Ранните признаци на бременност

Най-ранните признаци на бременност са повече от пропуснат период. Те могат също да включват сутрешна болест, чувствителност към миризма и умора. Вашата първа седмица на бременността се основава на датата на последната ви менструация. Вашата последна менструация се счита за седмица 1 от бременността, дори ако още не сте бременна. Очакваната дата на доставка се изчислява, като се използва първия ден от последния Ви период. Поради тази причина, първите няколко седмици, при които може да нямате симптоми, също се отчитат към 40-седмичната бременност. Докато тестовете за бременност и ултразвуците са единствените начини да определите дали сте бременна, има и други признаци на бременност, на които можете да внимавате.

Признаци за бременност обяснени

Може ли да сте бременна? Доказателството е в теста за бременност. Но дори преди тест, може да подозирате – или се надявате – че сте бременна. Най-честите ранни признаци на бременност могат да включват:

  • Пропуснат период.

Закъснелият или пропуснат период е най-често срещаният признак за бременност, който води една жена да направи тест за бременност. Когато забременеете, следващият ви период трябва да бъде пропуснат. Възможно ли е да сте бременна и все пак да имате период? Някои жени могат да кървят, докато са бременни, но обикновено това кървене ще бъде по-кратко или по-леко от нормалния период.

  • Гадене или сутрешна болест.

Сутрешната болест, която може да удари по всяко време на деня или нощта, е един от класическите признаци на бременността. При някои жени опасенията започват още две седмици след зачеването. Изглежда гаденето произтича поне отчасти от бързо повишаващите се нива на естроген, което кара стомаха да се изпразва по-бавно. Бременните жени също имат засилено обоняние, така че различни миризми – като готвене на храни, парфюм или цигарен дим – могат да причинят вълни от гадене в ранна бременност.

  • умора.

Умората и умората също се нареждат високо сред ранните признаци на бременност. По време на ранна бременност нивата на хормона прогестерон се покачват. При достатъчно високи дози прогестеронът може да ви поспи. В същото време по-ниските нива на кръвната захар, по-ниското кръвно налягане и повишеното производство на кръв могат да се обединят, за да изпият енергията ви по време на бременност.

  • Нежни, подути гърди.

В началото на бременността хормоналните промени могат да направят гърдите ви чувствителни и възпалени. Дискомфортът вероятно ще намалее след няколко седмици, тъй като тялото ви се адаптира към хормоналните промени.

  • Забелязване или леко кървене.

Понякога малко количество зацапване или леко кървене е един от първите признаци на бременност. Известно като имплантационно кървене, това се случва, когато оплодената яйцеклетка се прикрепи към лигавицата на матката – около 10 до 14 дни след зачеването. Имплантационното кървене се появява около времето на менструация. Въпреки това, не всички жени го имат.

Изпитвате ли признаците на бременност?

Веднага щом усетите признаците на бременност, трябва да проверите дали наистина сте бременна. Има няколко начина да разберете дали сте бременна.

  • Тестове за урина: Можете да закупите комплекти за изследване на урина за бременност от местната аптека. Тестовете проверяват за хормон на бременността, човешки хорион гонадотропин. Можете също така да направите тест за урина, направен в болница клиника от вашия лекар или в клиника за семейно планиране.
  • Кръвен тест: Кръвният тест ще ви даде надежден резултат, дори в най-ранния етап на бременността. Вашият лекар ще назначи теста, който ще провери за човешкия хорион хорион гонадотропин в кръвта ви. Можете да направите този тест веднага след като сте пропуснали периода си.

Заключителни думи

След като разберете, че сте бременна, тогава вашата задача е да поддържате здравето на бременността си. Можете да научите как да поддържате здравето на бременността от електронната книга Pregnancy Miracle, направена от Лиза Олсън. Pregnancy Miracle е широко известен като изключителна книга, която учи жените на ефективни начини да забременеят по естествен път. Тази книга обаче е полезна и за жени, които вече са бременни. С подходите на древнокитайската система и холистично лечение Pregnancy Miracle предоставя най-добрите техники за забременяване, за справяне с бременност и за поддържането му здрави. Pregnancy Miracle се оказва най-полезната книга, която можете да получите на пазара днес. Тя ви дава най-ефективните методи да имате бебе по естествен начин, без да прибягвате до лекарства, хирургия или други медицински процедури. Методите са безопасни и дори предлагат сто процента гаранция за възстановяване. Кликнете върху банера по-долу, за да получите Pregnancy Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>