Симптомите на гъбичната инфекция и лечението

Симптомите на гъбичната инфекция ще зависят от вида. В тази статия ще разгледаме какви са симптомите и възможностите за лечение. Гъбичните инфекции са често срещани при хората. Те се появяват, когато нахлуващата гъба поема част от тялото и е твърде много за имунната система. Гъбите могат да живеят във въздуха, почвата, водата и растенията. Има и някои гъби, които живеят естествено в човешкото тяло. Подобно на много микроби, има полезни гъбички и вредни гъби. Когато вредните гъби нахлуят в тялото, те могат да бъдат трудни за убиване, тъй като те могат да оцелеят в околната среда и отново да заразят човека, който се опитва да стане по-добър.

Причината за гъбична инфекция

Гъбичните инфекции представляват инвазията на тъкани от един или повече видове гъби. Те варират от повърхностни, локализирани кожни заболявания до по-дълбоки тъканни инфекции до сериозни белодробни, кръвни (септицемия) или системни заболявания. Някои гъбички са опортюнистични, докато други са патогенни, причинявайки болест дали имунната система е здрава или не. Най-често срещаният вид гъбички е кандида, той е опортюнистична патогенна мая и е основната причина за гъбични инфекции в световен мащаб. Тази статия се фокусира върху обсъждането на симптомите на гъбичната инфекция, причинени от свръхрастеж на кандида и как можете да го лекувате.

Симптоми на гъбична инфекция

Както беше посочено по-горе, симптомите на гъбичната инфекция зависят от вида, но тук са общите симптоми:

 • Устна млечница.

Гъбначната инфекция, която се развива в устата или гърлото, се нарича “млечница”. Хората с перорален млечница обикновено развиват бели петна по езика, вътрешните бузи, венците, сливиците или гърлото. Лезиите могат да бъдат болезнени и могат да кървят леко при остъргване.

 • Умора и умора.

Един от най-честите симптоми на гъбична инфекция, свързани с кандида, е умората. Гъбичната инфекция е най-често при индивиди с отслабена имунна система и може да бъде придружена от различни хранителни дефицити. Това може да ви накара да се чувствате уморени и уморени.

 • Повтарящи се генитални или пикочни инфекции.

Candida може да причини инфекции на генитални и пикочни пътища, като и двете могат да доведат до болка и дискомфорт. Симптомите включват усещане за парене, когато уринирате, чест стремеж към уриниране, мътна, тъмна или миришеща урина и болка или натиск в долната част на корема.

 • Проблеми с храносмилането.

Малките количества Candida в червата са нормални. Въпреки това, ако започне да се свръхпроизвежда, може да предизвика различни симптоми, свързани с червата, като запек, диария, гадене, газ, спазми и подуване на корема.

 • Синусни инфекции.

Смята се, че много хронични синусни инфекции се причиняват от гъбички. Ако имате инфекция на синусите, която продължава повече от един месец, Candida може да бъде причината.

 • Гъбични инфекции на кожата и ноктите.

Сърбежът и видимият обрив са двата най-често срещани симптома на кожни гъбични инфекции. Свръхрастежът на Candida може да причини състояния като крак на атлет, трихофития и гъбички на ноктите на краката.

 • Болки в ставите.

Ако свръхрастежът на Candida не се лекува, той може да влезе в кръвния Ви поток и да премине през цялото ви тяло. Когато това се случи, Candida може да зарази костите и ставите, причинявайки болка, скованост и подуване.

Как да се лекуват симптоми на гъбична инфекция

Симптомите на гъбичната инфекция могат да бъдат лекувани с лекарства, които не са на борсата. Можете също да използвате домашни средства в комбинация с лекарства или сами, ако симптомите са леки. Въпреки това, не пренебрегвайте гъбични инфекции, тук са лесни за намиране съставки като голяма помощ за лечение на симптоми на гъбична инфекция:

 1. Обикновено кисело мляко – При лечение на гъбична инфекция обикновеното кисело мляко с активни култури ще намали растежа на гъбите. Киселото мляко е пълно с пробиотици, които са бактерии, които насочват храносмилателния ви тракт и помагат на организма ви да абсорбира жизненоважни хранителни вещества и да се бори с инфекцията.
 2. Кокосово масло – Това масло действа ефективно като лечебно средство при гъбична инфекция на кожата, поради наличието на мастни киселини със средна верига. Мастните киселини действат като фунгициди, които унищожават инфекцията, когато я поставите върху засегнатата област на кожата.
 3. Чесън – Антибактериалните свойства на чесъна са чудесни за кожни инфекции на всяка област. С някои гъбични инфекции, открити под нокътното легло, което е трудно да се достигне, прилагането на натрошен чесън е най-доброто лечение.
 4. Ябълков оцет – Напълнен с антимикробни средства, ябълковият оцет е добре познато лечение за всякакъв вид гъбична инфекция. Пиенето на разреден ябълков оцет може да помогне да се убият инфекциите, като същевременно се предотврати тяхното разпространение и увеличаване на времето за възстановяване.
 5. Сок от червена боровинка – Въпреки че е широко известно, че сокът от червени боровинки помага в борбата с инфекциите на пикочните пътища, той е ефективен и срещу гъбични инфекции. Сокът от червена боровинка съдържа вещество, което помага да се спре бактериите да се придържат към лигавиците.

Всеки може да получи гъбична инфекция. Можете да научите повече за симптомите и лечението на гъбични инфекции и да получите съвети за превенция, като кликнете върху банера по-долу.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>