Симптомати и лечение на яйчниците

Очевидно привличането на симптоми на яйчниковата киста е трудно предложение. Основната причина е, че кисти на яйчниците могат да показват много малко, без симптоми. Овариалните кисти често се откриват случайно по време на рутинен физически преглед или могат да се проявят по време на ултразвук, което може да се извърши по различни причини.

Чести симптоми на яйчника

Повечето кисти са без симптоми. Ако са налице симптоми на яйчниковата киста, те не винаги са полезни за диагностициране на кисти на яйчниците, защото други състояния като ендометриоза имат подобни симптоми. Общите симптоми на овариалната киста може да включват:

 • Нередовна и вероятно болезнена менструация: Може да е по-тежка или по-лека от преди.
 • Болка в таза: Това може да е продължителна болка или прекъсване на тъпа болка, която се разпространява до долната част на гърба и бедрата. Може да се появи точно преди началото или края на менструацията.
 • Диспареуния: Това е тазова болка, която възниква по време на сексуален контакт. Някои жени могат да получат болка и дискомфорт в корема след секс.
 • Проблеми с червата: Те включват болка при преминаване на изпражнения, натиск върху червата или често натискане на изпражнения.
 • Коремни проблеми: Може да има подуване, подуване или тежест в корема.
 • Уринарни проблеми: Жената може да има проблеми с изпразването на пикочния мехур напълно или може да почувства нуждата от често уриниране.
 • Хормонални аномалии: Рядко тялото произвежда ненормални количества хормони, което води до промени в начина, по който расте гърдите и космите.

Някои симптоми на яйчниците могат да наподобяват симптомите на бременността, например чувствителност на гърдите и гадене.

Начало средства за симптоми на яйчниците

Домашното лечение не може да изчисти кистата. Вместо това целта е да се лекува всяка една от симптомите на яйчниковата киста и да се управлява болката. Например, много жени с кисти на яйчниците изпитват по-значителна болка по време на периодите си, така че домашното лечение на яйчниците често се фокусира върху болката в периода на лечение. Някои от най-ефективните стратегии включват:

 • Масаж.

Болката от кисти на яйчниците може да предизвика напрегнати мускули. Това може да бъде особено неудобно за определен период от време. Масажирането на долната част на гърба, бедрата, бедрата и стомаха може да помогне да разхлабят напрегнатите мускули и да намалят болката.

 • Упражнение и стречинг.

Упражнението и разтягането могат също така да облекчат болката, свързана с кисти на яйчниците. Тя също може да помогне с мускулното напрежение. Някои жени получават облекчение от интензивни тренировки като бягане, докато други предпочитат внимателно разтягане и йога. Тя може също да намали болката чрез укрепване на мускулите. Тя може да предотврати развитието на по-нататъшни кисти и да помогне за борба с инсулиновата резистентност.

 • Топлина.

Топлината увеличава притока на кръв, помага за намаляване на болката. Опитайте да нанесете подложка за отопление или бутилка за гореща вода, увита в кърпа, до стомаха или долната част на гърба около 20 минути. Безопасно е да се повтаря това няколко пъти на ден, докато подложката не е достатъчно гореща, за да изгори кожата. Не спирайте с нагревател.

 • Техники за релаксация.

Релаксиращите техники, като медитация, йога и дълбоко дишане, могат да помогнат за облекчаване на безпокойството и намаляване на интензивността на болката. Тези техники също могат да помогнат на човек да управлява болката в дългосрочен план и да подобри общото здравословно състояние.

 • Отслабване.

Ако една жена е с наднормено тегло, отслабването може да помогне на тялото й да регулира по-добре хормоните, да предотврати развитието на повече кисти и да подобри симптомите на болка и умора. Трудно е да отслабнете при синдрома на поликистозните яйчници, така че не се опитвайте да се обезсърчавате, тъй като може да отнеме време.

 • Диетични промени.

Широката гама от диетични промени може да помогне, но тъй като изследванията не сочат към специфична диета за синдрома на поликистозните яйчници, жената може да се наложи да използва опита и грешката, за да открие най-доброто за нея.

предложения

Съвременните медицински лечения не са за всеки, когато става въпрос за кисти на яйчниците, а някои подходи в крайна сметка могат да нанесат повече вреда, отколкото полза. Ако искате да разрешите сложен проблем като този, тогава трябва да разгледате общото ви здравословно състояние. Трябва да сте сигурни, че диетата ви може да поддържа добро здраве и че получавате всички необходими хранителни вещества. Това, което работи за човек, може да не работи за друга. Вие сте индивид и нуждите на вашето тяло не са идентични с никой друг. Така че, ако страдате от кисти на яйчниците, не се отказвайте от надеждата. За повече подходи за това как естествено да третирате симптомите на кисти на яйчниците, кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>