, хондроитин, метилсулфонлиметан, куркума и кверцетин са първите пет добавки за превенция на болки в ставите.

 • Глюкозамин и хондроитин.

Тези две ставни добавки са от вещества, които естествено се намират в здравия хрущял. Изследванията сочат, че глюкозаминът – самостоятелно или в комбинация с хондроитин – изглежда облекчава болката, подобрява подвижността на ставите и забавя свързаните с остеоартрит увреждания на ставите.

 • метилсулфонилметан.

Метилсулфонилметанът може да поддържа здравето на връзките (влакнестите съединителни тъкани, които държат една става заедно). Серата, съдържаща се в метилсулфонилметан, помага на тялото да поддържа гъвкавостта и здравината на връзките. Докато метилсулфонилметанът се предлага като индивидуална добавка, той най-често се включва като част от комбинирана добавка, съдържаща или глюкозамин, хондроитин, или и двете.

 • куркума.

Куркумата е подправка, съдържаща куркумин, а приемането на 150 mg перорално дневно е доказано, че има някои противовъзпалителни, антиоксидантни, противоракови и може би антиатеросклеротични ефекти.

 • Кверцетин.

Кверцетинът е вид флавоноиден антиоксидант, който се бори с естествения процес на окисляване, който протича с остаряването. Този антиоксидант може да се бори със свободните радикали, които са отговорни за промяна в начина на работа на ДНК, увреждане на клетъчните мембрани и увеличаване на клетъчните мутации. Изследователите смятат, че постоянната употреба на кверцетин може да помогне на тялото да се бори ефективно с условията, свързани с възпалението.

Добавки за профилактика на болки в ставите: най-реномираната марка

На пазара има толкова много добавки за профилактика на болката, а ProJoint Plus е една от най-реномираните марки. Ето добрите неща за ProJoint Plus:

 • Висококачествени съставки: 7 вещества, които се комбинират перфектно.
 • Съставките включват: глюкозамин, хондроитин, метилсулфониметан, куркума, кверцетин, метионин и бромелаин.
 • Перфектни дози.
 • Използва силната форма на глюкозамин – сулфат, който е по-скъп.
 • Работи наистина бързо (можете да видите малка промяна за по-малко от седмица).
 • Наистина подобрява ставите и ги укрепва – повече от други продукти.
 • Ефектът не намалява след известно време.

ProJoint Plus не е много евтин – но в сравнение с други, той е много по-евтин. ProJoint Plus наистина си струва да купувате за хора, които искат да предотвратят или лекуват болки в ставите. Кликнете върху банера по-долу, за да разберете цената на ProJoint Plus.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>