Съвети как да поддържате простатата здрава

Повече от 190 000 случая на рак на простатата се диагностицират в САЩ всяка година. За щастие има съвети за това как да поддържате здравината на простатата, докато напредвате. Щом хората се окажат изправени пред всякакъв вид здравен проблем на простатата, независимо дали става въпрос за рак на простатата, увеличена простата или простатит, те веднага искат да знаят какво могат да направят. Докато най-добрият план е да се предотвратят проблеми с простатата чрез здравословен начин на живот, добрата новина е, че всъщност има много естествени начини как да се поддържа здравата простата, дори ако човек вече има симптоми или диагноза на проблем.

Голямото значение на здравословния начин на живот

Начинът на живот на човека, навиците за упражнения и диетата оказват огромно влияние върху здравето му. Добрите навици могат да помогнат да се предотвратят и понижат рисковите фактори за заболявания и състояния на простатата, точно както в други области на тялото. Ако човек вече преживява проблеми с простатата, тези естествени промени могат да помогнат за запазването на тези състояния, за облекчаване на симптомите и дори за тяхното лечение.

6 съвета за това как да поддържате простатата здрава

Много мъже не искат да говорят за проблемите си с простатата. Темата може да бъде много лична. Но когато проблемът с простатата се влоши, този разговор може да спаси живота ви. Ето шест стъпки как да поддържате простатата здрава:

  1. Поддържайте здравословно тегло и упражнявайте редовно.
  2. Яжте повече плодове и зеленчуци. Домати, дини, розови грейпфрути, гуава и папая съдържат ликопен, мощен антиоксидант. Кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол, зеле, брюкселско зеле и кале също са добър избор.
  3. Кажете на Вашия лекар, ако имате фамилна анамнеза за рак на простатата. Да имаш баща или брат с рак на простатата повече от два пъти рискува да развие това заболяване.
  4. Включете повече соя в диетата си от източници като тофу, соеви ядки или соево брашно или прах.
  5. Не пушете.
  6. Яжте повече храни, богати на селен, като пшеничен зародиш, риба тон, херинга и други морски дарове и миди, говежди черен дроб, бъбреци, яйца, слънчоглед и сусам, кашу, гъби, чесън и лук. Селенът намалява риска от рак на простатата.

Други предложения за това как да поддържате простатата здрави

Има някои други предложения, които трябва да следвате, ако искате да имате здрава простата.

  • Вземи малко слънце.

Не изхвърляйте слънцезащитния крем, но не се крийте и от слънцето. Твърде малко излагане на слънце всъщност може да увеличи риска от рак на простатата. Получаваме много ценни витамини D от слънцето и това е чудесен начин да намалите риска от рак на простатата. Витамин D също ни помага да сме здрави по други начини. Това е добро за здравето на сърцето и поддържа здрави бъбреците и панкреаса.

  • Намали стреса.

Трябва да знаете, че стресът може да има отрицателно въздействие върху здравето на простатата. При стресови условия някои мъже несъзнателно затягат тазовите си мускули. Ако стресът е хроничен, това може да причини проблеми с мускулите на тазовото дъно и дори простатит. За мъже с разширение на простатата, стресът може също да влоши симптомите.

  • Вземайте добавки.

Понякога не можете да го получите чрез диета и в постоянни терапевтични количества. Също така, може да знаете, че нещо е добро за вас, но просто не се съгласявате с вас или просто не можете да го понасяте редовно. Ето защо много мъже, които искат да направят голяма разлика в тяхното здраве на простатата, приемат ежедневна добавка. Много различни естествени добавки могат да помогнат за по-добро здраве на простатата. Но ако искате всичко в едно, най-добрият избор е ProstaSURE. ProstaSURE е хранителна добавка, съдържаща най-полезните натурални съставки за здравето на простатата. Тези естествени съставки включват бета-ситостерол, екстракт от палмето, тиквено семе и екстракт от чесън. Тази естествена добавка е богата на витамини и минерали, като цинк, селен и витамин D3, които могат да поддържат здравата мускулна функция на простатата. Накрая се надяваме, че вече имате достатъчно знания за това как да поддържате простатата здрава. Ако все още искате да научите повече за здравето на простатата, можете да кликнете върху банера по-долу.

Prostasure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>