Съвети за предотвратяване на хъркане

Вие или любим човек страдате от хъркане? Нека помогнем! Имаме няколко съвета за предотвратяване на хъркане, които могат ефективно да помогнат за облекчаване на хъркането по време на сън. Хъркането се случва, когато мускулите на горните дихателни пътища се отпускат и ограничават въздушния поток през гърлото, принуждавайки въздух през малко пространство и причинявайки вибрация – помислете за начина, по който казуо или саксофон вдига шум. Този звук може да бъде досаден за другите – и може да ви събуди през нощта, като на следващия ден ще се почувствате сънливи и с мъглива глава. Ето защо много хора, които страдат от хъркане, търсят начини за предотвратяване на хъркане.

Причините за хъркането

В много случаи хъркането се причинява от запушване от езика или долната челюст. Докато устата се отпуска по време на сън, въздухът се бори да стигне до белите дробове, което води до познатите звуци на хъркане. Хъркането може да бъде причинено и от назална конгестия и консумация на алкохол. Още един рисков фактор често е свързан с хъркане:

  • Тегло – Хората с наднормено тегло са по-податливи на хъркане

В зависимост от вашата ситуация, някои съвети за предотвратяване на хъркане могат да осигурят облекчението, което търсите. Чувствала ли се е пълна нощ на сън като просто сън за вас или вашия партньор? Много скоро можете да очаквате спокойната нощ на сън!

6 ефективни съвета за предотвратяване на хъркане

Има много начини да се предотврати хъркането. Следват шест съвета за предотвратяване на хъркане, които включват промени в начина на живот и са доказани ефективни от много хора.

  1. Помислете за отслабване, ако сте с наднормено тегло: Повечето хъркащи са склонни да са с наднормено тегло, а отделянето на излишни мазнини – понякога само 5 до 8 килограма – често може да помогне за намаляване, ако не и елиминиране на хъркането.
  2. Избягвайте алкохолните напитки: Пиенето на алкохол в рамките на няколко часа след заспиване кара мускулите в близост до дихателните пътища да се отслабват.
  3. Избягвайте хапчета за сън или други успокоителни и успокояващи лекарства като антихистамини: Въпреки че ви приспиват, те отпускат мускулите на гърлото, като влошават хъркането ви.
  4. Откажете пушенето: тютюневият дим може да раздразни мембраните на гърлото.
  5. Повдигнете главата си: Можете да си купите специална възглавница, която да повдигне брадичката и да предпази езика от блокиране на гърба на гърлото, докато спите. Но всяка клиновидна възглавница ще го направи.
  6. Спете на своя страна: Докато тежките хъркания ще хъркат във всяка позиция, хората с умерено хъркане са склонни да хъркат само когато спят на гърба си. Един полезен трик е да пришиете джоб върху гърба на нощното си облекло и да поставите тенис топка. Това ще ви направи неудобно да лежите на гърба си – и ще ви подкани да се обърнете на своя страна по време на сън.

Когато имате нужда от друга помощ за предотвратяване на хъркане

Ако не можете да се ангажирате с промените в начина на живот веднага, тогава се нуждаете от друга помощ за превенция на хъркането. Мундщукът Air Snore и капките Air Snore са тези, които наистина могат да ви помогнат. Те са продукти на Bauer Nutrition, които са доказали успеха си в спирането на хъркането.

  • Мундщук Air Snore.

Мундщукът Air Snore е мандибуларно устройство за прогресиране, което има за цел да запази дихателните пътища в гърба на гърлото си, докато спите, като леко натискате долната си челюст напред и я фиксирате в това положение напред. Това ще ви помогне да спрете хъркането, защото хъркането често се появява, когато гърлото е запушено от челюстта, езика или и от двете, затруднявайки преминаването на въздуха. Мундщукът Air Snore се приспособява към формата на челюстта ви чрез обикновен процес на варене и ухапване, който провеждате у дома.

  • Air Snore капки.

Мундщукът Air Snore може да се използва в комбинация с капки Air Snore. Air Snore капки могат да се прилагат върху гърдите, шията или под ноздрите преди лягане, за да помогнат за намаляване на задръстванията и насърчаване на здравословния сън. Капките съдържат слънчогледово масло, масло от листа на евкалипт, масло от лавандула, масло от листа от мента и масло от див бор. Има доказателства, че тези съставки могат да ви помогнат да заспите. Те могат да помогнат за облекчаване на назалната конгестия, като предотвратяват хъркането. Мундщук Air Snore и капки Air Snore са както за мъже, така и за жени. Можете да ги получите от официалния уебсайт на Air Snore.

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>