Спортно хранене за жени – това, от което се нуждаят атлетите

Жените спортисти трябва да разберат собствените си специфични нужди от спортно хранене за жените, за да позволят развитието на силни, здрави спортисти. Това е така, защото само силни, здрави спортистки, които могат да се представят по най-добрия начин на спортните игрища. Въпреки многото предимства на спорта и физическите упражнения, има някои аспекти, които всъщност могат да бъдат пагубни за здравето. Проучванията показват, че жените са изложени на по-голям риск от развитие на отрицателни здравни резултати, като следствие от лошото хранене около спортната дейност. Това може да включва нарушения в храненето, менструални нарушения или ниска костна плътност.

Съображения относно спортното хранене за жените

Има някои специални неща, които трябва да се имат предвид, когато става въпрос за спортно хранене за жените. Ключовите моменти са:

  • Яжте здравословна закуска.

Яденето на здравословна закуска поставя тон за останалата част от деня. Здравословното не е лъжица фъстъчено масло, ние говорим за добра смес от протеини, мазнини и въглехидрати, като първото нещо, с което се захранва тялото ви сутрин.

  • Дебел е вашият приятел.

Добрите мазнини са необходими за мозъка ви. Те също са най-бавното усвояване на вашите макроси, така че оставате пълни по-дълго. Можете дори бекон всяка сутрин, стига да е умерено и да идва от здравословен източник.

  • Обърнете внимание на тялото си.

Ако забележите, че не се чувствате най-добре или имате газ след хранене с определена храна. Не ядейте вече, вероятно сте развили някаква нетолерантност.

  • Чийт хранене има за цел.

Освен психологическите ползи от възнаграждаването за престой на пистата, измамните ястия (или „награждаване с храна“) действително имат положително въздействие върху тялото ви физиологично. Нека бъдем наясно, че не ви е позволено да имате мамят, ако имате 4 от тях на седмица. Това е предназначено за тези, които ядат чисти цели храни в диетата си 6 от 7 дни в седмицата. Съществуват проучвания, които показват, че когато се вкарва в храната на здравия човек, се действа почти като бутон за нулиране. Той също така повишава настроението и либидото, помага за регулирането на хормоните и намалява апетита през цялата седмица. Както винаги, умереността е ключова. Просто не прекалявайте.

Изкупуване на продукти за спортно хранене за жени

Общите хранителни нужди на мъжете и жените са изненадващо сходни, но количеството въглехидрати, електролити, минерали и витамини може да бъде различно. Има специално продавани продукти за спортно хранене за жени, и въпреки че те често съдържат хранителни вещества, които са важни за жените ежедневно, те може да не са критични по време на тренировки. Най-важните неща, които жените могат да направят за себе си, за да осигурят хормонален баланс по време на упражняване, са хранене със здравословна диета и получаване на достатъчно количество сън. Ключов факт при разбирането и закупуването на продуктите на спортното хранене за жените е да се знае, че те се считат за хранителни добавки.

Треньор и експерт по хранене за мъже и жени

Тъй като потребностите от спортно хранене за жените и мъжете могат да бъдат сходни, те могат да имат един и същ треньор и експерт по хранене. Когато се хранят, всички те ще ядат една и съща порция. Треньорите и специалистите по хранене обикновено имат една диета за всички. Освен че им улеснява, тя показва и колко важно е да се следва програмата за хранене към последното. Кликнете върху банера по-долу, за да видите каква програма за спортна храна ще работи за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>