Решение за хъркане: прости промени в начина на живот, за да спрете хъркането

Хъркането се среща при почти 20% от възрастното население. За щастие, хъркащото решение може да бъде просто, но ефективно в много случаи. Хъркането е шумно дишане по време на сън. Това е често срещан проблем сред всички възрасти и двата пола. Хъркането може да се появява нощно или периодично. Най-изложени на риск са мъжете и тези с наднормено тегло, но хъркането е проблем и на двата пола, въпреки че е възможно жените да не се представят с това оплакване толкова често, колкото мъжете. Хъркането обикновено става по-сериозно с напредване на възрастта. Това може да доведе до смущения в собствения ви сън и съня на вашия партньор в леглото. Това може да доведе до фрагментиран и неопреснителен сън, което се превръща в лоша дневна функция (умора и сънливост). Най-ефективното решение за хъркане трябва да включва промени в начина на живот. Прочетете, за да разберете.

Защо хората хъркат?

Преди да влезете в решение за хъркане, трябва да знаете какво кара хората да хъркат. Хъркането се случва, когато въздухът тече през гърлото ви, когато дишате в съня си. Това кара отпуснатите тъкани в гърлото ви да вибрират и да причиняват резки, дразнещи звуци от хъркане. Хъркането може да наруши съня ви или този на партньора ви. Дори и да не ви притеснява твърде много, не е условие да игнорирате. Всъщност хъркането може да е знак за сериозно здравословно състояние, включително:

  • Обструктивна сънна апнея (блокирани дихателни пътища).
  • затлъстяване.
  • Проблем със структурата на устата, носа или гърлото.
  • Лишаване от сън.

В други случаи хъркането може да бъде причинено просто от спане на гърба, пиене на алкохол твърде близо до лягане, липса на упражнения и нездравословна диета.

Най-ефективното решение за хъркане

Ето някои промени в начина на живот като най-ефективно решение за хъркане, което можете да опитате:

  • Отслабване: Отслабването дори с малко тегло може да намали мастната тъкан в задната част на гърлото и да намали или дори да спре хъркането.
  • Откажете пушенето: Ако пушите, шансовете ви да хъркате са високи. Пушенето дразни мембраните в носа и гърлото, което може да блокира дихателните пътища и да предизвика хъркане. Докато отказването е по-лесно казано, отколкото направено, това може да донесе бързо облекчение на хъркането.
  • Избягвайте алкохола, хапчетата за сън и успокоителните: Те отпускат мускулите в гърлото и пречат на дишането. Също така говорете с Вашия лекар за всички лекарства, които приемате по лекарско предписание, тъй като някои насърчават по-дълбокото ниво на съня, което може да влоши хъркането.
  • Внимавайте какво ядете преди лягане: Изследванията показват, че яденето на големи хранения или консумацията на определени храни, като млечни продукти или соево мляко непосредствено преди лягане, може да влоши хъркането.
  • Упражнение: Обикновено упражненията могат да намалят хъркането, дори и да не водят до загуба на тегло. Това е така, защото когато тонизирате различни мускули в тялото си, като ръце, крака и абс, това води до тонизиране на мускулите в гърлото, което от своя страна може да доведе до по-малко хъркане.

Решението за незабавно хъркане

Промените в начина на живот изискват не само вашия ангажимент, но и вашето време. Ако това, което искате, е решение за незабавно хъркане, тогава можете да разчитате на Air Snore. Air Snore е мандибуларно устройство за прогресиране, което предлага неинвазивна алтернатива за лечение на хъркане. Това е вид “зъбна тава”, която се използва по време на сън за придвижване на долната челюст напред по отношение на максилата, като по този начин разширява ретролингвалната област. По този начин Air Snore може да премахне хъркането, докато се използва през нощта. Air Snore е лесен за използване и обикновено отнема само няколко дни, за да свикнете с това устройство. Air Snore всъщност е нещо повече от устройство срещу хъркане. Този продукт се предлага и с капки течност. Air Snore капки е приятно допълнение за използване през нощта. Капките са смес от етерично масло от натурална съставка, която е предназначена да се използва предимно, когато затруднявате да заспите. Можете да нанесете капки Air Snore върху гърдите, шията или под ноздрите преди лягане, за да помогнете за намаляване на задръстванията и да спомогнете за по-добър сън. Напълно препоръчваме Air Snore за всеки, който иска просто решение за незабавно хъркане. Кликнете върху банера по-долу, за да влезете в официалния уебсайт на Air Snore.

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>