Супер храна за нисък брой сперматозоиди

Можете да подобрите качеството на спермата, като изберете правилната храна. Така че, за да се грижи за здравето си и опитайте супер храна за нисък брой сперматозоиди. В някакъв момент от живота всеки мечтае да има бебета. Ако планирате да имате бебе и искате да увеличите мъжествеността си като човек, един от естествените начини за това е да имате вегетарианска храна, за да увеличите броя на спермата. Можете също така да имате и храна на месна основа. Прочетете, за да разберете коя храна за ниско количество сперматозоиди.

Супер здравословна храна за нисък брой сперматозоиди

По-долу са дадени най-добрите 7 храни за нисък брой сперматозоиди, те ще ви помогнат да увеличите броя на спермата.

 • Миди.

Стридите са един от най-добрите източници на цинк, които подпомагат производството на сперматозоиди. Той също не боли, че те са афродизиак, затова го заредете с 15 мг на ден – около 50 г стриди – и ще правите бебета, преди да го знаете.

 • Тъмен шоколад.

Тъмният шоколад съдържа аминокиселина, която е доказала двойна сперма и обем на спермата. Също така има високо съдържание на антиоксиданти – достатъчно, за да се конкурира с нарове и плодове от акаи. Антиоксидантите са голямо оръжие срещу свободните радикали, гадни малки молекули, открити в замърсяването и токсините, които са свързани с мъжкото безплодие. Но не излизайте извън борда – теглото може да доведе до дисбаланс в тестостерона, което може да намали броя на сперматозоидите. Няколко квадрата на ден са много.

 • Аспержи.

Аспержите са друго оръжие срещу гадни свободни радикали. Също така е опакован с витамин С, който предпазва сперматозоидите от увреждане и увеличава неговата подвижност и обем – така че вашият човек ще има повече плувци и ще се движат по-бързо.

 • банани.

Установено е, че бананите увеличават мъжкото либидо и регулират половите хормони заради ензим, наречен бромелаин. Те също са пълни с витамини С, А и В1, които ще повишат способността на тялото му да произвежда сперма.

 • Спанакът.

Фолиевата киселина е жизненоважна за развитието на здрави сперматозоиди. Спанакът и другите видове листни зелени зеленчуци са богат източник на този витамин. Когато нивата на фолиевата киселина са ниски, има по-голям шанс да произвеждат малформатираната сперма. Това ще доведе до сперматозоиди, които трудно ще достигнат яйцето и проникнат в защитната й бариера. Също така, има по-голям шанс за вродени дефекти поради дефектните хромозомни аномалии на сперматозоидите.

 • Броколи.

Освен спанак, друг зеленчук, пълно с фолиева киселина, е броколи. Фолиевата киселина, известна още като витамин В9, вече е известна като помощник при зачеването на жените и сега става все по-призната като важна за мъжката плодовитост. В едно проучване, мъжете, приемащи дневна доза, увеличават броя на спермата си до 70%.

 • Орехи.

Орехите са пълни с омега-3 мастни киселини, които спомагат за увеличаване на обема и производството на сперматозоиди чрез увеличаване на притока на кръв към тестисите. Също така е пълно с аргинин, за който е известно, че увеличава обема на спермата. Той съдържа два пъти повече антиоксиданти, отколкото други ядки, което ви помага да се борите с токсините в кръвта.

Промените в начина на живот също са важни

Нисък брой на сперматозоидите често е свързан с фактори като дефицит на цинк или липса на витамини. Така че, извършването на някои хранителни промени може да бъде чудесен начин да се изчисли спермата. Въпреки това, не е достатъчно да се яде храна за нисък брой сперматозоиди. Ще ви трябват и промени в начина на живот, като:

 • Правете достатъчно упражнения.
 • Отслабване.
 • Прекратяване на тютюнопушенето.
 • Избягване на някои лекарства, които включват антибиотици, антиандрогени и противовъзпалителни средства.
 • Намаляване на стреса.
 • Достатъчно сън.
 • Опитвате билкова добавка.

Ако вие и вашият партньор имате проблеми със зачеването, просто вярвайте, че винаги има естествени решения. Кликнете върху банера по-долу, за да получите други съвети, които също могат да ви помогнат да забременеете.

Semenax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>