Свръхактивен пикочен мехур причинява и лечението

Свръхактивният пикочен мехур е състояние, при което пикочният мехур изтиска урината в неправилен момент. Тук ще обсъдим причините за свръхактивен пикочен мехур и лечението. Приблизително 16 процента от възрастното американско население има свръхактивен пикочен мехур. Жените са по-често засегнати от свръхактивен пикочен мехур, отколкото мъжете. Свръхактивността на мускул в стената на пикочния мехур се счита за една от основните причини за свръхактивна на пикочния мехур. Стимуланти като кофеин и алкохол също могат да причинят симптоми.

Симптомите на свръхактивен пикочен мехур

С помощта на свръхактивен пикочен мехур можете:

 • Чувствате внезапно желание за уриниране, което е трудно за контрол.
 • Изпитайте инконтиненция на урината – неволната загуба на урина веднага след спешна нужда от уриниране.
 • Уринирайте често, обикновено осем или повече пъти за 24 часа.
 • Събуждайте се два или повече пъти през нощта, за да уринирате (ноктурия).

Въпреки че може да успеете да стигнете до тоалетната навреме, когато почувствате желание за уриниране, неочакваното често уриниране и нощно уриниране може да наруши живота ви.

Какви са причинителите на свръхактивен пикочен мехур?

Бъбреците ви произвеждат урина и тази урина пътува до пикочния ви мехур. След това мозъкът ви изпраща сигнали, които казват на тялото ви да уринира. Мускулите на тазовото ви дъно се отпускат и позволяват на урината да излезе от тялото ви. Свръхактивен пикочен мехур кара мускулите на пикочния мехур да се свиват неволно. Това дава усещането за необходимост от често уриниране, дори ако пикочният ви мехур не е пълен. Различните състояния и фактори могат да бъдат причините за свръхактивния пикочен мехур:

 • Пиене на твърде много течност.
 • Прием на лекарства, които увеличават производството на урина.
 • Инфекции на пикочните пътища.
 • Консумация на кофеин, алкохол или други дразнители на пикочния мехур.
 • Невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур.
 • Аномалии на пикочния мехур, като камъни в пикочния мехур.

Рискът от развитие на свръхактивен пикочен мехур нараства с възрастта. Но това състояние не е нормална част от стареенето, така че не трябва да пренебрегвате симптомите. Ако ви притесняват симптомите на свръхактивен пикочен мехур, тогава трябва да потърсите лечение!

Предотвратяването на свръхактивни причини на пикочния мехур

Има редица неща, които можете да направите, за да предотвратите свръхактивни причини на пикочния мехур. Те включват:

 • Ограничете храната и напитките, които притесняват пикочния мехур: Има известни храни и напитки, които дразнят пикочния мехур. Те включват кафе, чай, алкохол, газирани напитки, някои цитрусови плодове, храни на основата на домати, шоколад (не бял шоколад) и някои пикантни храни.
 • Упражнение за отпускане на мускула на пикочния мехур: Един от най-добрите възможности за упражнения е упражненията с кегел. Упражнението Kegel стяга и държи мускулите на таза ви, укрепвайки тазовото дъно.
 • Водете дневник на пикочния мехур: Записването, когато правите пътувания до банята за няколко дни, може да ви помогне да разберете по-добре тялото си. Този дневник може да ви покаже неща, които стимулират симптомите. Например, появяват ли се вашите симптоми след ядене или пиене на определен вид храна? По-лоши ли са те, когато не пиеш достатъчно течности?
 • Временно уриниране: Това означава, че следвате дневен график за баня. Вместо да отидете, когато усетите порива, отивате в зададено време през деня. Може да се опитате да ходите на всеки два до четири часа, независимо дали смятате, че трябва или не.

Флотрол: естествена опора на пикочния мехур

Флотрол е друго важно нещо, което трябва да опитате за предотвратяване на свръхактивен пикочен мехур. Флотрол дори работи не само за предотвратяване на свръхактивен пикочен мехур, но и за излекуване на това неудобно състояние! Флотрол е хранителна добавка, направена с растителни съставки, които работят заедно за укрепване на пикочния мехур. Формулата работи за укрепване на стените на пикочния мехур, което му позволява да свива и отпуска за нормално уриниране. Освен това помага за подобряване на здравето на пикочните пътища. Продуктът е предназначен за лечение на свръхактивен пикочен мехур, за да се предотврати леко изтичане и инконтиненция. Може да се използва както от мъже, така и от жени. Двете активни съставки на Флотрол са екстракт от зародиши от соя и екстракт от тиквено семе. Тези естествени съставки се използват от стотици години в традиционната медицина за подобряване на работата на пикочния мехур. Флотрол по същество действа чрез укрепване на мускулите на пикочния мехур (стените на пикочния мехур). Освен това помага за подобряване на здравето на пикочните пътища. Също така може да помогне за подобряване на здравето на простатата при мъжете. За по-подробна информация относно Flotrol, моля, отидете на официалния уебсайт.

Flotrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>