Разликите между розацеа и акне

Розацеа и акне са две общи състояния на кожата. Тази статия може да ви помогне да разберете разликата между тях. Зачервяване и пробиви на лицето ви могат да означават, че имате акне, но не винаги. Състоянието на кожата, наречено розацея, може да предизвика акне-подобни пробиви и зачервяване. Първата стъпка към намирането на ефективно лечение е да знаете с какво се противопоставяте. Ако не сте сигурни дали тези пробиви и зачервяване на лицето ви са розацея или акне, ето как да разберете.

Розацеята

Розацеята е често срещано заболяване на кожата, което се характеризира с зачервяване, папули, пустули и подуване. Често се бърка с акне в ранните му стадии, розацеята е пристъпно състояние, което може да бъде изострено от излагане на слънце, топлина, алкохол, силни емоции, кофеин и пикантни храни. Клинично, розацеята до голяма степен се идентифицира от интензивното зачервяване на кожата (еритема се причинява от разширяване на повърхностната васкулатура на лицето). По същия начин розацеята обикновено не присъства с комедони. За разлика от акнето, розацеята обикновено се локализира често над централното лице (особено средната буза, нос, чело и брадичка).

Акне

Акнето е често срещано заболяване на кожата, при което космените фоликули се запушват с мъртва кожа и масла, което води до възпаление. Акнето има разнообразна етиология, която включва генетика, хормонална функция, бактериален растеж и други причини. Клинично, акне може да бъде идентифицирано чрез отворени или затворени комедони, и / или чрез еритематозни папули и пустули по лицето, както и еритема на заобикалящата кожа. По същия начин може да се появят и акнеидни белези, които могат да се появят или да не се проявят с комедони.

Как да се разграничат розацеа и акне

Розацеа и акне са различни кожни заболявания. Малко хора ще имат всички признаци и симптоми, описани тук, но знаейки какво да търсят, помагат.

Розацеа признаци и симптоми.

 • Пъпчиви, но без черни точки.
 • Проблеми с очите, включително кървави очи, червени и подути клепачи, и дискомфорт в очите.
 • Зачервяване в центъра на лицето – по бузите, челото, носа или брадичката. Зачервяването може да дойде и излезе или да бъде постоянно.
 • Големи пори.
 • Видими кръвоносни съдове.
 • Много чувствителна кожа: продукти за грижа за кожата, грим, слънцезащитен крем или парфюм могат да причинят парене, парене или сърбеж.
 • Виждате розацея най-вече по лицето и очите. Въпреки това зачервяването може да обхване и скалпа, врата, гърдите или горната част на гърба.
 • Хората са склонни да получават розацея след 30-годишна възраст; но може да започне по-рано или по-късно. Хората от всички раси и цветове, но хората със светла кожа най-вероятно ще го развият.

Признаци и симптоми на акне.

 • Различни видове акне на кожата ви – черни точки, бели глави, пъпки или дълбоки болезнени кисти и възли.
 • Зачервяване само около пролуките.
 • Мазна кожа, особено забележима на челото, носа и брадичката, освен ако лечението не изсуши кожата ви.
 • Неравна текстура на кожата, причинена от петна или белези, които се появяват, когато акнето се изчиства.
 • Лице, челюст, шия, горната част на гърба, гърдите или раменете или са най-често срещаните места.
 • Тийнейджърите и tweens са най-вероятно да се акне, но новородените и възрастните също се акне. Хората от всички раси и цветове получават акне.

Лечения за розацея и акне

Ако мислите, че имате розацея, има Revitol Rosacea Cream – бързо работещо естествено лечение на розацеята, което осигурява облекчение. Естествените съставки в Revitol Rosacea Cream са избрани заради способността им да облекчат няколко симптома на розацея, включително зачервяване и дразнене само с един продукт. Revitol Rosacea Cream също има естествени бактерии борбата съставки, които намаляват или предотвратяват пробив розацея. Ако имате акне, Revitol също има страхотно лечение за вас, наречено Revitol Acnezine, което се състои от два продукта: крем и хранителна добавка. Revitol Acnezine е цялостно решение на инатните проблеми с акне. Действа чрез акне от двете страни на кожата – отвътре и отвън. Накратко, Revitol ви осигурява най-добрите продукти за борба с розацеята и акне. За да получите тези продукти, посетете официалния уебсайт на Revitol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>