Розацея причинява и предотвратява

Експертите не са сигурни за причините за розацея. Въпреки това, розацеята може да се дължи на комбинация от наследствени и екологични фактори. Розацеята е хронично, възпалително състояние на кожата, което най-често засяга лицето. Розацеята се влошава с времето, ако не се лекува. Често се бърка с акне, екзема или кожна алергия. Розацеята изглежда по-често срещана сред светлокожи хора и засяга приблизително 14 милиона американци (1 на 20 души). Въпреки че причините за розацеята не са напълно разбрани, съществуват редица начини за облекчаване на симптомите. Розацеята е по-често срещана сред светлокожи хора от северно европейско потекло. И това не е причинено от лоша хигиена.

Симптоми от розацеа

Розацеята често започва с тенденция да се изчервяват или промиват по-лесно от други хора. Зачервяването бавно се разпространява отвъд носа и бузите до челото и брадичката. Дори ушите, гърдите и гърба могат да бъдат червени през цялото време. Розацеята може да предизвика повече от зачервяване. Има толкова много признаци и симптоми, че розацеята има четири подтипа:

  1. Erythematotelangiectatic розацея: зачервяване, зачервяване, видими кръвоносни съдове.
  2. Папулопустуларна розацея: зачервяване, подуване и акне-подобни пробиви.
  3. Phymatous rosacea: Кожата се сгъстява и има неравен вид.
  4. Очна розацея: Очите червени и раздразнени, клепачите могат да са подути, а човек може да има нещо, което прилича на шило.

С течение на времето хората, които имат розацея, често виждат постоянно зачервяване в центъра на лицето си.

Какви са причините за розацеята?

Точните причини за розацеята все още не са известни. Основният процес изглежда включва дилатация на малките кръвоносни съдове на лицето. Розацеа има склонност да засяга “руж” областите на лицето и е по-често при хора, които лесно се вълни. Освен това е известно, че различни тригери причиняват избликването на розацеята. Емоционалните фактори (стрес, страх, безпокойство, смущение) могат да предизвикат зачервяване и влошаване на розацеята. Промените във времето, като силни ветрове или промяна на влажността, могат да предизвикат възпламеняване. Излагането на слънце и увредената от слънцето кожа се свързва с розацеята. Упражненията, консумацията на алкохол, пушенето, емоционалните смущения и пикантната храна са други добре познати тригери, които могат да влошат розацеята.

Може ли причините за розацея да бъдат предотвратени или избегнати?

Тъй като причините за розацеята са неизвестни, не можете да го предотвратите. Въпреки това, има неща, които можете да направите, за да избегнете възпламенявания. Те включват промени в начина ви на живот и околната среда. Известно е, че някои неща могат да влошат симптомите на розацеята. Те включват:

  • Хранене с пикантни храни.
  • Пиене на алкохолни напитки.
  • Да има чревна бактерия helicobacter pylori.
  • Кожен кърлеж наречен демодекс и бактерията, която носи, bacillus oleronius.
  • Наличието на кателицидин (протеин, който предпазва кожата от инфекция).

Лечение с розацеа

Розацеята е често срещан проблем на кожата, което е често срещано явление, ако излезеш на слънце дълго. Това ще доведе до червени петна по кожата ви, които ще се проявят като сърбеж и болезнени с времето. За съжаление повечето хора (особено жените) нямат друга възможност, освен да скрият кожата си с грим, но това просто ще маскира проблема. Освен това, с тези кремове и основи за грим, кожата става трудно да диша и това може да влоши още повече ситуацията. Затова имате нужда от висококачествено и безопасно изделие, което ще третира розацеята от корените и ще ви помогне да разкриете свежа, красива и светла кожа, която винаги сте имали. Е, Revitol Rosacea Cream е този, който искате. Revitol Rosacea Cream е специално формулиран за борба със симптомите на розацеа и може наистина да направи разлика. Осигурява естествен състав в крем, специално предназначен за лечение на зачервяване, дразнене и неприветливост на розацеа с едно леко приложение. Формулиран е от 100% натурални съставки и е напълно безопасен за употреба. Той съдържа всички етерични масла и антибактериални средства, необходими за лечение на състоянието на кожата и също така е предназначен за подмладяване и овлажняване на кожата, оставяйки го гладко на допир. Искате ли да знаете повече за това естествено лечение на розацеята? Кликнете върху банера по-долу!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>