Симптоми и лечение на екзема

Симптомите на екземата обикновено започват като сърбеж, който, когато се надраска, изригва в обрив. Обривът може да настъпи навсякъде по тялото. Местоположението на екземата върху тялото зависи от възрастта на човека. При бебета и много малки деца екземата най-често включва лицето, гърдите и гърба на скалпа, тъй като това са областите, в които детето може да се почеше. Симптомите на екземата обикновено не се срещат в района на пелените, освен ако детето не може да се почеше там. При по-големи деца и възрастни, местоположението на екземата често включва кожата в извивката на лактите и зад коленете, тъй като тези “огъващи” области са най-лесно надраскани. Екземата може да включва лицето, клепачите и може да бъде ограничено до дланите на ръцете и стъпалата на краката, особено при възрастни.

Екзема: какво е всъщност

Екзема, наричана също атопичен дерматит, е често срещано алергично заболяване на кожата, което обикновено започва в ранна детска възраст. Той може да бъде свързан с инфекция (бактерии, гъбички, дрожди и вируси) на кожата. Половината от пациентите с умерена до тежка екзема също страдат от астма, сенна хрема (алергичен ринит) и хранителни алергии. Основният симптом е сърбежната кожа. Кожата също често е суха. Драскането прави кожата червена, напукана и дебела. Счита се, че екземата се дължи на „спукана” бариера на кожата. Това позволява на водата да изтече, което прави кожата суха. Течаща кожа може да бъде причинена от гени, наследени от родителите или от фактори в околната среда:

 • Грешките в гена Filaggrin причиняват умерена до тежка екзема при до една трета от хората от североизточна и източна Азия.
 • Излагането на сапуни, перилни препарати, домашни прахчета, полени, животински пърхот и някои бактерии, които съдържат протеини, наречени „протеази“, могат да предизвикат еклеми. Протеазите разкъсват връзките между кожните клетки и правят кожната бариера пропусната.

Често срещаните симптоми на екзема

Хората с екзема имат много суха, сърбяща кожа и обриви по различни части на тялото – особено лицето, ръцете, краката, вътрешността на лактите и зад коленете. Кожните лезии могат да се развият и на китките, глезените, страните на шията или около устата. Основният симптом на екземата е сърбеж, който може да доведе до чести надрасквания и триене, които допълнително раздразняват и разпалват кожата. Това от своя страна може да доведе до повишен сърбеж и надраскване, което само влошава екземата. Други симптоми на екзема включват:

 • Груби, кожести петна от хронични надрасквания и триене.
 • Червени, повдигнати натъртвания – особено след излагане на алерген, по време на пристъп или след тренировка или гореща вана или душ.
 • Повишени кожни гънки по дланите на ръцете.
 • Допълнително сгъване на кожата, което се развива под очите, наречено атопична плисе.
 • Пациентна загуба на вежди или мигли от надраскване или триене.
 • Малки, груби натъртвания по лицето, горната част на ръцете и бедрата.
 • Палци с люспести кожи, които могат да бъдат правоъгълни и червени.
 • Блистери или папули (малки, повдигнати вдлъбнатини), които се изпаряват или попиват, когато са надраскани.
 • Кожа, която е подута и възпалена.
 • Цветът на кожата се променя.
 • Изпускане на ухото или кървене, ако се появи екзема в ушния канал.

Лечение на екзема

Някои лечения могат да помогнат за облекчаване на симптомите на екземата, въпреки че много деца намират, че техните симптоми не се появяват отново, когато станат по-възрастни. Основните лечения за екзема са:

 • Омекотители (овлажнители) – използват се всеки ден, за да спре кожата да изсъхне.
 • Топични решения – кремове, използвани за намаляване на подуването и зачервяването по време на пристъп.

Това, което трябва да знаете е, че и двете лечения могат да бъдат обслужвани от Revitol Eczema Cream. Revitol Eczema е висококачествен крем за грижа за кожата, който действа като овлажняващ и топичен разтвор. Обширните клинични и дерматологични тестове показват, че Revitol Eczema Cream е в състояние да намали сърбежа и дразненето, свързани с екземата и безопасни за всички и достатъчно нежни за употреба при деца и дори бебета. Колоидната овесена каша е силата зад Revitol Eczema Cream. Това е същата съставка, която е била използвана още от колкото ни е известно на кожата – тя е известна като едно от най-добрите лечения на кожата, които някога е имало. В заключение, Revitol Eczema Cream е:

 • Клинично доказано.
 • Разработена от водещи дерматолози.
 • Безопасен и работи на всички възрасти от бебета нагоре.
 • Доказано незабавно освобождаване при контакт.
 • 100% гарантирано удовлетворение.

Revitol Eczema Cream трябва да си струва да опитате! За да поръчате този страхотен продукт, кликнете по-долу.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>