Розацеа симптоми и лечение

Симптомите на розацеята често започват с епизоди на зачервяване, където кожата става червена за кратък период, но други симптоми могат да се развият с напредването на състоянието. Розацеята е дългосрочно възпалително дерматологично състояние, което засяга приблизително 16 милиона души в САЩ. Тя се среща по-често при лица на възраст между 30 и 60 години и засяга предимно жени и лица със светла кожа. Въпреки това, това състояние на кожата може да засегне всеки човек на всяка възраст и, ако не се лекува, ще се влоши с времето. Докато жените са по-склонни да получат розацея симптоми, мъжете са по-склонни да получат по-тежки случаи на розацея.

Симптоми от розацеа

Симптомите на розацеята могат да варират от човек на човек. Някои основни симптоми на заболяването са:

 • Временно зачервяване или зачервяване на кожата, известен също като преходна еритема.
 • Устойчиво зачервяване на кожата, известно още като не-преходна еритема.
 • Червени пъпки по кожата и видими кръвоносни съдове.

Вторични розацеа симптоми включват кожни плаки, характеризиращи се с широки, повдигнати части на кожата, суха кожа, парене и парене, сгъстяване на кожата и червеникави и луковични израстъци на носа, известни също като ринофима. Ринофимата е състояние, причинено от увеличени мастни жлези под повърхността на кожата. По-вероятно е това да се случи при мъжете, отколкото при жените.

Розацея причинява

Причината за розацеята е неизвестна, но общоприето е, че засегнатите хора имат необичайна степен на съдова хиперреактивност, тъй като имат склонност да проявяват енергично и продължително зачервяване на лицето в отговор на редица стимули, включително поглъщане на горещи течности (особено тези с високо съдържание на кофеин като чай и кафе). След известно време зачервяването става постоянно поради постоянното разширяване на малките кръвоносни съдове на лицето. Изглежда вероятно генетичните фактори също да играят някаква роля в това състояние. Изчислено е, че честотата на розацеята достига 10% от възрастната шведска популация. Той е най-често срещан сред тези на келтските прадеди и е по-рядко срещан в тъмно пигментираните раси. В наскоро публикувано проучване, фамилната анамнеза за розацея, тютюнопушенето и чувствителността към слънчева светлина са значимите фактори за предсказване на розацеята.

Третиране на розацеа

В момента няма лек за розацеа, но лечението може да помогне за контрол на розацея симптоми. Обикновено е необходимо продължително лечение. За повечето хора лечението включва комбинация от мерки за самопомощ и без рецепта, като:

 • Избягване на известни тригери – например избягване на напитки, съдържащи алкохол или кофеин.
 • Крем – лекарство, приложено директно върху кожата, за да се намалят петна и зачервяване.

Revitol Rosacea Cream е един от малкото лекарства, които се предлагат на пазара днес. Състои се от перфектна комбинация от естествени противовъзпалителни съставки, предназначени да работят бързо за борба със симптомите на розацеята. Revitol Rosacea Cream ви помага да намалите зачервяването. Има налични природни средства за борба с бактериите, предназначени да убиват бактерии от повърхността на кожата. Този продукт допълнително помага за предотвратяване на пробиви на розацеа и избягва образуването на пъпки. Активните съставки в Revitol Rosacea Cream включват:

 • Camellia sinensis.
 • Токоферилов ацетат.
 • сквален.
 • Натриев хиалуронат.
 • алантоин.
 • Екстракт от корен от женско биле.
 • Масло от вечерна иглика.

Последните изследвания ясно показаха положителните страни на Revitol Rosacea Cream. Сега е време да опитате този продукт! Можете да прочетете повече за Revitol Rosacea Cream, като посетите официалния сайт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>