Спортно хранене: витамини за спортни постижения

Витамините играят жизненоважна роля в спортните постижения. Atheletes нужда от добавка спортна храна, която съдържа множество витамини, за да им помогне да се представят по най-добрия начин. Поддържането на силна и здравословна атлетична производителност е повече от въпрос на обучение и “поддържане на формата”. Вашето тяло се нуждае от подкрепа от добавка за спортно хранене, която идва с подходящи витамини, за да продължи да изпълнява и отговаря на пиковите нива. Витамините не ви дават повече енергия, но помагат за отключване на енергията, съхранявана в храната, така че тялото ви може да го използва като гориво. Тялото ви се нуждае от витамини, витамин D и витамини A, C и E, за да ви помогне да спортувате в най-добрия случай. Трябва да получавате тези витамини от храната, която ядете, но ако не сте, опитайте се да приемате добавка за спортна храна.

Факти за витамини

Следват факти за витамини, които всеки спортист трябва да знае:

  • Б витамини.

Витамините В включват витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В6, фолиева киселина и витамин В12. Б витамини помагат за: o Превръщайте храната в енергия, която ви е необходима за спортуване. o Направете протеини за изграждане и възстановяване на мускулите. o Направете червени кръвни клетки, които дават кислород на вашите мускули. За да получите витамини от група В, можете да опитате тези храни: аспержи, цвекло, броколи, обогатени хлябове, зърнени храни, макаронени изделия, мляко, сирене, кисело мляко, риба, постно месо, ядки, семена, соеви храни.

  • Витамин D.

Витамин D е хранително вещество, което помага на тялото да абсорбира калция. Калций и витамин D работят заедно, за да ви помогнат да поддържате здрави кости. Витамин D също помага на мускулите ви да работят правилно. Можете да намерите витамин D в краве мляко, обогатени соеви и оризови напитки и подсилен портокалов сок.

  • Витамин А.

Витамин А е антиоксидант, който играе роля в организма, за да защити тъканите и клетките от свободните радикали. Той участва в поддържането на имунната система и здравето на очите и се използва от организма за растеж и развитие. Храните, които са естествено с високо съдържание на витамин А, включват: кайсии, ечемична трева, масло и моркови (бета каротин).

  • Витамин Ц.

Често използвани за подпомагане на имунитета, знаете ли също, че витамин С може да помогне със силата на съединителната тъкан? Витамин С може да помогне за поддържане на кръвоносните съдове, сухожилията и сухожилията. Това е едно от първите хранителни вещества, за които се мисли във време на спортни травми. Той също така участва в производството на адреналин, хормон, който произвеждате по време на тренировка. Големите хранителни източници на витамин С включват паприка, цитрусови плодове, ягоди, броколи, домати и киви.

  • Витамин Е.

Витамин Е е добре известен със своите антиоксидантни свойства и може да помогне за предпазване на организма от стрес от окислително увреждане. Също така е хранително вещество, което помага на имунната система и защитава нашите клетки. Тъй като хората увеличават физическото си натоварване в очакване на текущо събитие, имунната им система се поставя под стрес, особено когато излизаме от зимата, а студът и сезонът на грипа – богатите на витамин Е храни могат да помогнат за поддържане на тялото в този момент. Храните, естествено съдържащи витамин Е, включват зехтин, бадеми, лешници, тофу, авокадо и слънчогледови семена.

Спортна хранителна добавка с витамини

Можете да получите витамини, от които се нуждаете, за да поддържате спортните си качества от естествените храни. Ако сте професионален спортист, обаче, трябва да увеличите количеството на приеманите витамини, като приемате хранителни добавки. Говорейки за добавки за спортно хранене, един от най-добрите продукти на пазара е BlackWolfWorkout, който има много различни витамини и минерали. BlackWolfWorkout е набор от 3 добавки. Получавате едно, което да използвате преди тренировка, друго, което да използвате по време на тренировка, и едно, което да използвате след тренировка. Допълнението за тренировка подобрява енергийните нива, издръжливост и концентрация. Той съдържа много различни съставки, някои от които включват креатин, BCAA и протеин. Целта на тази формула е да ви даде повече енергия, преди да започнете да работите. Този, който използвате по време на упражнението, подобрява кръвния поток, издръжливост и сила и по този начин ви помага да извлечете максимума от вашата тренировка! Тази формула включва аминокиселини, BCAA, въглехидрати и витамини. В крайна сметка формулата, която се използва след упражнението, намалява времето за възстановяване и дава тласък на вашите печалби! Този има много различни витамини и минерали, за да помогне на тялото да се възстанови след сесия. Тази формула също помага за отстраняването на токсините и водата от тялото! Ако се използва правилно, добавките на BlackWolfWorkout ще имат почти никакви отрицателни странични ефекти! И това важи както за мъжете, така и за жените! Посетете официалния уебсайт на BlackWolfWorkout, за да намерите по-пълна информация за хранителните стойности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>