Суроватъчен протеин за спортно хранене

От мускулен растеж и възстановяване до по-бърз метаболизъм, използването на суроватъчен протеин за спортно хранене има различни ползи за здравето. Суроватъчният протеин не само насърчава хипертрофията, но и намалява времето за възстановяване и може да спомогне за облекчаване на мускулната болезненост след тренировка. В дългосрочен план, ежедневната консумация на суроватъчен протеин може да повиши физическата работоспособност и да ви доближи до вашите фитнес цели.

Защо се нуждаете от суроватъчен протеин за спортно хранене?

Всеки, който обича да поддържа форма, трябва да се включи в спорт, независимо дали върви, йога или плуване. А протеинът е необходим за увеличаване на мускулната маса и сила. Той също така помага да се напълни, което е чудесно за загуба на тегло и помага за поддържането на здрави кости, мускули, коса и кожа. Вашето тяло се нуждае от протеини най-много след фитнес сесия, за да помогне за растежа и поддържането на мускулните влакна, които се разкъсват по време на тренировка. Суроватъчният протеин е идеален, тъй като се абсорбира бързо от организма. Но суроватъчният протеин е много по-полезен, отколкото просто да ви помогне да извлечете максимума от вашата тренировка. Открийте пет изненадващи начина, по който суроватката може да ви бъде от полза – във и извън фитнес залата.

  • Може да ви помогне да отслабнете.

Американски учени установиха, че увеличаването на протеините в диетата, като същевременно запазването на въглехидратния ви прием е същото и намалява нивата на мазнините, води до „значително по-голяма загуба на тегло”, отколкото след други диети. Суроватъчният протеин може също да бъде по-добър в спирането на гладните болки в сравнение с други протеинови добавки. В едно холандско проучване, онези, които получават обогатена със суроватка протеини, се чувстват по-пълни за много по-дълго време, отколкото тези на соевите или казеиновите протеини.

  • Повишава имунитета ви.

Канадските проучвания са открили, че суроватъчният протеин може да стимулира имунната система, докато проучванията в САЩ показват, че може да стимулира определен вид бели кръвни клетки, които предпазват организма от вируси и бактерии.

  • Може да подобри здравето на сърцето.

Доказателства от Австралия разкриват, че суроватъчният протеин може да подобри инсулиновата чувствителност, като помага да се предпазят кръвоносните съдове от уврежданията, свързани с инсулиновата резистентност, от своя страна намалява риска от сърдечни заболявания.

  • Помага за възстановяване на упражненията.

Антиоксидантният глутатион – необходим за борба със свободните радикали и защита на клетките от увреждане – се губи по време на тренировка. Но когато на велосипедистите са били давани суроватъчни добавки на прах по време на канадските проучвания, то предотвратява изчерпването на нивата на глутатиона, което им позволява да се възстановят по-бързо от тези, получавали плацебо.

  • Подобрява усмивката ви.

Суроватъчният протеин може дори да повиши вашите перлени бели – съдържа съединение, наречено гликомакропептид, което помага да се потисне растежа на бактерии, които причиняват разпадане на зъбите, както и свързване с калций в устата, което повишава реминерализацията на зъбите. Време е да кажем сирене, буквално!

Кога трябва да приемате суроватъчен протеин за спортно хранене?

След тренировка е най-очевидното време да се консумира суроватъчен протеин за спортно хранене, защото това е, когато мускулите ви се нуждаят най-много. Пиенето на суроватка, смесена със студена вода или мляко в рамките на 30 минути след завършване на тренировката, ще инициира процеса на възстановяване чрез наводняване на кръвния Ви поток с аминокиселини, които бързо се придвижват във вашите мускулни клетки, където могат да бъдат определени като нова мускулна тъкан. , Можете също така да вземете суроватъчен протеин за спортно хранене и в други моменти: смесете лъжичка с любимия си вкус с яйце и банан за някаква висока протеинова закуска или десертни палачинки, например. Особено полезно е да се налага да се смесва с вода, когато сте навън и наоколо, и нямате време да ядете подходящо хранене, богато на протеини.

Избор на най-добрата суроватъчна протеинова добавка

Когато става въпрос за избора на суроватъчен протеин за спортно хранене, който е точно за вас, трябва да вземете под внимание две неща: бюджет и качество. Очевидно е, че колкото по-чист и висококачествен е продуктът, толкова по-висока е цената – затова изолатът от суроватъчен протеин е най-скъпата форма на суроватъчен протеин. Но получавате това, за което плащате, чистият суроватъчен протеин е буквално нула мазнини, нула въглехидрати и нула лактоза. Това е протеин с най-високо качество и ще ви даде най-много протеини на порция с най-малко калории. Така че, ако имате пари да похарчите, не се колебайте да закупите най-качествените добавки. Можете да кликнете върху банера по-долу, за да намерите висококачествени спортни добавки, които да купувате и приемате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>