Розацеа и суха кожа

Сухата кожа е един от основните симптоми на розацеята. Въпреки това, розацеята и сухата кожа не са непременно взаимосвързани. Ако лицето ви става червени подутини заедно с някои сухота и червени бузи, може да страдате от розацея. Само сухата кожа обаче не е сигурен знак, че страдате от розацея. Някои хора, страдащи от розацея, могат дори да имат нормална или мазна кожа или и двете. Преди всичко, има някои лечения за управление на розацеята и сухата кожа, и има много стъпки, които можете да вземете у дома, за да изглеждате и се чувствате по-добре.

Какво е розацея?

Розацеята е често срещано състояние на кожата, обикновено на лицето, което засяга главно кожата, но може да засегне всички типове кожа при хора на възраст от 40 до 60 години. Тя е по-често срещана при жените, но когато засяга мъжете, тя може да бъде по-тежка. Розацеята е хронично състояние и може да продължи дълго време и при всеки индивид, тежестта има тенденция да се колебае. Има тенденция да засяга бузите, челото, брадичката и носа, и се характеризира с продължително зачервяване, сухота, малки натъртвания и гнойни места, подобни на акне. Възможно е също да има неприятно възпаление на повърхността на очите и клепачите.

Розацеа и суха кожа: е суха кожа типична с розацеята?

Типична ли е сухата кожа при розацеята? Не винаги, но е изчислено, че приблизително половината от всички страдащи от розацея може да изглежда, че изпитват суха кожа. С лечението, тази сухота често улеснява заедно с изчезването на папули и пустули. За борба със сухата кожа, използвайте овлажнител ежедневно след почистване. Така че, не съществува стандартен тип кожа за страдащите от розацея. Много страдащи от розацея изпитват суха кожа, докато други могат да имат нормална или мазна кожа или и двете. Ключът на лечението е да идентифицирате типа на кожата и да използвате продуктите за грижа за кожата, които са подходящи за вас. ”

Други признаци и симптоми на розацея

Сухата кожа е често срещан симптом на розацеята, но все още има много други признаци и симптоми, свързани с розацеята, въпреки че те могат да варират значително от човек на човек. В повечето случаи са налице следните признаци и симптоми:

 • Зачервяване: Много хора, които имат розацея, имат история на често зачервяване или зачервяване. Зачервяването на лицето, което може да дойде и излезе, често е най-ранният признак на заболяването.
 • Устойчиво зачервяване: Устойчивото зачервяване на лицето може да прилича на руж или слънчево изгаряне, което не изчезва.
 • Пъпки, папули и пустули: На лицето понякога се появяват малки петна, папули и пустули. Погрешната диагноза е често срещана поради тяхната прилика с тийнейджърските акне. Въпреки това, с розацея, кожата няма черни точки, за разлика от акне.
 • Възпалени кръвоносни съдове: Тъй като признаците и симптомите на розацеята напредват и се влошават, малки кръвоносни съдове на носа и бузите се подуват и стават видими – понякога приличат на малки паяжини.
 • Ринофима или излишна кожа на лицето около носа: Тежката розацея може да доведе до удебеляване на кожата на лицето, особено около носа. Носът може да стане луковичен и разширен. Това е много рядко усложнение и има тенденция да засяга мъжете много повече от жените.
 • Очна розацея: В очите има парещо, песъчливо усещане, което ги прави кървясали. Вътрешността на клепача може да се възпали и да изглежда люспеста, причинявайки конюнктивит. Някои хора може да не понасят контактни лещи и може да се развие болест. В много редки случаи зрението може да се замъгли.
 • Подуване на лицето: Излишната течност и протеини изтичат от кръвоносните съдове и в крайна сметка претоварват лимфната система, която не може да изцеди достатъчно бързо изтичането. Това води до натрупване на течности в кожата на лицето.

Как за лечение на розацея и суха кожа

Revitol има най-добрите продукти за лечение на кожни проблеми. Ако страдате от розацея със симптом на суха кожа или други симптоми, има Revitol Rosacea Cream да ви помогне. Revitol Rosacea Cream е най-доброто лечение за състоянието на Вашата кожа. Този крем съдържа сквален, който е известен главно с антибактериалното си свойство, спомага за предотвратяване на инфектирането на суха напукана кожа и също така помага за предотвратяване на появата на тъмни петна поради слънчевата радиация. Други полезни съставки в RevitolRosaceaCream включват:

 • Зелен чай.
 • Масло от вечерна иглика.
 • Екстракт от корен от женско биле.
 • алантоин.
 • Токоферилов ацетат.
 • Натриев хиалуронат.

Научните изследвания ясно показаха положителните ефекти на Revitol Rosacea Cream. Сега е време да използвате този продукт за грижа за кожата. Кликнете по-долу, ако искате да закупите Revitol Rosacea Cream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>