Симптоми на затлъстяване и лечението

Един от основните симптоми на затлъстяване е над средното телесно тегло. Но ако сте със затлъстяване, може да имате и ежедневни здравословни проблеми. Затлъстяването е излишък от телесни мазнини. Малко наднормено тегло може да не причини много забележими проблеми. Въпреки това, след като носите няколко излишни килограма, може да развиете симптоми на затлъстяване, които засягат ежедневието ви. Затлъстяването може да причини ежедневни здравословни проблеми като задух, повишено изпотяване, хъркане, чувство на много умора всеки ден, болки в гърба и ставите. Затлъстяването също може да причини промени, които може да не забележите, но това може сериозно да навреди на вашето здраве, като високо кръвно налягане (хипертония) и високи нива на холестерол. Друг дългосрочен проблем, който може да засегне хората със затлъстяване, е диабет тип 2. Счита се, че малко под половината от всички случаи на диабет са свързани със затлъстяването.

Какви са симптомите на затлъстяване?

Въпреки че качването на няколко излишни килограма може да изглежда незначително, що се отнася до цялостното здравословно състояние на човека, увеличаването на теглото може бързо да ескалира до сериозно медицинско състояние. Симптомите на затлъстяване могат да повлияят негативно на всекидневния живот. При възрастни основните симптоми включват:

 • Прекомерно натрупване на телесни мазнини (особено около кръста).
 • Задух.
 • Изпотяване (повече от обикновено).
 • хъркане.
 • Проблеми със съня.
 • Проблеми с кожата (от влага, натрупана в гънките на кожата).
 • Невъзможност за изпълнение на прости физически задачи (които човек би могъл лесно да изпълнява преди наддаване на тегло).
 • Умора (от лека до екстремна).
 • Болка (обикновено в гърба и ставите).
 • Психологическо въздействие (отрицателно самочувствие, депресия, срам, социална изолация).

В допълнение към първичните симптоми на затлъстяване, затлъстяването може да допринесе и за много сериозни здравословни разстройства, много от които може да не бъдат лесно идентифицирани в ранната фаза на заболяването. Сериозните здравословни усложнения, които са по-склонни да настъпят при затлъстяване, включват високо кръвно налягане, високи нива на холестерол, инсулт, диабет тип 2 и някои видове рак.

Затлъстяването причинява

Наддаването на тегло се случва, когато ядете повече калории, отколкото тялото ви изразходва. Ако храната, която ядете, осигурява повече калории, отколкото тялото ви се нуждае, излишъкът се превръща в мазнини. Първоначално мастните клетки се увеличават по размер. Когато те вече не могат да се разширяват, те се увеличават в брой. Ако отслабнете, размерът на мастните клетки намалява, но броят на клетките не. Затлъстяването обаче има много причини. Причините за дисбаланса между приема на калории и консумация варират в зависимост от конкретния индивид. Вашата възраст, пол, гени, психологически състав, социално-икономически и екологични фактори могат да допринесат. Определени медицински състояния и лекарства също могат да причинят или насърчават затлъстяването, въпреки че това са много по-редки причини за затлъстяване, отколкото преяждане и бездействие. Някои примери за тях са като синдром на кушинг, депресия и някои лекарства (примери са стероиди, антидепресанти, противозачатъчни хапчета).

Какво може да се направи за симптомите на затлъстяване?

Ако вече имате симптоми на затлъстяване, това, което трябва да направите, разбира се, е да намалите теглото. А намаляването на теглото може да се постигне чрез:

 1. Консумиране на по-малко калории.
 2. Увеличаване на активността и физическите упражнения.

Структурираните подходи и терапии за намаляване на теглото включват:

 • Модифицирана диета.

Разумна цел за отслабване е от 1 до 2 килограма на седмица. Обикновено това може да се постигне, като ядете от 500 до 1000 по-малко калории всеки ден. Дали ще се концентрирате върху консумацията на по-малко мазнини или по-малко въглехидрати. Мазнините имат повече от два пъти повече калории за унция, отколкото въглехидратите или протеините. Ако изрежете въглехидрати, все пак трябва да ограничите приема на мазнини. Изберете здравословни мазнини, като мононенаситени и полиненаситени масла.

 • Редовни упражнения.

За да отслабнете ефективно, повечето хора трябва да правят упражнения с умерена интензивност в продължение на 60 минути през повечето дни от седмицата. Добавете още активност през деня. Излезте по стълбите и ставайте често от бюрото или дивана.

 • Добавка за изгаряне на мазнини.

Приемът на добавка за изгаряне на мазнини значително ще помогне на усилията ви за отслабване. Тъй като на пазара има много добавки за изгаряне на мазнини, не забравяйте да изберете най-добрата. Продуктът, който силно препоръчваме, е PhenQ, защото е направен от естествени съставки. PhenQ не е обикновена добавка за изгаряне на мазнини. Този продукт работи като се насочва към 5 различни области в отслабването: изгаряне на мазнини, спиране на производството на мазнини, потискане на апетита, повишаване на енергията и подобряване на настроението ви. За да научите повече за PhenQ, неговите съставки и как да го приемате, не се колебайте да посетите официалния уебсайт.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>